Főoldal > SZÉPSÉG > Készülj a tavaszra: a legjobb körömápoló tippek!

Készülj a tavaszra: a legjobb körömápoló tippek!

ápoláskörömkrémolajreszelés
0

Írta: and

A legtöbb ember a másikról általában a kezéről kap fontos információkat. Elárulja, mennyi időt fordít az ápoltságra, hogy mivel foglalkozik (pl. kétkezi munkás), valamint hogy milyen a habitusa. Legyen a körmöd szögletes, mandula, esetleg hegyes, kulcsfontosságú, hogy erős és egészséges legyen mielőtt a legtrendibb lakokkal vonnád be őket. Betegségre is utalhat Igaz, esztétikailag igencsak zavaróak […]

A legtöbb ember a másikról általában a kezéről kap fontos információkat. Elárulja, mennyi időt fordít az ápoltságra, hogy mivel foglalkozik (pl. kétkezi munkás), valamint hogy milyen a habitusa. Legyen a körmöd szögletes, mandula, esetleg hegyes, kulcsfontosságú, hogy erős és egészséges legyen mielőtt a legtrendibb lakokkal vonnád be őket.

Betegségre is utalhat

Igaz, esztétikailag igencsak zavaróak a kisebb-nagyobb eltérések a körömnél, viszont gyakran a szervezet problémáiról árulkodnak. Általában csupán vitaminhiányról van szó, de olykor előfordulhat, hogy komolyabb betegségre hívja fel a figyelmet: az erős vashiány néha a körmök homorúságában, a szívbetegség halvány „félholdban”-ban, a pikkelysömör pöttyszerű foltokban mutatkozik meg. Éppen ezért, ha hosszan fennáll hasonló elváltozás, akkor érdemes szakemberhez fordulnod, hogy kizárja a lehetséges szervi bajokat.

Tengeri só

Észrevetted már, hogy a tengerben való fürdőzés után erősebbek a körmeid? Nem csoda, hiszen a benne rejlő rengeteg ásványi anyag nemcsak a bőrödre van pozitív hatással.
Első lépésként egy maroknyi sóval dörzsöld át alaposan a kezed, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől, majd melegíts fel vizet egy nagyobb tálban, szórj bele tengeri sót, és hagyd, hogy teljesen feloldódjon benne. Áztasd benne a kezed 20 percig, ezalatt felszívódnak az értékes hatóanyagok, ráadásul, a körmök alatt lévő szennyeződéseket is kioldja, az esetleges  gombás fertőzéseket pedig megszűnteti. Ismételd két hétig heti kétszer, szembetűnő lesz a változás!

nail2.jpg ()Olaj a kézre

Az egyik legnépszerűbb praktika az erős körmökért az olajos ápolás. Keverj össze azonos arányban napraforgó- és olívaolajat, majd hevítsd fel, de csak annyira, hogy ne legyen túl forró, nehogy megégesd magad. Mártogasd bele az ujjaidat, majd öblítsd le langyos vízzel, töröld szárazra és krémezd be ápoló kézkrémmel. Meglátod, pár alkalom után kevésbé fog töredezni a körmöd. Amennyiben a száraz bőrödet is ápolni szeretnéd, húzz az olajos kézfejedre egy pamutkesztyűt, majd hagyd így akár egy éjszakára. Megduplázhatod a hatást, ha belefacsarsz egy fél citromot is, így egyúttal leszámolhatsz a körömlakkok okozta elszíneződésekkel is.

Tanácsok az otthoni manikűrözéshez

1. Sokan elrontják azzal az otthoni manikűrözést, hogy jobbra-balra húzogatják a reszelőt, pedig ezzel csak még jobban elgyengítik a körmöt. Sajnos több szakember is így jár el, ezért bennünk is ez a módszer marad meg. Próbáld meg csak egy irányba reszelni akkor is, ha így egy kicsit tovább tart a szépítkezés.

2. Kerüld az acetonos körömlakklemosókat! Ezek rettentően kiszárítják mind a körmödet, mind a körömágyadat. Miután eltávolítottad a lakkot, mindenképp kend be a kezedet és a körmeidet hidratálókrémmel.

3. Polírozd rendszeresen a körmeidet, így megszabadulhatsz a hosszanti barázdáktól, ráadásul olyan simák és fényesek lesznek tőle, mintha kilakkoztad volna őket.

Kálcium az erős körmökért

Tudtad, hogy a körömlemezek egészségért a kálcium felelős elsősorban? Ezért ha körmeid állandóan letörnek, könnyen lehet, hogy ennek a hiánya okozza, ezért fogyassz több tejterméket, ami amellett, hogy sok kálciumot tartalmaz, segíti annak beépülését a szervezetbe! (A nők napi kálciumigénye 1000mg). A drogériák polcain találni ilyen anyagot tartalmazó körömerősítő lakkokat, viszont az nem tud a szarurétegen át felszívódni, ezért szakemberek azt állítják, ebből a szempontból felesleges a használatuk.

Wellness Cafe tipp: Essence fruity illatosított fedőlakk (649 Ft), Butter your nails körömerősítő vaj (Douglas), To Shine For körömfényesítő készlet (Douglas), Dr. Hauschka Körömápoló stift (3700 Ft), Organic Surge Gentle Meadow kéz- és körömápoló krém (1670 Ft), NYC Toughten Up! körömerősítő lakk (609 Ft)

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X