Főoldal > SZÉPSÉG > Érzéki magabiztosság és egészséges karcsúság, minden nap!

Érzéki magabiztosság és egészséges karcsúság, minden nap!

alakfogyáskisugárzásönbizalomszépségszerelemtest
0

Írta:

A szépség belülről fakad, tarja a mondás, és ez így is van. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom és harmónia, akkor hiába a legszebb öltözet, vagy szexi fehérnemű.

Az érzékiség megéléséhez a legfontosabb, hogy nőiesen vagy férfiasan vonzónak érezzük magunkat, mert az érzéki magabiztosság másokra is azonnal hat. A test és lélek kölcsönösen hatással van egymásra, így ha az egyiket rendbe tesszük, a másik is hozzá idomul. A kérdés az, mit tehetünk érzéki kisugárzásunk visszanyeréséért.

Érzéki magabiztosság a mindennapokban

„Plakátokba öltöztetett városaink a test kultuszát hirdetik – de nem volt ez másképp a régebbi időkben sem. Gondoljunk csak például az Adonisz testű görögökre, akik szépségét szobrok és vázafestmények őrzik. A test a testiség alapköve. A szerelem dinamikája: a külső bevonz, a belső megtart. Egyik a másik nélkül üres. Fontos azonban, hogy jó viszonyban legyünk a saját testünkkel is, hisz akkor tudjuk igazán megélni az érzéki örömök szépségeit. Ha önfeledten élvezhetjük, s nem olyan gondolatok cikáznak a fejünkben, hogy vajon most hogy nézek ki, milyennek lát a másik (szemből a hasam, hátulról a popsim miatt szoronghatok, de persze a lehetőségek tára ennél szélesebb). Sok nő azért nem mer példának okáért bevállalósabb, szexibb lenni, mert annyira szégyelli a testét. Márpedig a partner nem testzsírkalkulátorral közelít az ágyban: az ő célja az önfeledt extázisba kerülés” – meséli Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

“Miért is jön ez szóba Valentin nap kapcsán? Hisz a szív alakú bonbonok, puha plüssmacik mellett előkerülnek a szép piros fehérneműk is… Végre egy ünnep, ami a szeretet mellett a szenvedélyről sem feledkezik meg. Hisz miért is fut zátonyra oly sok kapcsolat? Mert úgy gondoljuk, hogy a szeretet és az összetartozás érzés elegendő ahhoz, hogy egy párkapcsolat fennmaradjon. Ami a szeretetnek elég, az az intimitás számára azonban kevés: utóbbihoz izgalom, szégyen nélküliség és felszabadított vágyak kellenek.

Az önbizalom öltöztet. A partner azonban vetkőztet… Tudunk-e ruha nélkül is felszabadultan viselkedni az ágyban? A válasz két emberen múlik: a partner optikáján – ő milyennek lát –, de még inkább azon, hogy én mit érzek. Hisz akár a tökéleteshez is közelíthet a testem, ha a lelkem nyugtalankodik benne. S szegény partnerem is csüggedten bizonygathatja, hogy neki a legszebb vagyok… Az önfeledt boldogságmegélés ugrott. Mi tehát a cél? A tantra bölcsessége: a nő önfeledt öröme a férfi számára a legintenzívebb gyönyör. Ezért először is a nőnek kell jól éreznie magát a bőrében.” – tanácsolja Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

A karcsúsodás növeli az önbizalmat

„Miért hadakoznak olyan sokan a kilóikkal, vagy zavaró zsírpárnáikkal? A válasz  meglepő, mert bár vannak, akik egészségügyi problémák miatt vágnak bele a fogyókúrába,  de a  statisztikai adataink alapján a leggyakoribb ok a partnerkapcsolattal függ össze. Sokan az eredményes párkeresés reményében vágynak feszesebb testkontúrokra, alacsonyabb testsúlyra. Sok anyuka szülés után szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy továbbra is elvarázsolja a párját. Sokan a 40 feletti korosztályból tudatosan dolgoznak fiatalos külsejük megőrzéséért, számukra felértékelődik az egészséges karcsúság jelentősége. Gyakran előfordul az is, hogy kifejezetten a házasság rendbetétele a cél, és jó látni, amikor a kihűlőben lévő kapcsolat újra lángolni kezd, amikor a kilók leolvadnak, az önbizalom és az érzéki kisugárzás visszatér. Nagyon motiváló átélni a test rég áhított karcsúsodását, ami általában a harmonikus lelkiállapot helyreállításával is együtt jár. Ezt a változást csak az öltözködéssel nem lehet elérni, hiszen az erotika arról szól,  hogy viszonylag kevés ruhában, vagy anélkül is fesztelenül érezzük magunkat…” – avat be Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász.

Csodaszerek helyett!

„A napokban egy korábbi reality show résztvevőinek facebook oldal admin-ja illetéktelen kezekbe került. A spamként ide feltöltött reklámanyagok többsége csodálatos fogyást ígért – szinte szemvillanás alatt. Hisz mai, „homo sitting” (ücsörgő ember) életmódunk mellett bizony látványosan szaladnak fel a kilók – s szinte bármit megeszünk, beszedünk, magunkra kenünk annak érdekében, ha a csodaszer drasztikus testsúly/testméret csökkenést ígér. Szkeptikus vagyok? Nem. Racionális. Csak a tudományban, és a tudományosan kifejlesztett és alátámasztott módszerekben hiszek! Gyerekként kövér kislány voltam (a szüleim ezért is vittek le balettezni, hogy kicsit formálódjak), s a lelkem mélyén mindig is az maradok. Igyekszem beiktatni a testmozgást az életembe, ami a sok-sok munka mellett nekem is változó mértékben sikerül. S persze, vannak olyan testtájaim, amelyek szinte ellenállnak a fogyásnak, testedzésnek – hát, ilyenkor örülök igazán az orvosi segítségnek. És természetesen a bőrfeszesség sem jön rosszul…” – árulja el Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

Forrás: Lifestyle Communications

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X