Főoldal > SZÉPSÉG > Így spórolj hajápoláskor!

Így spórolj hajápoláskor!

botoxfrufruhajápoláskörkefepakolássampon
0

Írta: and

Használj kerámia körkefét! Aligha akad valaki, aki szeret órákat bíbelődni a hajával, ám ha kerámia körkefét használsz a frizurád elkészítése során, azzal nem csak időt, de pénzt is spórolhatsz. Amikor szárítod a hajad, az eszköz felmelegszik, így a tincseid gyorsabban megszáradnak és ragyogóbbak lesznek. Mivel a hajkeféből csak úgy árad a hő, akár laza hullámokat […]

Használj kerámia körkefét!

Aligha akad valaki, aki szeret órákat bíbelődni a hajával, ám ha kerámia körkefét használsz a frizurád elkészítése során, azzal nem csak időt, de pénzt is spórolhatsz. Amikor szárítod a hajad, az eszköz felmelegszik, így a tincseid gyorsabban megszáradnak és ragyogóbbak lesznek. Mivel a hajkeféből csak úgy árad a hő, akár laza hullámokat is kreálhatsz a hajadba a kefe és a hajszárító segítségével – így küszöbölve ki azt, hogy göndörítővasra vagy hajkiegyenesítőre legyen szükséged.

hajcikk.jpg ()Alaposan habosíts!

Sok nő esküszik egy bizonyos márkára a samponok, kondicionálók terén, de egy apró lépéssel a kedvenceid még tovább tarthatnak ki. Nyomj egy keveset a termékből a tenyeredbe, aztán jó néhány másodpercen keresztül masszírozd a hajadba a sampont, hogy alaposan felhabosodjon. Mivel a professzionális termékek magas koncentrátumban tartalmazzák a hatóanyagokat, így kevés is elég belőlük.

Konty-készítés előtt ne moss hajat!

Az otthon is elkészíthető konty vagy magas lófarok titka a nem makulátlanul tiszta hajban rejlik. A hajmosást követő napon már sokkal könnyebben kezelhetők a tincsek, ami azt is jelenti, hogy nem kell egy egész flakon hajlakkot vagy más formázó készítményt a hajadra kenni, csak hogy álljon valahogy. Tehát ha nem teljesen tiszta a hajad, akkor bőven elég egy leheletnyi hajlakk és néhány hullámcsat ahhoz, hogy kontyot vagy magas lófarkat készíts.

Egy jó frufru olcsóbb, mint a botox

Ha zavarnak a homlokodon lévő bőrelszíneződések vagy ráncok, akkor egy igazán jól vágott frufruval ügyesen elrejtheted ezeket a problémákat, és a szemeidre irányíthatod a figyelmet. Kérd meg a fodrászodat, hogy olyan frufrut vágjon neked, ami tökéletesen passzol az arcformádhoz. Noha a frufru megvágása is belekerül majd néhány forintba, a lézeres arckezelés és a ránctalanító készítmények akár több tízezer forintnál kezdődhetnek.

hajcikk2.jpg ()Készítsd el a saját keratinos kezelésedet!

A hajápolásban jelenleg a legnagyobb „sztár” a keratin, ami egyfajta protein, a hajszál kémiai alkotóeleme. Anélkül is gondoskodhatsz azonban a hajad egészségéről, hogy szintetikus anyagokat vetnél be, ehhez pedig csak proteinben gazdag ételekre lesz szükséged.

Wellness Cafe tipp: keverj össze két evőkanál majonézt, egy egész avokádóval, egy evőkanál kókuszolajjal és egy evőkanál olíva olajjal, majd a keveréket hagyd fent a hajadon 20 percig. Ha nem igazán kedveled a majonézt, pláne nem a hajadon, akkor éjszakára vigyél fel a frissen mosott hajadra jojoba-, vagy argánolajat, és csak reggel öblítsd ki – így is ugyanazt a hatást érheted el, mint a majonézes keverékkel. Egyébként a keratinos kezelések meglehetősen borsos áruk és kockázatosak is lehetnek a veszélyes kémiai anyagok miatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X