Főoldal > SZÉPSÉG > Szépülj mézzel!

Szépülj mézzel!

arcbőrmezszépség
0

Írta:

A szépségért érdemes természetes úton tenned, és ennek az egyik legjobb módja, ha ellenőrzött, biotermelésből származó mézzel kényezteted magad nem csak belülről, hanem kívülről is!

A méz ugyanis nem csupán a természet első számú antibiotikuma, a szépséget is természetes módon, megfizethetően, sokoldalúan és (nem utolsó sorban) finoman támogatja. Szeretnéd, hogy “édesen” kezdődjön a napod? Kend be egy kevés mézzel az ajkaidat, majd nyald le. Ettől nem csak puhábbak, de jóval édesebbek is lesznek.

Mielőtt rátérnénk az elkészítésére, tudnod kell pár dolgot a mézről. A méz természetesen antibakteriális és antivirális (vírus ellenes), ezért egy gyengéden ápoló masszát képez a bőrödön, akkor is, ha pattanásaid vagy kiütéseid vannak, és akkor is, ha csak érzékeny a bőröd. A méz segít megtartani a bőröd nedvességét, tehát remekül hidratál, valamint lezárja a bőrödet, ami a kötés alatti vágások és a horzsolások esetén bizonyulhat hasznosnak. Továbbá a nehezen gyógyuló pattanásoknál éjszakai kezelésként is alkalmazható.

A 100%-osan természetes összetevőket tartalmazó méz propoliszt is tartalmaz. A mézet lehetőleg ökológiai gazdálkodásból, vagy egyenesen a termelőtől szerezd be, és a teád ízesítésén kívül nyugodtan használd fel az alábbi arclemosóhoz is.

mezcikk.jpg ()

Így készítsd el a mézes arclemosót:

– Nedvesítsd be az arcodat meleg vízzel!

– Fogj egy tiszta kanalat, és merj ki egy evőkanálnyi mézet. Fontos, hogy kanalat használj, mivel a mézbe nem kerülhet víz vagy piszok (a kezedről például).

– Ha zsíros bőröd van, vagy egyszerűen csak szeretnél egy kis bőrradírt, adj a mézhez fél teáskanál alumíniummentes szódabikarbónát (ez nem kötelező). Kellemes érzés, amikor a bőrödre kened, azonban néhány bőrtípus számára nagyon szárító hatású lehet. Kísérletezz, hogy megtapasztald, mi a legjobb számodra.

– Csepegtess néhány csepp meleg vizet a tenyeredre, és dolgozd össze a hozzávalókat. Látni fogod, hogy a méz felvesz egy tejes textúrát – ami kétszeresen igaz, ha a szódabikarbónával is összekevered.

– Nagyon gyengéd, felfelé irányuló, körkörös mozdulatokkal masszírozd az arcodat körülbelül egy percig.

– Öblítsd le a bőröd langyos vízzel, vagy töröld le egy újrafelhasználható, organikus kendővel.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X