Főoldal > SZÉPSÉG > 8 csúcsszuper öregedésgátló tipp

8 csúcsszuper öregedésgátló tipp

bőrcukordiétaegészségöregedéspihenés
0

Írta: and

Ha nem szeretnél idő előtt öregedni, fogadd meg ezeket a tanácsokat!

Ne vidd túlzásba a cukorfogyasztást!

Azon túl, hogy az alakodnak sem tesz jót, a fehér cukorban található, glikation nevű vegyület a bőrödet is öregíti. Fogyassz teljes kiőrlésű kenyeret és tésztát, amikben kevés a cukor, és a sejtjeid kollagéntartalmára sincsenek negatív hatással. A teát vagy a kávét pedig ízesítsd szteviával – ez egy természetes, könnyen lebomló édesítőszer.

Lélegezz fel!

Az edzőteremben ugyan kiadhatod a dühödet, ha rossz napod volt, de hogy igazán megnyugodj – hiszen a stressz köztudottan öregíti a bőrt -, próbálkozz inkább a jógával! Az olyan pozíciók, mint a Csecsemőpóz, a Lefelé néző kutyapóz vagy a Napüdvözlet, elősegítik az oxigénellátást a testedben, és ezáltal a sejtek is új erőre kapnak.

Válassz kávé helyett teát!

Igaz, hogy a kávé nem méreg, de a kutatások szerint a bőröd a teát szereti jobban. Állítólag a teafogyasztóknál kisebb eséllyel alakulnak ki a bőrrák különböző fajtái, és a sejtjeik kollagéntartalma is kevésbé lesz alacsony. A zöld tea pedig istenien tisztít is!

Kapd fel a súlyzót!

Nem szeretnéd, ha idő előtt nagymama-karod lenne? Az integetőizmaid feszesen tartása érdekében vegyél néhány könnyű súlyzót (0,5-2 kilogrammosakat), és naponta fél órát tölts súlyzógyakorlatokkal. Házilag is megoldhatod a dolgot, ha műanyag palackokba vizet töltesz.

oreg2.jpg ()

Pihenj!

Gyakran szajkózzuk ezt, de nem lehet elégszer elmondani, és most van még egy érvünk: az állandó fáradtság és túlhajszoltság miatt a bőröd is hamarabb kezd ráncosodni. Ezen kívül a kimerültség rendszertelen menstruációhoz, súlyingadozáshoz és szívritmus-problémákhoz is vezethet. Vigyázz magadra!

Vásárolj őstermelőktől!

Ha van rá lehetőséged, részesítsd előnyben az ellenőrzött gazdálkodásból származó tejtermékeket, zöldségeket és húsokat. Sokkal egészségesebbek, és nem is hinnéd, mennyire más ízük van. A különféle kémiai anyagok pedig, amikkel a zöldségeket és gyümölcsöket kezelik, abszolút nem hiányoznak a bőrödnek és az emésztésednek.

Óvakodj a drasztikus diétáktól!

Biztos te is láttál már olyat, hogy valaki kemény fogyókúrába kezdett, és hirtelen mintha éveket öregedett volna. A szervezet ilyenkor összezavarodik az elvonásoktól, a sejtek dehidratálódnak és zsírt veszítenek, a bőr kiszáradhat, a hajhullásról és a körmök töredezéséről nem is beszélve. Ha diétába kezdesz, légy nagyon körültekintő, és kérd ki szakember véleményét.

Ne mellőzd a lúgos ételeket!

Ha túl savasan táplálkozol, a tested jelentős mennyiségű alkáli-ásványt veszít (mint a magnézium és a kálcium), pedig ezek nélkülözhetetlenek az erős csontozathoz, az egészséges hajhoz és bőrhöz. Fogyassz lúgos ételeket, ilyen például a petrezselyem, a mandula, a káposztafajták, a körte, a citrom vagy az alma.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X