Főoldal > SZÉPSÉG > Méregteleníts fürdőzéssel!

Méregteleníts fürdőzéssel!

fürdőméregtelenítésszépség
0

Írta: and

Turbózd fel a fürdődet néhány fiatalító  és tisztító összetevővel. Ha ezeket az

Turbózd fel a fürdődet néhány fiatalító  és tisztító összetevővel. Ha ezeket az összetevőket adod a fürdővizedhez, a bőröd sokkal könnyebben szabadul meg a méreganyagoktól. A forró fürdődhöz próbáld ki ezt az 5 hozzávalót, hogy a fürdés élményét jobbá tedd.

Gyömbéres méregtelenítő fürdő

Ez a fürdő kiváló, ha megfázással vagy influenzával küzdesz. A gyömbér igazi vírusölő, antibakteriális és antioxidáns anyag egyben.

Recept
Egy fél bögre reszelt gyömbért tény a forró vízbe. Áztasd magad benne 12 percig, ameddig nem érzed a bőrödön a melegséget és izzadást. A reszelt gyömbért helyettesítheted gyömbér granulátummal is.

Almaecetes méregtelenítő fürdő

Ennek a fürdőnek az illata elég erős, de néhány csepp illóolaj könnyedén elfedheti. Az almaecetes fürdő kiválóan helyreállítja a bőröd pH-értékét.

Recept
Tegyél egy csésze almaecetet a forró vízbe. Tölts benne 12 percet, majd öblítsd le a bőröd, ahogy szoktad.

furdo2.jpg ()

Anyagos és Epsom-sós méregtelenítő fürdő

Az Epsom-só méregteleníti az egész tested, valamint fokozza a vérkeringést a testedben. A agyag pedig bársonyosabbá és egészségesebbé teszi a bőröd.

Recept
Egy fél bögre Epsom-sóhoz adj a meleg vizet egy bögrében. Adj hozzá még egy bögrényi agyagot. Amikor az agyag elkezdett feloldódni, add a fürdőhöz, hagyd, hogy kicsit összekeveredjen a mix, majd áztasd magad fél óráig benne.

Szódabikarbónás fürdő

A szódabikarbóna nagyon sok módon felhasználható a háztartásban. Gombaölő és antibakteriális hatású. Az irritált bőrrel pedig csodákat tesz a szódabikarbónás fürdő.

Recept
Oldj fel fél bögre szódabikarbónát vízben, majd tedd a forró fürdővizedbe. Áztasd magad ebben a fürdőben 12-20 percig.

Tengeri sós fürdő

A tengeri só igazán fergeteges dolgot művel a bőrrel. Brómtartalmának köszönhetően kondicionálja a bőrt. De a bróm mellett kalciumban és káliumban is gazdag. Segít a bőrt széppé, egészségesség varázsolni, és megelőzi a puffadást.

Recept
Fél bögre tengeri sót adj a fürdővizedhez. Tölts a vízben 20 percet.

Tippek:

– A fürdőzés előtt igyál egy nagy pohár vizet!
– Hagyd, hogy az egész testedet érje a víz. 
– A fürdőzés után kerüld a méreganyagokat, s ne használj semmilyen kemikáliát!
– Ha szívbetegséggel vagy nehézlégzéssel küzdesz, ne tölts túl sok időt a vízben!

Az izzadás az egyik legjobb módszere annak, hogy a méreganyagokat száműzd a testedből. Ezek a fürdők nemcsak a méreganyagokat tüntetik el, de a bőrödet is táplálják közben. Még a héten próbálj ki egyet, meglátod, micsoda élvezet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X