Főoldal > SZÉPSÉG > Ez történik az arcoddal, ha használod ezt a csodás elixírt!

Ez történik az arcoddal, ha használod ezt a csodás elixírt!

arcápolásarcbőrbőrápoláshidratáláskókuszolajkrémszépségszépségápolásszódabikarbona
0

Írta:

Próbáld ki ezt a könnyű, két összetevős receptet a problémás bőr kezelésére.

Bizonyára törődsz azzal, hogy az arcbőröd tiszta és szép maradjon. Sőt, a fürdőszobád polcain katonásan sorakoznak a bőrradírok, tisztító és hidratáló maszkok, pattanás elleni kencék. De ha úgy érzed, nincs meg az igazi, érdemes egy próbát tenni ezzel a krémes tisztító és hidratáló keverékkel.

A drogériában való keresgélés helyett próbáld meg otthon, magadnak elkészíteni a saját természetes arcápolód. Mindössze két hozzávalóra lesz szükséged, amik valószínűleg megtalálhatók a konyhádban: szódabikarbónára és kókuszolajra.

, Image: 195867046, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Az ilyen „csináld magad” krémeket nem csupán azért szeretjük, mert olcsóak, könnyen elkészíthetők, hanem azért is, mert hatékonyak is. Problémás bőrűeknek mindenképpen ajánlott, hogy a vegyszeres bolti krémek helyett maguk készítsék el bőrápolójukat.

Amit a két összetevős csodamix kezelni tud:

  • pattanások
  • hegek, sebek
  • pirosság

Emellett a felesleges olajat és szennyeződést is eltávolítja a bőr felületéről, de bőrradírként használva az elhalt hámsejtektől is megszabadít.

A szódabikarbónát, hivatalos nevén nátrium-hidrogénkarbonátot a konyhában szoktuk tartani, ugyanis elsősorban sütéshez használjuk. Te ne ragadj le itt, hiszen a szódabikarbóna az egyik legsokoldalúbb termék, mert használható szagtalanítóként, tisztítószerként, de még duguláselhárítóként is.

Tény, hogy a szódabikarbóna ezen felül kozmetikai célokra is használható, például dezodorként vagy fogmosáshoz, de megoldás lehet a pattanásos bőr kezelésére is, mert segít helyreállítani a bőr felborult pH egyensúlyát.

Baking soda on wooden spoon on white wooden textured background., Image: 253630021, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

De mit is tud hozzáadni ehhez a kókuszolaj?

  • antibakteriális
  • hidratáló
  • gyógyulási folyamatot gyorsító

Táplálja és nyugtatja a bőrt, textúrája nagyon krémes, ellensúlyozza a szódabikarbóna érdességét, így érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják.

A krém elkészítéséhez tehát szódabikarbónára és kókuszolajra van szükséged. Az arányokat a bőrtípusod határozza meg, már csak azért is megéri otthon készíteni krémeket, hiszen a bőrödnek egyedi, tökéletes mixet hozhatsz össze. Ha érzékeny a bőröd, akkor a kókuszolaj – szódabikarbóna arány 2:1 legyen, de ha inkább bőrradírként szeretnéd használni, a cél a hámlasztás, akkor 1:1 arányban keverd őket össze.

Csak keverd össze a két hozzávalót, és máris alkalmazhatod akár száraz, akár nedves bőrön. Hagyhatod az arcodon pár percig a mélyhidratálás érdekében, de egyből le is moshatod. Óvatos, körkörös mozdulatokkal távolítsd el a krémet. A krém frissessége érdekében használat előtt készíts belőle kis mennyiséget, ne tárold.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X