Főoldal > SZÉPSÉG > Légy dögös tökös pakolásokkal!

Légy dögös tökös pakolásokkal!

0

Írta: and

Edd és kend! Egy szép bőr rendszeres gondoskodás eredménye, ám ehhez egészséges életmód, megfelelő testmozgás, mérsékelt alkohol, kávéfogyasztás, valamint a cigaretta mellőzése szükséges. A természet éléskamrája számtalan kincset rejteget, az ősz abszolút zöldsége a tök, melyet főzhetsz-süthetsz, de magadra is kenhetsz. A sütőtök sok cukrot, fehérjét, rostot tartalmaz, a benne lévő karotonin és számos vitamin […]

Edd és kend!

Egy szép bőr rendszeres gondoskodás eredménye, ám ehhez egészséges életmód, megfelelő testmozgás, mérsékelt alkohol, kávéfogyasztás, valamint a cigaretta mellőzése szükséges. A természet éléskamrája számtalan kincset rejteget, az ősz abszolút zöldsége a tök, melyet főzhetsz-süthetsz, de magadra is kenhetsz.

A sütőtök sok cukrot, fehérjét, rostot tartalmaz, a benne lévő karotonin és számos vitamin antioxidánsként funkcionál, így csökkenti a daganatos, szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását. A tök magját is rágcsálhatod, magas zsír- és rosttartalma miatt kiváló hashajtó és béltisztító, levével pedig csökkentheted az allergia és asztma tüneteit. Pépesített formában akár nyersen, akár sütve szépségápolásod báziseleme lehet!

WellnessCafe tipp: Ha allergiás vagy, netán érzékeny a bőröd, először egy kis bőrfelületen teszteld, és ha irritálást tapasztalnál, ne próbálkozz a tökös kencékkel!

Fényesítsd fürtjeidet!

A sütőtök A-vitaminja természetes elixír, hidratálja, táplálja, nyugtatja a bőrt, minden bőrtípusra alkalmazható, ám különösen a pattanások ellen hat eredményesen. Arcod ragyogásához vásárolj egy kisebb sütőtököt, hámozd meg, vágd négy részre, kapard ki húsát, majd kevés vízzel forrald fel. Ha a tök puha lett, törd át villával, keverj hozzá 1 evőkanál mandulaolajat, 2,5 deci natúr joghurtot és 1 kanál citromlét. A péppel fésüld át tincseidet, 10 percig csavard hajadat így puha törölközőbe, majd meleg vízzel öblítsd le az egészet.

WellnessCafe tipp: A sütőtök-narancs egyvelege 1 kanál körömvirágolajjal igazi energiabomba hideg ellen!

tok2.jpg ()Varázsold élettelivé arcbőrödet!

Az arcmaszkok fontos részét képezik a mindennapos bőrápolásnak, melyekre ősszel jobban szüksége van szervezetednek. Az arcpakolás regenerál, felfrissít. Hetente egyszer használd, így bőröd megőrzi természetes nedvességtartalmát és sugárzó lesz! A pakolás megtisztítja az eltömődött pólusokat, eltávolítja a szennyeződéseket, és csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét. A sütőtökben lévő C-vitamin és béta-karotin segíti a hegek gyógyulását, és a bőrhibákat is csodásan gyógyítja.

Add meg magadnak, ami jár: 3 evőkanál nyers sütőtököt 1 deci tejszínnel, 1 tojássárgájával, és egy kanál mézzel turmixolj össze, és ezzel hidratáld arcodat negyed óráig. Ha pattanásos, netán zsíros a bőröd, adj a masszához tojásfehérjét, kend be dekoltázsodat, nyakadat, majd alaposan mosd le.

Ha sütőtököt papayával, tojással pépesítesz, mesésen kelti életre a sápadt pigmenteket!

WellnessCafe tipp: Vegyes bőrtípushoz 3 evőkanál hideg tökhöz keverj 1-1 teáskanál cukrot és tejfölt, a pakolást hagyd fenn 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel

Radírozd bársonyossá testedet!

Távolítsd el a felső, elhalt bőrréteget, és érezni fogod, hogy bőröd finomabb tapintású lesz! A tökben lévő értékes enzimek friss, üde látványt kölcsönöznek, antioxidáns hatóanyagai leradírozzák az elhalt hámsejteket, a béta-karotinért tested roppant hálás lesz!

A radír elkészítéséhez ½ csésze főtt sütőtököt pépesíts, majd turmixold össze ½ csésze barnacukorral és ¼ teáskanál őrölt fahéjjal. A testradírból formázz apró golyókat, és körkörös mozdulatokkal masszírozd át testedet a gömbökkel, arcod kivételével. Ha végeztél a tisztítással, meleg vízzel mosd le, majd törölközz jól meg.

WellnessCafe tipp: Ha nagyobb tököt vettél, és maradt belőle, ne dobd ki, inkább hasznosítsd! ½ csésze sütőtökpürét ½ csésze kókusztejjel és ½ teáskanál őrölt fahéjjal dolgozz össze, és vidd fel bőségesen a megtisztított arcbőrre! 10 perc után lemoshatod, és érezni fogod a különbséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X