Főoldal > SZÉPSÉG > Koppintsd a sztárokat! – Penelope Cruz esti sminkje

Koppintsd a sztárokat! – Penelope Cruz esti sminkje

0

Írta:

3. rész

shutterstock_58137103.jpg ()Minden smink alapja a tökéletesen tiszta arcbőr. Csak így kezdj neki a szépítkezésnek! Könnyű tisztító arclemosó, majd jöhet a tonik, végül pedig a hidratáló krém.

Alapozás:

Egy szépen elkészített alakalmi sminket csak tökéletes alapokra lehet építeni. Bármennyire is viszolyogsz az alapozó használatától, ilyenkor nem kerülheted el. Ha megtalálod a bőrödhöz tökéletesen passzoló árnyalatot és textúrát, máris sokkal nagyobb kedvvel állsz majd a dologhoz. A kiválasztáshoz bátran kérd kozmetikusod segítségét, de a nagyobb drogériákban is szívesen eligazítanak az alapozók dzsungelében. Korrektor kerüljön a szem alá és alapozó az arc egészére. Jól dolgozd el, hogy egyenletes fedést biztosíts. Ezután jöhet a púder, ami fixálja az alapozódat és matt hatást biztosít egész éjszakára.

penelopeeye.png ()Szemek:

Mivel ez egy szem hangsúlyos esti smink, a legnagyobb figyelmet ez a terület kapja. Bár viszonylag erőteljes, mégsem hivalkodó, hiszen a színek visszafogottak és mattak. Miután a szemedet is lealapoztad és púderezted, jöhet egy halvány elefántcsont szín a szemöldökcsontodra és egy egészen kicsi a belső szemzugba. Ezután egy kissé barackos árnyalatú barna kerüljön a mozgó szemhéjadra. Belül dogozd össze a csontszínnel, kívül pedig hagyd ki a szemed külső egyharmadát. Erre a részre tegyél egészen sötét barnát, amit szépen satírozz össze a mellette lévő világossal. A sötét színnel alakíts ki háromszög alakú részt a külső saroknál, így lesz szép cicás a tekinteted. A három színt satírozd össze alaposan egy fülpiszkálóval, mert átmenetesnek kell lennie – szabad szemmel ne legyen látható, hol ér véget az egyik és hol kezdődik a másik szín. Végül húzd ki a felső pillasort fekete tussal, az alsót pedig egészen belül, majd a szemed teljes hosszában ceruzával is tedd ugyanezt. Jöhet a két réteg fekete spirál, a szemöldöködet pedig fésüld formára és a hézagokat töltsd ki megfelelő színű porral.

Orcák, ajkak:

penelopelip.png ()Ennél a sminknél sem a pirosítás, sem a rúzs nem erőteljes. Hasonló barackos árnyalatú mindkettő, harmonizálnak a szemen lévő világos narancsos barnával. Az arcodra tegyél egy leheletnyit a pírből, oda, ahol a naptól is megpirulnál. Úgy tudod elkerülni, hogy bohóc arcot fess magadnak, hogy miután belemártottad a festékbe az ecsetedet, leütögeted róla a felesleget. Így lehet, hogy még kevésnek érzed, de hozzátenni mindig könnyebb, mint elvenni belőle. Ajkaidat kontúrozd, majd jöhet a rúzs. Használj ecsetet, mert egyenletesebben tudod felvinni a színt és könnyebb összedolgozni vele a ceruzát a rúzzsal. Ha szeretnél, tehetsz egy kis áttetsző szájfényt az ajkaid közepére, bár Penelope mint szinte mindig, most is a matt, natúr hatást választotta.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X