Főoldal > SZÉPSÉG > Puha ajkakkal mindig tökéletes lesz a csók

Puha ajkakkal mindig tökéletes lesz a csók

ajakápolásajakápolóajakbalzsamcsókolózásLabelloniveaszájtestápolástusfürdőValentin-nap
0

Írta:

Ajkaink egyike azon testrészeinknek, amit nagyon sokoldalúan tudunk használni: beszélgetünk, táplálkozunk és mosolygunk velük, de a legérzelmesebb élményt, a csókolózást is ajkainkkal élhetjük át.

A csókolózás az egyik legmeghittebb momentuma egy párkapcsolatnak, mert létrehoz egy bensőséges köteléket két ember között. Az ajkak találkozása nem csak érzelmileg hat ránk, de egy igazi biokémiai lavinát is elindít bennünk. Az érintésre válaszul, különösen a simogatás és a csók hatására ugyanis „szerelemhormon”, azaz oxitocin szabadul fel a nőben és a férfiben egyaránt, emellett pedig szervezetünkben csökken a kortizol stresszhormon szintje. A csók ezért nagyszerű eszköze a stresszoldásnak, mert megnyugtat bennünket. De ami a legfontosabb, hogy egy szerelmes csóktól érezzük igazán, hogy összetartozunk valakivel.

A puha ajkaktól finom a csók!

Az ajkak nagyon érzékeny testrészeink. Ajkainkban, ellentétben a bőr más részeivel, nincsenek faggyúmirigyek. Az ajak bőre nagyon vékony, ezért érzékenyen reagál az időjárás-változásra, az UV sugárzásra, ugyanakkor jelzést ad testünk aktuális állapotáról is. Az elégtelen folyadékbevitel ajkunkra is hatással van, emiatt gyakran repedezik. „Az ajakszárazság a legtöbbször eléri az ajakkontúrt is, melynek következménye lehet az, hogy a kontúr környékén az enyhe ráncok megmaradhatnak az arcbőrön. Ezért érdemes erre a testrészünkre is kellő figyelmet fordítani.” – figyelmeztet Dr. Nagy Katalin bőrgyógyász, kozmetológus főorvos.

Labello Ajakbalzsamok
Ajánlott fogyasztói ár: 16,7 g – 949 Ft
12 órán át tartó intenzív ápolás shea vajjal és mandula olajjal. A kényeztető balzsam bársonyosan lággyá varázsolja az ajkakat. Az ajakbalzsam málnás, kókuszos, vaníliás, illetve original változatban kapható.

+ 2 Nivea tipp Valentin-napra:

Ápoló kényeztetés: NIVEA Harmony Time tusfürdő
Ajánlott fogyasztói ár: 250 ml – 769 Ft
Kényeztesd magad és párod érzékeit a fehér rózsaszirom nőies és finom illatával, miközben az ápoló mandulatejet tartalmazó krémtusfürdő selymesen lágy habjával érezhetően puhává varázsolod bőröd.

Puha és illatos kezek: NIVEA Strawberry&Milk krémszappan
Ajánlott fogyasztói ár: 90 gr – 199 Ft
Tejproteinnel gazdagított kényeztető formulája gyengéden tisztítja és ápolja a bőrt, miközben az eper édes illata magával ragad.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X