Főoldal > SZÉPSÉG > Erős körmök természetesen és olcsón

Erős körmök természetesen és olcsón

kézápoláskörömkörömápoláskörömerősítéskörömlakkszépségszépségápolás
0

Írta:

Gyengék és törékenyek a körmeid? Ha nem szeretnél drága körömerősítő eljárásokat alkalmazni, fogadd meg tippjeinket, hiszen rengeteg házi praktikát vethetsz be a cél érdekében, ráadásul rendkívül pénztárcakímélő módon.

Citromos ápolás

Első lépésként (természetesen a körömlakk eltávolítása után) érdemes egy citromos-mézes “kézfürdővel” kényeztetned körmeidet és körömágyadat. Csavard ki egy citrom levét egy kisebb lapos tálkába, adj hozzá egy kis langyos vizet, majd áztasd 20-25 percig ebben az ápoló folyadékban körmeidet. Nem csak erősíti a körmöket és ápolja a körömágyakat ez a csodakence, de mindemellett hatékonyan megtisztítja a makacsabb szennyeződésektől (például körömlakk általi elszíneződés).

E-vitaminos olívaolaj

Tölts meg egy üres, megtisztított körömlakkos üvegcsét olívaolajjal, szúrj fel egy-két E-vitamin kapszulát, és keverd az olajhoz. Vidd fel körmeidre és körömágyadra, és hagyd hatni 20 percig. Ha ez idő alatt már azt tapasztalod, hogy beszívta a bőröd a tápláló olajat, kend át még egyszer. Mosd le, s meglátod, milyen szuper módon erősíti körmeidet és táplálja a körömágyadat, ha rendszeresen alkalmazod ezt a kúrát.

44182107 - beautiful french manicure with pink tea rose flowers

Tengeri sós fürdő a körmöknek

Akármilyen furcsán hangzik is, a sós víz bizony körömerősítő tulajdonsággal is bír. Nem csak illúzió csupán, hogy a tengerparti nyaralások ideje alatt sokkal gyorsabban nő a körmöd, hanem valóban így is van. Ám mivel (sajnos) nem minden nap mártózhatunk meg a habokban, ez első hallásra kivitelezhetetlennek tűnik. De nem az! Ha otthon összekeversz egy evőkanál tengeri sót fél liter meleg vízzel, és 20-25 percig benne áztatod a körmeidet, ugyanolyan erősítő hatást tudsz elérni, mintha épp a tengerpartról jöttél volna.

Ápold körmeidet éjszaka is

Nem csak a kéz bőrének teszel jó szolgálatot, ha éjszakára hidratálod, de bizony a körmeid is meg fogják hálálni a gondoskodást. Válassz zsírosabb, E-vitaminban gazdag kézápoló krémet éjszakára, kend be vele alaposan a kezedet, majd húzz pamutkesztyűt. Minden este hidratáld kezed bőrét, de heti 2-3 alkalommal a kesztyűről se feledkezz el az eredményesség érdekében. A pihe-puha bőr mellett így erős, egészséges köröm lesz a jutalmad.

Ne vágd, reszeld

Remélhetőleg már régen leszoktál a körömvágásról, de ha mégsem, itt az ideje, hogy kidobd a körömvágó ollót. Ha ugyanis vágod körmeidet, akkor még tovább gyengítheted azokat. A legjobb, ha heti egyszer reszelővel formázod, így sokkal kevésbé fognak sérülni, gyengülni. Természetesen manikűrözés utána sem szabad elfeledkezned az ápolásról, sőt ilyenkor extra kényeztetésre van szüksége körömágyadnak és körmeidnek is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X