Főoldal > SZÉPSÉG > Szuperkozmetikumokkal a fogyási csíkok és a cellulitisz ellen

Szuperkozmetikumokkal a fogyási csíkok és a cellulitisz ellen

bőrápolásbőrfeszesítéscellulitcellulitiszdiétafeszes bőrfogyásfogyókúrás csíkoknarancsbőrstriastriáktestápolás
0

Írta:

A fogyókúra alatt nem szabad elfeledkezni a bőrápolásról sem, így elkerülhetjük a lógó bőr és a fogyókúrás csíkok kialakulását, a narancsbőr további romlását.

A natúrkozmetikumok piacán ma már számos olyan termék létezik, amelyek hatékonyan támogatják a bőr alkalmazkodó képességét, így az könnyebben követi a karcsúsodó idomokat.

A januári időszak mindannyiunk számára az újrakezdésről, a nagy fogadalmakról szól. Egy kutatás szerint ilyenkor minden második ember megfogadja, hogy lead pár kilót, rendszeresen mozog és egészségesebb életet él majd. De ne feledjük, ezek az életmódbeli változtatások komoly kihívások elé állítják a bőrünket. Ilyenkor talán még fontosabb, hogy megfelelő kozmetikumokat válasszunk, így elkerülhető a bőr végleges károsodása. Természetesen az a legcélravezetőbb, ha fokozatosan szabadulunk meg a súlyfeleslegtől, hetente maximum fél kilogramm a maximális súlyvesztés, így a bőrünk is képes alkalmazkodni a megváltozott testtömeghez és nem nyúlik meg, nem keletkeznek felesleges fogyási csíkok és striák.

Ebben az időszakban különösen nem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat használunk, hiszen a fogyókúra egyben komoly méregtelenítési időszakot is jelent. Fontos, hogy tisztuló szervezetünket ne terheljük parabénnel, kőolajszármazékokkal, vegyi anyagokkal készült kozmetikumokkal. A Dr. Organic például teljes mértékben természetes, bioaktív összetevőkből készül, nem tartalmaz mesterséges illatanyagokat és összetevőket.

Fogyókúra az új tinédzserkor?

A tapasztalt diétázók pontosan tisztában vannak azzal, hogy a fogyókúra első pár hetében beindulnak a szervezet öntisztító folyamatai. Tulajdonképpen a diéta egyfajta böjt, ilyenkor a testünk fellélegezve a folyamatos élelmiszer-túlterhelés alól, elkezdi kidolgozni a bennünk lévő méreg- és salakanyagokat. Ez a folyamat sajnos meglátszik a bőrünkön is, ahol az első hetekben különböző pattanások és mitesszerek jelenhetnek meg. Néhány otthoni praktikával felgyorsíthatjuk ezt a méregtelenítési folyamatot, ilyen például a hideg-meleg váltózuhany, a száraz testledörzsölés, test- és arcradír használata. Emellett fogyasszunk naponta 1.5-2 liter folyadékot, lehetőleg tiszta vizet, ami tovább segíti a tisztulási folyamatokat, mindemellett belülről hidratálja a bőrt. Ha mégis megjelenik egy-egy makacs pattanás, akkor a Dr. Organic bioaktív teafaolajjal készült pattanásecsetelőjét is használhatjuk, hogy minél előbb megszűnjön a kellemetlenség.

Bőrfeszesítés mesterfokon

A fogyókúrák után lehangoló látványt nyújt a kinyúlt, fogyási csíkokkal terhelt bőr, ennek kialakulását mindenképpen érdemes megelőzni. Nagyon fontos, hogy hetente fél kilogrammnál többet ne fogyjunk, mert ehhez még képes alkalmazkodni a bőrünk. A folyamatos sport, az izmok karbantartása szintén segít abban, hogy a lógó bőrfelszín feszesebbé váljon. Mindemellett ma már kiváló natúrkozmetikumok állnak rendelkezésünkre, amelyek feszesítik a bőrt, egyúttal rugalmasabbá teszik, így az könnyebben alkalmazkodik a változó testtömeghez. A Dr. Organic E-vitaminos szérumja különleges krém, amely chlorella algakivonatot is tartalmaz, használatával megelőzhetőek vagy csökkenthetők a fogyás hatására kialakuló csíkok, hegek. Hamar felszívódik a kezelt területen, azonnal elindítja a bőrregenerációt, és helyreállítja a bőr nedvességháztartását. A hegek láthatóan finomabbá, halványabbá válnak, a bőr tónusossá, ragyogóvá, egységessé válik.

Tüntesd el a narancsbőrt!

A narancsbőr sajnos olyan tünet, mely napjainkban a nők 95 százalékának okoz problémát. Ráadásul az egyszerű fogyókúra nem képes eltüntetni a bőrön látható gödröcskéket, a hepehupás felületet. A bőr hálószerűen tapad az izmokhoz, a kapcsolati rész üres helyeit pedig zsír tölti fel. Az itt elraktározódott toxinok, szövetek közötti folyadék és zsírgöbök okozzák a narancsbőrre jellemző tipikus gödröket és csomókat. Ezek eltávolítása komplex folyamat: ügyelni kell az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, a folyamatos méregtelenítésre, a gödröcskék felszámolását pedig speciális masszázzsal is gyorsíthatjuk. Érdemes ezt a területet funkcionális natúrkozmetikumokkal kezelni reggel és este, ilyen például a Dr. Organic bioaktív méhpempővel készült cellulitisz elleni krémje.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X