Főoldal > SZÉPSÉG > Csodálatos körömvirág: a legjobbat a legkisebbeknek is!

Csodálatos körömvirág: a legjobbat a legkisebbeknek is!

bőrápolásegészséggyerekkisbabakörömvirágsamponszépség
0

Írta:

Nemrégiben került sor egy olyan tesztre, amely azt vizsgálta, vajon mennyire kíméletesek a kisgyermekek számára készült hajápoló termékek, rejtenek-e vajon egészségügyi kockázatot használatukkal a sokszor inkább csak csilivili csomagolásukkal hódító gyereksamponok.

A tesztek során kiderült, hogy az ár egyáltalán nem mértékadó, hiszen drágább termékek is kerültek a sor végére. Ráadásul több készítményben is találtak felesleges kockázatot jelentő, esetlegesen irritáló vagy allergizáló alapanyagokat.

Aki egészen biztosra szeretne menni abban, hogy kisbabája, kisgyermeke számára a legjobbat választja, mindenképpen figyeljen arra is, hogy a terméken megtalálja a Natrue, Öko Test Gut feliratot is. A Weleda Calendulás 2 in 1 termékével, amely fürdető és sampon egyben, egészen biztosan nem nyúlhatunk mellé. A ragyogó, napsárga növény, a calendula, ismertebb nevén körömvirág rendkívül népszerű, hiszen különösen értékes bőrápoló hatóanyag, nyugtató, védő hatású. Nem véletlen, hogy már az ókori arab, indiai, görög és római kertekben is használták, és a Weleda is a kezdetektől fogva, immár 80 éve hasznosítja termékeiben. A növény titka, hogy egyszerre van benne a tűz és a víz, hiszen magába szívja sárga árnyalataival a nap energiáját, nagy mennyiségű fényt és meleget nyel el, ugyanakkor levelei nedvességben igen gazdagok, szára pedig gyorsan nő. Flavonoidokban és karotinoidokban gazdag, a bőrt gyengéden ápolja és erősíti a külső hatásokkal szemben, így a legapróbbak bőrét is lágyan gondozza, kíméletesen óvja, regenerálja.

Baba

Ezért a babák és gyermekek számára készült kozmetikumokban elengedhetetlen a jelenlétük. A baba tusfürdőben és samponban méltó kiegészítője az édesmandula olaj, amely különösen finom, majdnem színtelen, szagtalan, a mandulafa ajándéka. Könnyen felszívódik, bársonyossá varázsolja a bababőrt, és védi a kiszáradástól. Egy keveset a kezünkkel, vagy mosdókesztyűvel vigyünk fel a baba bőrére, ott habosítsuk fel, majd langyos vízzel öblítsük le. Tetőtől talpig gyengéden tisztít és ápol, a hajat táplálja, és könnyen fésülhetővé teszi.  Mentes mindennemű szintetikus tartósítószertől, illatanyagtól, színezékektől és nem tartalmaz kőolaj lepárlási termékeket sem. 28 napi tesztelés után a szülők 87 %-a nyilatkozott úgy, hogy végre egy igazán bőrbarát termék.

Természetesen a Calendulás termékcsaládban találunk még egyéb, a babák számára elengedhetetlen termékeket is: így popsikrémet, amely véd a pelenkakiütés ellen, időjárásbalzsamot, mely méhviasz-tartalmával véd a szélsőséges időjárási ártalmak ellen, gyermek arckrémet és egy nem habzó krémfürdőt is.

Amúgy a körömvirág nem csupán a Baba termékcsaládban játszik fontos szerepet, sok más kozmetikumot sem lehet előállítani a körömvirág értékes kivonatai nélkül. Termesztése és a növény friss feldolgozása a Weleda székhelyén, Európa legnagyobb biodinamikus kertjében zajlik, Schwabisch Gmünd városában, Németország déli részén. Minden év júniusában csodálatos látvány fogadja az arra járókat: több százezer ragyogóan nyíló narancsszínű virág borítja a területet. Ilyenkor közel 3 tonna virágot szüretelnek kézzel, és több mint tizennégy tonna levelet és szárat gyűjtenek össze, hogy aztán csaknem 30-féle termék alapjául szolgáljon ez az értékes kis virág.

Forrás: www.weleda.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X