Főoldal > SZÉPSÉG > Az 5 legjobb vitamin a gyönyörű bőrért

Az 5 legjobb vitamin a gyönyörű bőrért

arcbőrszépségápolásvitamin
0

Írta:

A kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos – a változatos étrenddel megőrzöd a bőr rugalmass&

A kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos – a változatos étrenddel megőrzöd a bőr rugalmasságát, ragyogását, de vannak olyan vitaminok, amelyeket nem tudsz megfelelő mennyiségben a szervezetedbe juttatni pusztán az étkezéssel. Kövesd tanácsainkat, és a bőröd hamarosan gyönyörűbb lesz, mint valaha.

A-vitamin a ráncok ellen

A legjobb fegyver az öregedés jelei ellen

Megtalálod: Hidratáló krémekben, éjszakai krémekben (A-vitamin származékok a retinoidok is, ezek gyakran szerepelnek az éjszakai krémek összetevői között), és a receptre felírt gyógyszertári készítményekben.

Hatása: Csökkenti a ráncokat, halványítja a barna foltokat, simává varázsolja a bőrt.

laprairie.jpg ()Így használd: A retinoid tartalmú krémet éjszaka használd – a napfény jócskán csorbítja az A-vitamin hatását. A patikai készítmények hatnak a leggyorsabban, már 4-8 héten belül változást tapasztalhatsz. Viszont hátulütői is vannak: irritációt, kipirosodást okozhatnak, amely akár hosszantartóan is jelentkezhet. Hogy elkerüld a bőrirritációt, konzultálj egy bőrgyógyásszal, és inkább csak a receptre felírt, retinoid tartalmú kencékkel kend a bőröd, minden második vagy harmadik éjszakán. Nem kell sok belőle, csak vékonyan vidd fel, egy borsó nagyságú mennyiség bőven elég lesz.

Próbáld ki: Vichy Liftactiv Retinol HA ránctalanító krém (7999 Ft), La Prairie Advanced Marine Biology nappali krém SPF20 (39 488 Ft)

B3 a vörösség ellen

Fokozza a bőr hidratáltságát, mérsékeli a kivörösödést

Megtalálod: Arctejekben, krémekben és szérumokban. Gyakran niacinamid néven szerepel a címkén.

laroche.jpg ()Hatása: Serkenti a ceramidok és a zsírsavak termelődését, ezek fontos szerepet játszanak a bőr külső hatások elleni védekezésben. Ezenkívül minimalizálja a sötét foltok számát is.

Így használd: A maximális eredményért a B3 tartalmú készítményekkel reggel és este is örvendeztesd meg a bőröd. A retinoid tartalmú krémed össze is keverheted a tenyereden a B3 tartalmúval, ne aggódj, nem oltják ki egymás hatását.

Próbáld ki: Decubal Intenzív krém (2990 Ft), La Roche-Posay Rosaliac Inetnzív ápoló krém bőrpír ellen (4990 Ft)

C-vitamin a foltok ellen

Szuper erős anti-aging hatás

Megtalálod: C-vitaminos hidratálókban.

Hatása: Felveszi a kesztyűt a szabad gyökök ellen, amelyek a ráncokért is felelősek, emellett a C-vitaminnal kiküszöbölheted a megereszkedett bőrt, és más olyan tünetet is, ami a kor előrehaladtával jelenik meg. A C-vitamin abban is segít, hogy a bőr simább és feszesebb legyen, valamint halványítja a barna foltokat is. Noha a retinoidok és a C-vitamin jótékony hatásai meglehetősen hasonlóak, együttes alkalmazásával még tökéletesebb bőrszínre tehetsz szert.

biocom.jpg ()Így használd: A C-vitaminos krémeket reggel használd, a tavaszi-nyári időszakban a fényvédő alá vidd fel, így még biztosabb lesz a védelem az UV-sugarak által okozott szabad gyökök ellen.

Próbáld ki: Biocom Vitamin C Cream- Hidratáló C-vitamin krém (6875 Ft), Clinians C + E vitaminos vitalizáló arckrém (4090 Ft)

E-vitamin a hidratálásért

Segít a kiszáradt bőrön, és erősíti a bőrt UV-sugarak elleni védekezésben

Megtalálod: Fényvédőkben és napozás utáni termékekben.

Hatása: Nyugtatja a kiszáradt bőrt, és segít visszaállítani az optimális hidratáltsági szintet. Az E-vitamin arra is képes, hogy semlegesítse a káros hatású szabad gyököket.

thebodyshop.jpg ()Így használd: Leginkább nyáron vehetjük nagy hasznát az E-vitaminnak, érdemes napozás előtt és után is E-vitamin tartalmú krémmel kényeztetnünk a bőrünket. Már kismértékű, ám erős UV-sugárzás is képes romba dönteni a bőr saját E-vitamin „készletét”, szóval mielőtt napfürdőt vennél mindenképp olyan naptejjel kend be magad, ami E- és C-vitamint egyaránt tartalmaz – a C-vitamin ez esetben a hatékonyságot fokozza. Egyes tanulmányok szerint az E-vitamin akkor is segít, ha már megtörtént a baj, tehát leégtél a napon.

Próbáld ki: Vichy Capital Soleil napozás utáni testápoló (3800 Ft), Dr.Organic bio E-vitaminos hidratáló krém (2670 Ft), The Body Shop E vitaminos arcápoló olaj (4190 Ft)

K-vitamin a sötét karikák ellen

estee.jpg ()A fiatalabb, ragyogóbb szemekért

Megtalálod: Szemkörnyékápolókban, amelyek szintén tartalmaznak retinolt.

Hatása: A K-vitaminnal a szem alatti sötét karikákat is halványíthatod, rendszeres használattal már négy hét alatt látványos változást érhetsz el. Bár akadnak olyan tanulmányok, amelyek szerint a retinol is vastagabbá teheti a szem alatti vékony bőrt, ezenkívül halványítja a melanint is, ami még feltűnőbbé teszi a karikákat.

Így használd: Lefekvés előtt alkalmazd. De először csak fokozatosan szoktasd hozzá a bőrödet, csak heti egy-két alkalommal használd, később gyakrabban is felviheted a krémet.

Próbáld ki: Estée Lauder Idealist Cooling Eye Illuminator (16 800 Ft), Clinique Even Better Eyes Dark Circle Corrector (12 600 Ft)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X