Főoldal > SZÉPSÉG > A 6 legjobb szépítő gyógynövény

A 6 legjobb szépítő gyógynövény

bőrgyógynövényszépség
0

Írta: and

Néhány gyógynövény kivonata igazán hatásos mindenféle bőrprobléma kezelésére, akár érzékeny bőrről, akár gyorsan öregedőről van szó, biztosan találsz olyat, ami a te gondodat is megoldja. CsipkebogyóSzáraz, öregedő bőrre A csipkebogyó magja rendkívül gazdag linolsavban és linolénsavban, melyek olyan esszenciális zsírsavak, amik segítenek enyhíteni a bőr szárazságát, halványítják a bőr hegeit, és nagyon jól kezelik a […]

Néhány gyógynövény kivonata igazán hatásos mindenféle bőrprobléma kezelésére, akár érzékeny bőrről, akár gyorsan öregedőről van szó, biztosan találsz olyat, ami a te gondodat is megoldja.

Csipkebogyó
Száraz, öregedő bőrre

A csipkebogyó magja rendkívül gazdag linolsavban és linolénsavban, melyek olyan esszenciális zsírsavak, amik segítenek enyhíteni a bőr szárazságát, halványítják a bőr hegeit, és nagyon jól kezelik a leégés okozta bőrproblémákat. Ha a magunkhoz vett tápanyagokban nincs megfelelő mennyiségű ezekből az esszenciális zsírsavakból, akkor bőrünk hamar fakóvá és szárazzá válik. A csipkebogyó ezen kívül nagyon sok vitamint, főleg C-vitamint tartalmaz, ami erős antioxidáns, így segít megvédeni a bőrt a káros környezeti hatásoktól, és a gyors öregedéstől.

Citromfű
Nyugtatja az aknés bőrt

Ez a citromos illatú, csípős aromájú ázsiai növény rendkívül erős baktériumellenes hatású. Számos kórokozó, baktérium, vírus és gomba ellen is hatásos gyógynövényként tartják számon. Vírusölő hatásának köszönhetően nagyon jó a herpesz kezelésére, antibakteriális hatásával pedig kiváló a bőrgyulladások, aknék ellen. Amellett, hogy csökkenti a gyulladást, finomítja a pórusokat és fokozza a bőr rugalmasságát.

Borsmenta
Hűsít és frissít

A borsmenta frissítő mentolos illóolaja természetes gyógyír a fájdalom és a viszketés ellen. A gyulladt bőr nagyon fájdalmas tud lenni, de talán ami még kellemetlenebb, az az erős viszketés, amit szintén a gyulladás okoz. A borsmenta lehűti a viszkető területet, növeli a véráramlást az arcbőrben, így átmenetileg képes csökkenteni a fájdalmat, és a tünetek okozta kellemetlen érzéseket.

herbs2.jpg ()Kamilla
Nyugtatja az érzékeny bőrt

Az érzékeny bőr a legapróbb dolgoktól is azonnal irritáltá válhat, kiszárad, kiütéses lesz. Már nagyon régóta alkalmazzák ezt az apró kis virágot mindenféle problémák kezelésére, sőt sokszor nevezik a természet szteroidjának is. Nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően gyorsan képes enyhíteni a gyulladással és irritációval járó bőrproblémákat, mint például az ekcéma, vagy az allergia. Érösszehúzó, ami azt jelenti, hogy átmenetileg jól csökkenti a bőrpírt is.

Rozmaring
Véd és energetizál

A rozmaring nem csak az agyunkra van jótékony hatással, hanem bőrünkre is. Élénkíti, energetizálja és védi. A rozmaring kivonatában jelen van egy rendkívül erős öregedésgátló összetevő, ami megvédi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, a szennyeződésektől, és a nap ultraibolya sugaraitól. A rozmaringban lévő erős antoxidánsok  képesek meggátolni a káros szabadgyököket, hogy a bőr felszínén kárt okozhassanak. Összehúzó hatásának köszönhetően nagyon jól használható a hajápolásban is a zsírosodásra hajlamos, hámló fejbőr kezelésére.

Fehérfűz kéreg
Hámlaszt

A fehérfűz kérge szalicilt tartalmaz, amit már évszázadok óta alkalmaznak láz és fájdalom csillapítására, valamint duzzanatok enyhítésére. A fehérfűz kéreg kivonat nagyon hatékony természetes hámlasztó. Segít lebontani a bőr felszínéről a fölösleges zsírokat, és nagyon alaposan tisztítja a bőrt.

Fotó: Profimedia- Red Dot

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X