Főoldal > SZÉPSÉG > 5 ok, amiért pattanásos az arcod

5 ok, amiért pattanásos az arcod

aknearcbőrbőrbőrápoláskozmetikuspattanásszépség
0

Írta:

Tele vagy pattanásokkal, de fogalmad sincs, hogy mitől? Nem mindig a hormonok a felelősek miattuk! Eláruljuk, hogy mitől jöhetnek ki rajtad azok a fránya pattanások!

Az arcon lévő pattanások nem minden esetben a női hormontermelődés és a menstruáció miatt alakulnak ki.  Sok esetben egészségügyi és higiéniai panaszokat is előre tudnak jelezni a pattanások. Olvass te is a jelekből!

A homlokon lévő pattanások…

… legtöbbször az izzadtság és a nem megfelelő sminkeltávolítás miatt alakulnak ki. A le nem mosott smink eltömíti a pórusokat, sok-sok ezer baktériumot termel az arcon, így könnyű prédájává válsz a pattanásoknak és a mitesszereknek!

… sok esetben a frufru vagy az előre lógó haj miatt jönnek ki a homlokodon. A gyakori hajmosás segíthet a dolgon, ám ha hajlamosabb vagy a pattanásokra, hosszú távon nem ajánljuk az efféle hajviseletet!

… az étkezési szokásaidtól is előjöhetnek! Amennyiben túl sok vörös húst, alkoholt és telített zsírt (kemény sajtok, kekszek, feldolgozott húsok) eszel, nemcsak a koleszterinszinted van veszélyben, hanem az arcbőröd állapota is!

Az orcákon lévő pattanások…

… nem gyakoriak, de a túl sok cukor, hús-, illetve tejtermékek fogyasztásával könnyen előidézhetőek. Ha nem vagy érzékeny egyikre sem, minden bizonnyal aknéval (kórosan begyulladt pórusok) állsz szemben, ami a csak bőrgyógyász által, gyógyszeres készítményekkel gyógyítható.

pattanas2.jpg ()

Az állcsonton lévő pattanások…

… bár nem olyan láthatóak, elég zavaróak tudnak lenni! Ezek szintén az egészségtelen táplálkozásnak, főként a szénsavas italoknak, a gyorséttermi kajáknak és más, feldolgozott kajáknak tudhatóak be ezek a pattanások.

Ha ránézel a csomagoláson lévő összetevőkről, egyből tudni fogod, hogy miről beszélünk! De ne aggódj: ha egy-két hétig visszafogod magad és többségében olyan egyszerű ételeket eszel, mint az olajos magvak, a zöldségek vagy a gyümölcsök, egy-kettőre pattanás mentes leszel!

Tudtad? A feldolgozott ételek közé szinte minden beletartozik, ami csomagolt: a kekszek, a gumicukrok, az előfőzött ételek, a csokik, a konzervek és még sorolhatnánk.

Az állon lévő pattanások…

…. ne aggódj! Minden bizonnyal csak a menzeszed miatt jöttek elő. A hormonális aknék milliónyi nő életét keserítik meg és sajnos nincs rájuk megoldás – pár nap és elmúlnak! Addig is, próbáld meg tonizálni a pattanást, ami kicsit elősegítheti a gyógyulást.

Ne feledd! A pattanásokat szigorúan tilos kinyomni vagy össze-vissza kapargászni, mert hegesedést és csak még hosszabb gyógyulási folyamatot idézhetsz elő!

De ha semmiféleképpen nem bírod ki, hogy hozzá ne nyúlj, akkor egy jól lefertőtlenített, tiszta tűvel óvatosan szúrd ki a tetejét – a kozmetikusok is így csinálják!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X