Főoldal > SZÉPSÉG > Tavaszi bőrmegújítás szőlőmagolajjal

Tavaszi bőrmegújítás szőlőmagolajjal

bőrápolásszépségszépségápolástrend
0

Írta:

Varga-Darabos Andrea, a Manna Natur Kozmetikumok szakértője segít, hogyan használd a szőlőmagolajat! Lehet, hogy a salát

Varga-Darabos Andrea, a Manna Natur Kozmetikumok szakértője segít, hogyan használd a szőlőmagolajat!

Lehet, hogy a salátádban már sokszor találkoztál vele, de azt talán még nem tudtad róla, hogy fantasztikusan képes ápolni bőrödet is. A hidegen préselt szőlőmagolaj kiemelkedően gazdag antioxidánsokban, telítetlen, esszenciális zsírsavakban, linolsavban, és többféle vitamint is tartalmaz. E-, és F- vitamin tartalma kifejezetten magas, remekül hidratál, könnyen és gyorsan beszívódik a bőrbe, nem hagEbben a tél végi, kora tavaszi időjárásban az egyik legjobb, amit adhatsz bőrödnek: elég zsíros ahhoz, hogy védelmezze a hideg idő okozta kiszáradástól, de friss, selymes és könnyű is egyben, üdítő hatást gyakorol a bőrre. A szőlő magjából hideg préseléssel eljárással kinyert tiszta, aranyló olaj nemcsak arc-és testápoláshoz használható fel remekül, de köröm-és hajerősítőként is kiváló.

Én mostanában minden napot vele indítok: reggelenként a megtisztított, még nedves arcbőrömre viszek fel belőle pár cseppet, jól bemasszírozva a bőrbe. Mire elindulok otthonról, már be is szívódik, ragyogó, egyenletesen sima és bársonyos bőrt hagyva maga után.

Szeretnék neked a közelgő tavaszra tekintettel többféle szőlőmagolajas recepttel kedveskedni: arc-köröm-és hajápolásra is találsz tippeket – próbáld ki őket bátran, írd meg nekem kommentben, hogy tetszett!

1. Szőlőmagolajos bőrradírozó

Egy evőkanál barna cukrot (ha száraz a bőröd) vagy ugyanennyi tengeri sót (zsíros bőr esetén) keverj össze 2-3 csepp citrom illóolajjal, ugyanennyi levendula illóolajjal és körömvirág olajjal. A keveréket öntsd fel egy-két evőkanál szőlőmagolajjal, és óvatosan masszírozd be a bőrödbe, különös figyelmet fordítva – ha vannak – a pattanásos, aknés területekre. Nagyjából 5 perc masszázs ajánlott, majd hagyd még a bőrödön  10 percig, mielőtt tiszta vízzel lemosod. Ha úgy érzed, csípi a bőröd, természetesen mosd le előbb, legközelebb csak a fele cukor/só mennyiséged érdemes felhasználnod.

szolomagolaj-manna.jpg ()

2. Szőlőmagolajos arcmaszk érett bőrre

A szőlőmagolaj kiváló ránctalanító, használhatod célzottan szarkalábakra, ráncok ellen. Ha szeretnéd még hatékonyabbá tenni, tegyél hozzá 5-6 szem kimagozott, hámozott szőlőszemet és egy teáskanál mézet. Mindent alaposan keverj össze, majd az ujjhegyeiddel óvatosan, finoman masszírozd be a bőrödbe a pakolást. Nagyjából 15 percig érdemes fenn hagyni mielőtt lemosnád, fantasztikus hatása van.

3. Szőlőmagolajos hajpakolás

Hajhossztól függően néhány evőkanálnyi szőlőmagolajat citrom illóolajjal, frissen facsart citrom levével, egy tojás sárgájával keverj össze, és nagyjából 15 percig hagyd a hajadon hajmosás előtt vagy után – majd alaposan öblítsd ki.

 
4. Szőlőmagolaj a köröm általános állapotának javítására

Keverj össze 1 evőkanál szőlőmagolajat 8 csepp citrom illóolajjal, 2 csepp rozmaring illóolajjal, és 5 csepp jojoba olajjal. A keverékkel kend be a körmöd és hagyd rajta 10-20 percig, amíg be nem szívja.

Tipp: Használatkor, ha van otthon, adhatsz hozzá még egy teáskanálnyi avokádó-, vagy édesmandula olajat is.

Forrás: Mannaszappan.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X