Főoldal > SZÉPSÉG > Szépítsd bőrödet illóolajjal!

Szépítsd bőrödet illóolajjal!

0

Írta: and

Szabadulj meg ráncaidtól! Mostanság elszomorít, hogy barátnőid mennyivel sugárzóbbak, mint te, látod a ráncokat és stoppolnád az idődet? Ne aggódj, ha Shea vajjal kened a bőrödet, a szarkalábak elsuhannak jó időre! A Shea vaj – szemben a mesterséges antioxidáns tartalmú krémekkel – bőröd textúráját természetes antioxidáns tartalmával ránctalanítja és üdévé, kisimulttá varázsolja. Ez egy olyan […]

Szabadulj meg ráncaidtól!

Mostanság elszomorít, hogy barátnőid mennyivel sugárzóbbak, mint te, látod a ráncokat és stoppolnád az idődet? Ne aggódj, ha Shea vajjal kened a bőrödet, a szarkalábak elsuhannak jó időre!

A Shea vaj – szemben a mesterséges antioxidáns tartalmú krémekkel – bőröd textúráját természetes antioxidáns tartalmával ránctalanítja és üdévé, kisimulttá varázsolja. Ez egy olyan egyedülálló növényi zsiradék, mely 100%-ban feldolgozatlan, adalékmentes bőrápoló, és nem csupán a ráncokra, hanem számtalan bőrbetegségre is kiváló. Szerkezete a zöld teához és az extra szűz olívaolajéhoz hasonlít, gyorsan felszívódik és hosszan tartó hidratáltságot eredményez. Egy 100% tisztaságú illóolajjal növelheted a szuperhatást, a puha és bársonyos bőr érdekében.

Wellness Cafe tipp: Shea vaj, 100%, Vitellaria (3500 Ft), Dudu-Osun afrikai fekete szappan (1590 Ft), karitévaj (4980 Ft)

Bázison olajozz!

Az illóolajoknak szépséged őrzésében nagy hasznát veheted. Készíthetsz saját kompozíciót, de választhatsz a késztermékek közül is. Ha pedig nem szeretnél lemondani kedvencedről, dúsíthatod ezeket, minőséget és hatékonyságot javító illóolajokkal.

A bázisolajok kizárólag természetes vivőolajok, melyekben az illóolajak feloldódnak. Ezek növényi zsírsavakat tartalmaznak, bőrödbe könnyen, nyom nélkül szívódnak és gyógyítanak. A leggyakoribb bázisolajok az édesmandula-olaj, a csipkebogyómag-olaj, a jojobaolaj, a mogyoróolaj, a szőlőmagolaj, a ligetszépeolaj, a szőlőmag- és kókuszolaj. Az illóolajok nagyszerű tulajdonsága, hogy képesek a bőr mélyebb rétegeibe hatolni, s így azt „belülről” táplálják.

Ne feledd, hogy ezeket nem használhatod hígítás nélkül, ezért szükséges a fent említett hordozóolajok valamelyike. Testápolás során a helyes arány: 95% bázisolaj, 5% illóolaj, arckészítményeknél 97% bázisolaj és 3% illóolaj.

Wellness Cafe tipp: Greeland Fruit Extracts almás masszázsolaj (1890 Ft), Swanson Ligetszépe olaj (2280 Ft), Dr. Hauschka Kökényvirág olaj (3500 Ft)

shutterstock_59381692.jpg ()Kavarj saját bőrtípusra!

Ha száraz a bőröd, akkor vásárolj gerániumot, rózsát, szantált vagy narancsvirágot, ha zsíros bőrtípus vagy, akkor a citrom, a bergamott, a borókafenyő, a levendula vagy a teacserje a tökéletes választás. Bázisolajként avokádót, szezámot, mogyorót vagy jojobát használj!

Nyáron sűrűbben gyantázol, ezért a szőrtüszők gyakrabban begyulladnak, ez pedig fájdalmas lehet, azonban egy könnyű módszerrel búcsút inthetsz a pöttyöknek!

Keverj borsónyi mennyiségű olívaolajba egy csepp 100% tisztaságú levendula és egy csepp teafaolajat, majd szőrtelenítés után kend át vele az intim részeket. Mindkét olaj fertőtlenít, elősegíti a gyógyulást és vírusölő hatású.  Ügyelj rá, hogy mindig tiszta és természetes olajat vásárolj, hígítsd hordozóolajjal, és légmentesen záródó kupakkal fedd le.

Wellness Cafe tipp: Csampa illóolaj, Goloka (695 Ft) (www.goloka.hu), Mysore szantál szappan (360 Ft), Helen Natur Cosmetics 100% tisztaságú citrom illóolaj (495 Ft) (www.helencosmetics.hu).

Fürdőzz aromában!

Egy meleg, hosszúra nyúlt nap után nincs tökéletesebb kényeztetés, mint egy relaxáló fürdőzés. Az aromafürdő ellazít, oldja a görcsöket, élénkíti az anyagcserét és felfrissít. Figyelj rá, hogy az illóolajokat ne tedd tisztán a fürdővízbe, csak emulgeátorban oldva. Ez méz, semleges szappan, vagy tejszín is lehet.  Egy kád vízhez bőven elég 15 csepp illóolaj, attól függően, hogy pihenésre, gyógyításra akarod-e használni. Próbáld ki Kleopátra szépségreceptjét, és élvezd a rózsa csáberejét!

Wellness Cafe tipp: DMS aromaolajos bőrradír papayával (2690 Ft), Dabur ayurveda masszázsolaj (1875 Ft), Biomed francia levendulaolaj (1125 Ft)

Ciprussal a narancsbőr ellen!

A cellulit minden nő rémálma és szorongást okozhat bizonyos intim helyzetekben. Kialakulása ellen táplálkozz egészségen, mozogj rendszeresen, kerüld a kávét, a dohányzást, és támogasd formáidat illóolaj bevetésével! Szezámolajba keverj citrom, levendula és ciprus illóolajat (citrom 4%, levendula szuper 3%, ciprus 3%), majd a készítménnyel masszírozd be lentről felfelé a narancsbőrös részeket.

Wellness Cafe tipp: Dr. Kelen narancsbőr elleni masszázsolaj (3900 Ft), Kneipp masszázsolaj szőlőmag cellulit ellen (1875 Ft), Tulasi olaj (1220 Ft)

Forrj éjszaka!

Az afrodiziákus olajok nem csupán az egészségedre hatnak kedvezően, de vadító csáberővel is felruháznak! Alkalmazhatod parfümként, vagy a hálóba permetezve, bázisolajba keverve.  A muskotályzsálya csökkenti a szorongást, segíti az ellazulást és felejthetetlen perceket okoz mindkettőtöknek. A puha, édes vanília vágyfokozó, az erős, tüzes gyömbér a férfiak potenciálját növeli, a szantálfa erotikus illata pedig felgyújtja az érzékeket!

Wellness Cafe tipp: narancs-fahéj vágykeltő masszázsolaj, Yamuna (1650 Ft), Dr. Müller teafaolaj óvszer (590 Ft), Cuccio Naturalev rozmaringos masszázskrém (6690 Ft).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X