Főoldal > SZÉPSÉG > Használd kicsit másképp a fahéjat, mint eddig!

Használd kicsit másképp a fahéjat, mint eddig!

fahéjfűszerszépségszépségápolás
0

Írta:

Nézd, hogy használatod a fahéjat a mindennapi életedben a konyhán kívül!

A fahéj nagyon közkedvelt ételekben és kávékon. Azonban évszázadokon keresztül használták orvosságként megfázás vagy gyomorpanaszok esetén. 

Ajakbalzsam

Először tegyél fel egy kis vazelint az ajkaidra, majd hints rá egy kevés fahéjat! Hagyd hatni 2-3 percig, és máris érezni fogod a bizsergést az ajkaidon! Hidd el, az eredmény elképesztő lesz! Vigyázz! A fahéjat közvetlenül ne kend az ajkaidra, mert irritációt okozhat!

Rossz lehelet

Ha problémád van a rossz lehelettel, forralt vízhez adj némi fahéjat és idd meg!
Egy kis fahéjat adj a vízhez, forrald fel a vizet, amikor kihűlt, idd meg. Ez a főzet segíteni fog eltüntetni a kellemetlen szájszagot.

fahej2.jpg ()

Arcmaszk

Már eleged van a fájdalmas pattanásokból? Készítsd el a saját fahéjas maszkod! Keverj össze 3 evőkanál mézet 1 evőkanál fahéjjal, majd amikor összeállt a keverék, vidd fel az arcodra. A fahéj hatékonyan megelőzi a bakteriális fertőzéseket, a méz pedig hidratálja az arcbőröd.

Bőrradír

Ha érzed, hogy a bőrödön már régebbi bőrréteg is van, és vissza szeretnéd állítani a bőröd fényét, keverj bőrradírt mandulaolajból, tengeri sóból, mézből és őrölt fahéjból.

Hajnövesztő

Ha szeretnéd felpörgetni a hajad növekedését, alkalmazz fahéjas pakolást. Keverj össze 2 teáskanál fahéjat egy kevés mézzel és olívaolajjal. Amikor ez a keverék elkezdett összeállni, adj hozzá egy tojást. A nedves hajadra vidd fel ezt a keveréket, majd óvatosan masszírozd bele. 10-15 percig hagyd hatni, majd mosd le a kedvenc samponoddal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X