Főoldal > SZÉPSÉG > Így szabadulj meg könnyen a narancsbőrtől!

Így szabadulj meg könnyen a narancsbőrtől!

cellulitfenékfogyásnarancsbőrzsírzsírégetészsírpárna
0

Írta:

Akár teltebb, akár topmodell alakod van; a cellulit téged is könnyen „megfertőzhet” és elég nehéz tőle szabadulni – tippjeinkkel azonban könnyen elbúcsúzhatsz tőle!

Mi is az a cellulit?

A cellulit (más néven a narancsbőr) a bőr zsírszöveti rétegének „rendellenessége”, ami a bőr gyenge kollagénhálójának és a nagyméretű zsírsejteknek köszönhető. Alkattól és nemtől függetlenül tenyérnyi mérettől kezdve egész nagy területre is kiterjedhet, főleg a comb, a fenék és a karok tájékán fordul elő a leggyakrabban.

Sajnos a fogyókúra nem megoldás rá: a narancsbőrt genetikailag hordozzuk magunkkal, de a bőr vastagágától, a mozgásszegény életmódtól, a hormonoktól, a nyirokkeringéstől és méreganyagok lerakódásától is függ.

Ha magadon is látod, ne kenődj el: a nők 93%-nak van narancsbőre.

Mit tehetünk ellene?

Étkezz egészségesen!

Már rengetegszer elmondtuk, de az egészséges táplálkozás mindennek a kulcsa: felpörgeti az anyagcserét, feltölti a kollagén-rostjaidat és ellát megfelelő mennyiségű vitaminnal! Próbáld kerülni a sós ételeket (ezek ugyanis csak még jobban hozzájárulnak a cellulit kialakulásához), de a zöldségek-gyümölcsök fogyasztása mellett rostban és teljes kiőrlésű lisztben gazdag termékeket is bőséggel egyél!

Mozogj rendszeresen!

Napi 30 perc mozgás – több nem kell ahhoz, hogy elkerült a narancsbőr megjelenését, vagy legalábbis késleltesd a megjelenését, ameddig lehet.

Masszírozz hetente!

Ma már rengeteg olyan henger és masszírozó kapható a drogériákban, amiket direkt arra fejlesztettek ki, hogy széttörjék a letapadt zsírsejteket és feltöltsék a bőrt élettel. Keresgélj és vásárolj be belőle, akárcsak a testradírokból!

Azért túlzásokba sem kell esni, mert csupán ettől nem fog a probléma megszűnni – maximum tele leszel kék-zöld foltokkal az erőteljes masszírozástól -, de remekül kiegészíti a többi cellulit elleni módszert.

39907007 - fatty female buttocks. skin care cellulite. obesity

Viselj alakformáló fehérneműt!

A sztárok által nagyon népszerű spandex anyagú alakformáló fehérneműk és leggingsek több centit képesek lefaragni az alakodból, tartós viselésük által pedig a bőröd is feszesebb lesz, így a narancsbőröd is sokkal kevésbé lesz látható.

Radírozz kávéval!

A natúr, „mindenmentes” testradírok egyre menőbbek Magyarországon és úgy néz ki, sokkal hatásosabbak is, mint vegyszerekkel telepumpált társaik. A kávézaccból készült radírok felpörgetik a bőröd energiaszintjét, feltöltenek antioxidánsokkal és az elhalt hámsejteknek is búcsút mondhatsz.

Ha nagy pénzeket nem szeretnél beleölni, keverd össze a kávéfőzőből kiszűrt kávézaccot egy kis mézzel – szuper érzés lesz a zuhany előtt belekenekedni vele!

Csalj egy kicsit az önbarnítóval!

A cellulit a fáradt, fakó bőrön jobban látszik – ha egy kicsit bebarnítod magad (akár természetes módon, akár krémmel) kevésbé fog feltűnni a petyhüdt, gödrös bőr a combokon. Külön plusz, hogy a legtöbb barnítókrém hidratálót is tartalmaz, ezért pillanatok alatt szupermodell lábaid lehetnek!

Próbálj ki egy szuper kezelést!

A lézer és az ultrahang terápia forradalmi újdonságnak számít a szépségiparban: szinte mindenre jók, szebbé, egészségesebbé teszik a bőrt és vákuummasszázzsal kombinálva csupán pár alkalom kell ahhoz, hogy megszabadulj a narancsbőrtől! Persze, ezek a kezelések többe kerülnek, mint a drogériás kencék, de sokkal hatásosabbak is!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X