Főoldal > szex > Megvan a szexuális elégedettség kulcsa!

Megvan a szexuális elégedettség kulcsa!

egészségszex
0

Írta:

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Az első nemzetközi szex-kísérlet eredményei azt mutatják,

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Az első nemzetközi szex-kísérlet eredményei azt mutatják, hogy az elégedett szexuális élet kulcsa a változatosság és az érzelmi közelség. A kísérletben világszerte szeretők vettek részt, akik egyöntetűen azt tapasztalták, hogy az elégedettségi szintjük a négy hét alatt folyamatosan nőtt ezáltal, hogy több időt és energiát fordítottak az előjátékra, a teljesítményszintjük növelésére és a kalandra.

A résztvevők örömszintje átlagosan 30 százalékkal, míg az elégedettségi szintje 18 százalékkal nőtt a négy hét során folytatott szexuális kísérletezéseknek köszönhetően.   Az elégedettségi szintje leginkább azoknak a pároknak nőtt, akik hétről hétre legalább 45 percet fordítottak az előjátékra. A kísérlet kötelező elemein kívül a szeretők választható mini-feladatok közül is szemezgethettek. A legmagasabb élvezeti értékeket azok a párok érték el, akik ezeket a feladatokat is mind teljesítették.

A negyedik héten a résztvevők mindegyike azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedettek a kísérlet során szerzett tapasztalataikkal, melyek nagyban erősítették a kettőjük közti érzelmi intimitást, és végül mindent felülmúló szexuális kielégülést eredményezett. A kísérlet előrehaladtával megfigyelhető volt az is, hogy a szeretők magabiztosságával párhuzamosan nőtt a kalandvágyuk is. A negyedik hétre a párok 82 százaléka választotta a merészebb feladatokat, míg az első héten 41 százalékuk döntött így.

A szeretők véleménye szerint, ha kielégítő szexről van szó, akkor az érzelmi öröm sokszor fontosabb, mint a fizikai izgalmi állapot. Ugyanakkor jelentős korreláció figyelhető meg az eredményekben az érzelmi kötődés és a testi kielégülés között, de nem mondható el ugyanez, ha a fizikai izgalmi állapotot vetjük össze az elégedettséggel.

szex2.jpg ()A kísérlet négy hete alatt a Szeretők eredményei a következőképpen alakultak:

– A változatosság gyönyörködtet – és ez fokozottan igaz a szexuális kielégülésre is
A legmagasabb szintű kielégülést azok a szeretők érték el, akik a legtöbb extra feladatot végezték el a kísérlet során.

– Ez nem csupán testi kontaktus: a kielégítő szex titka az érzékiség és az izgalmi állapot egyensúlya
Erős összefüggés figyelhető meg az érzelmi kötődés és szexuális elégedettség között, azonban nem mondható el ugyanez a fizikai kapcsolat és az elégedettség kapcsán.

– A szeretők szexuális elégedettség növekedést tapasztaltak a kísérlet során
A kísérlet négy hete alatt a szeretők elégedettségi szintje átlagosan 18 százalékkal, míg az öröm szintjük 30 százalékkal nőtt.

„A négy hét folyamán arra ösztönöztem a szeretőket, hogy fókuszáljanak jobban a szex érzelmi oldalára és ne csak a fizikai kapcsolatra. Ez a hozzáállás, amelyre eddig talán nem fektettek elég hangsúlyt, végül áthatotta az egész kísérletezésüket, és végül az elégedettségi szintjük növekedését eredményezte – mondta a kísérlet harmadik heti feladatai kapcsán Branden Walker, az „izgalom-kutatónak” is nevezett tudós, a kísérlet szakértője.

Annak érdekében, hogy a szeretők átélhessék a számukra legkielégítőbb szexet, a feladatok kitalálásában a kutatók szorosan együttműködnek Susan Quilian pszichológussal. „Beigazolódott az a várakozásunk, miszerint minél többet foglalkozik egy ember a szeretkezéssel, az annál jobb lesz; hiszen ilyenkor a szex ösztönöz minden egyes szinten. Ez pedig még szorosabbra fűzi a partnerek közötti kapcsolatot. Örömmel tölt el, hogy a résztvevők tapasztalatai alátámasztották ezt a teóriánkat. Pszichológusként egyáltalán nem lepett meg, hogy a változatosság mennyit lendített a szeretők szerelmi életén: ez alatt természetesen nem azt értem, hogy a csilláron kell himbálódzni, hanem inkább azt, hogy legyünk nyitottak és partnerünkkel együtt folyamatosan feszegessük a határainkat. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a szex egyhangúsodjon, hanem törekedjünk arra, hogy mindig valami új dologgal tegyük azt izgalmassá.”

A szeretők, akik Velencében kezdték meg a kísérletet, majd folytatták azt otthonukban, alátámasztják a hipotézist, miszerint a kielégítő szexet nem csupán fizikális tényezők határozzák meg.

Forrás: Durex


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X