Főoldal > SZÉPSÉG > Ezért ne használj soha többé ajakbalzsamot!

Ezért ne használj soha többé ajakbalzsamot!

ajakajakápolásajakbalzsambőrszájszáraz ajakszépség
0

Írta:

Állandóan száraz ajkaid vannak a hideg időben, az ajakbalzsam pedig alap felszerelés lett nálad? Inkább szokj le róla, mert többet ártasz magadnak, mint gondolnád!

Bár a tutti-frutti ízű ajakírek biztosan nagyon kellemes érzet nyújtanak, hidd el, hogy egyáltalán nem egészségesek. Hogy miért? Kevés bennük az aktív hatóanyag, ami a bőröd mélyére jutva újra egészséges állapotúvá tudná varázsolni az ajkaidat, ráadásul „mesterségesen” a bőrödhöz tapadnak, és nem hagyják szellőzni a szád bőrét. Így – ördögi kört alkotva – csak még több és még több kell belőlük, a végén pedig ajakbalzsam függő leszel!

De mondunk még pár indokot, hogy miért ne használj soha drogériás ajakbalzsamokat:

Az illatanyagok irritálják a bőröd

Lehet, hogy még tetszik is, hogy eperillatú-ízű a szájfényed, de a legtöbb allergiás reakciót pont ez válthatja ki! Elnyomják az igazi hatóanyagot, a fahéjsav – a legtöbb ízesítéshez használt vegyület – pedig olyan irritációkat válthat ki, amik először lehet, hogy fel sem tűnnek neked: egy kis ajakmegnagyobbodás, még több szárazság, bőrhámlás, duzzanat, pirosság – azaz minden olyan tünet, amely ellen használnád a terméket.

A mentolos termékek szárítják az ajkakat

Ez tudományosan bizonyított tény – s, bár egészségesebben hangzik egy gyógynövényes „mentolos” terméket megvásárolni, többet ártsz vele, mint használnál. Ha mentol vagy a fenol (phenol) nevű vegyületet találsz az összetevőknek, inkább tedd vissza a polcra, mert ezektől tényleg komoly függő lehetsz!

Az E-vitamin súlyos irritációkat is okozhat

Ritkán hallasz az E-vitaminról és mivel „vitaminos” a szájfény, azonnal megveszed? Ne tedd! A táplálékkiegészítőként szedett E-vitamin sokaknál zsibbadást, duzzanatot és idegrángást okozhat a szájban és a test más területein is, ezek pedig csak a „kellemesebb” mellékhatások. Az E-vitamin az egyetlen olyan vitamin, aminek mellékhatásai is lehetnek, hiába alapvető antioxidánst. Bőven elég belőle annyi, ami a természetes élelmiszerekben (tökmag, mogyoró, hús, búzacsíra, napraforgó stb.) megtalálható.

ajak.jpg ()

Ha a szád szárazsága magától nem jön rendbe, fogadd meg a következő bio praktikáink egyikét, és csókolnivalóan puha ajkaid lesznek! 

  • Kend be egy kis mézzel!

A méhviasz regenerálja a bőrt és tele van értékes anyagokkal, ezért jobb szolgálatot tehet, mint egy szájfény!

  • Radírozz cukorral!

A kristálycukor és az olívaolaj kombinációja szuper ajakradírt alkot, amivel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket és ápolod a bőröd.

  • Polírozz fogkefével!

Egy régi, nem használt, kissé elkopott fogkefe jó használatot tehet, ha a szád sehogy sem akar rendbe jönni: óvatosan dörzsöld át, körkörös mozdulatokkal a szád, és máris lejönnek a száraz bőrdarabkák!

  • Hidratálj citrommal!

A natúr testápolódhoz (vagy sheavajadhoz) keverj hozzá egy kis olívaolajat és pár csepp citromlevet. Kend be veled a szád és hagyd egész éjszakára rajta! Reggelre üdítően puha ajkaid lesznek!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X