Főoldal > SZÉPSÉG > Ezért iszik mindenki aloe vera italt!

Ezért iszik mindenki aloe vera italt!

aloe verabőrápolásszépségszépségápolás
0

Írta: and

Minden szépségszakértő egyetért vele, hogy a bőr fiatalságának megőrzésében és a le&

Minden szépségszakértő egyetért vele, hogy a bőr fiatalságának megőrzésében és a leégett bőr gyógyításában az aloe vera igazi csodaszernek számít. Nem véletlenül lett számos kozmetikai termék közkedvelt összetevője. Most azonban új trend ütötte fel a fejét: az aloe vera lé rendszeres ivása. A növényből kinyert kissé savanykás, fanyar lé nem túlságosan finom ital, mégis Gwyneth Paltrow-tól egészen a neves természetgyógyászokig mindenki esküszik rá.

Vajon képes egyetlen ital, vagy akár étel, önmagában változtatni a bőr állapotán? Az biztos, hogy az aloe vera tele van értékes vitaminokkal, mint a B-, C- és E-vitaminok. A benne található folsav erősíti az immunrendszert, amelynek állapota elsősorban a bőrön tükröződik. Magas enzimtartalommal is rendelkezik, az enzimek pedig segítik a tápanyagok felszívódását és a szervezet méregtelenítő folyamatait.

aloevera2.jpg ()Hogyha a bőröd túlzott hajlamos a kiszáradásra, vagy egyéb bőrproblémáid vannak, mint például a pikkelysömör, méregdrága készítmények helyett gyulladáscsökkentő ételekkel-italokkal tudsz segíteni rajta, amilyen az aloe vera is. Az aloe ráadásul igazi antioxidáns bomba, ezáltal védve a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaival szemben. A bőrünk naponta rendszeresen érintkezik a nappal, a szmoggal és egyéb, a környezetben megtalálható szennyező anyagokkal.

Mielőtt azonban literszámra elkezdenéd inni az aloe verát, jobb, ha tudod, hogy bőrszépítő hatása nincs alátámasztva kutatásokkal. Feltehető, hogy nem is közvetlenül a bőrt érinti, azonban minden, ami hatással van az általános egészségre, az kívülről is szépít.

Semmiképp ne idd, ha gyomorpanaszaidra gyógyszert szedsz vagy cukorbeteg vagy, ugyanis enyhén hashajtó hatású, illetve csökkenti a vér mennyiségét, amely alacsony vércukorszint esetén további esést eredményezhet.

Ha vállalkozó kedvű vagy és szeretsz mindent kipróbálni, teszteld le nyugodtan ezt a szépség elixírt, azonban csak organikus, magas minőségű és szűrt lét fogyassz. Keresd az adalékoktól mentes változatokat, amelyek hozzáadott cukor és különböző ízesítések nélkül kerülnek forgalomba. A legjobb, ha gyógyszertárakban vagy bioboltokban vásárolod meg. Fogyaszd napi háromszor, a főétkezések előtt fél órával.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X