Főoldal > SZÉPSÉG > Hova mész nyaralni? Megmutatjuk, milyen szépségápolási termékekre lesz szükséged!

Hova mész nyaralni? Megmutatjuk, milyen szépségápolási termékekre lesz szükséged!

0

Írta: and

A tengerparton Ha a tavaszi megfeszített edzések eredményeképpen ismét csúcsformába hoztuk testünket, nincs is más dolgunk, mint kiélvezni munkánk gyümölcsét, és kényelmesen elnyújtózni a napozóágyon, átadni magunkat a nap barnító sugarainak, a tenger hullámainak, a homok érintésének. Ahhoz azonban, hogy a tengerparti nyaralás ne váljon a leégett, vörös, fájó és a hámlás következtében ismét hófehér […]

A tengerparton

Ha a tavaszi megfeszített edzések eredményeképpen ismét csúcsformába hoztuk testünket, nincs is más dolgunk, mint kiélvezni munkánk gyümölcsét, és kényelmesen elnyújtózni a napozóágyon, átadni magunkat a nap barnító sugarainak, a tenger hullámainak, a homok érintésének. Ahhoz azonban, hogy a tengerparti nyaralás ne váljon a leégett, vörös, fájó és a hámlás következtében ismét hófehér bőr valamint a fénytelen, kiszáradt, töredezett haj rémes időszakává, elengedhetetlen a megfelelő, a szokásosnál talán még gondoskodóbb ápolás. A Decléor Arome Sun Expert (8000 Ft) fényvédőjéhez hasonló UV-szűrő, tápláló krémek használata és a déli órákban az árnyékos helyek előnyben részesítése olyan alapvető napozási szabályok, melyeket valószínűleg mindenki ismer, és remélhetőleg be is tart.

shutterstock_55138129.jpg ()Nem szabad megfeledkeznünk a hajunkról sem, hiszen a sós víz, a nap, a homok különösen megviselik, melynek következtében selymes tapintásának és fényének búcsút mondhatunk.  A haj ápolását tehát nem elég nap végén elkezdeni, érdemes már rögtön úszás után leöblíteni tiszta vízzel, de használhatunk vízálló, nem zsírosító UV-védő és a káros hatásoktól óvó avokádó olajat tartalmazó speciális hajápoló termékeket (System Professional Sun UV-Spray, Wella, 5600 Ft), ahogyan a szalmakalap is sokat segíthet.

A hegyekben

Csöndre, távoli kilátásra, madárcsicsergésre ébredni, magasra, mindig magasabbra emelkedni, eggyé válni a természettel, kis menedékházban uzsonnázni – mind-mind a hegyvidéken töltött nyaralás tipikus életképei. A fenséges hegyek, völgyek között, az erdő csendjében és nyugalmában végre van időnk elmélkedni, gondolkodni, elmélyedni magunkban. A megerőltető hegymenet után szembesülni a hegycsúcsról elénk táruló lélegzetelállító panorámával – olyan pillanat, amikor minden más lényegtelenné válik, nem számít az összemaszatolt szempillafesték vagy a zilált frizura. Természetesen nem kell teljesen lemondanunk nőiességünkről, néhány alapterméket a legmagasabb hegycsúcsra is magunkkal cipelhetünk, azonban a lényeg nem a tökéletes külsőn, hanem a természetességen és a funkcionalitáson van.

Ha sminkkészletünk minden kis apró tartozékát nem is, néhány dolgot azonban feltétlenül magunkkal kell vinnünk hegyi kirándulásainkra. A túrázás alatt könnyen alábecsülhetjük a napsugárzás erejét, pedig minél magasabb csúcsra mászunk, az annál erősebb lesz, elsősorban a vállon, a dekoltázson és az arcon okozva leégést. A fényvédő krémekről, ajakápolókról (Targeted Protection Stick, Clinique, 6500 Ft ) tehát semmiképp sem feledkezhetünk meg. Gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadékról is, feltétlenül pakoljuk be az aznapra szükséges vízadagot, ahogyan a folyókat, patakokat, árnyas erdőket kedvelő szúnyogok elleni védő szereket is. Jó szolgálatot tehet a L’Occitane citromos hűsítő kézkrémje (4200 Ft), mely néhány másodperc alatt lehűti a bőrt, csökkenti az izzadást, emellett rendkívül kellemes, friss illatot biztosít. Mivel a hegyekben az idő egyik percről a másikra változhat, az esőkabát is meghálálhatja a cipelést. Legyen nálunk egy kisebb elsősegély készlet, hiszen a túra alatt könnyen szerezhetünk apróbb sérüléseket is.

A városban

Órákon át a butikokat járni, bámészkodva az utcákat róni, kedvenc helyet találni, a város hangulatát és atmoszféráját átérezni – néhány könnyed és felhőtlen nap a pezsgő, inspiráló városi környezetben meglepően sok rejtett energiát szabadíthat fel. Délelőtt kiállítás-megnyitó, majd egy ital a bárban, este pedig tánc és buli hajnalig. Aki nyaralását a városban tölti, semmiféleképpen sem feledkezhet meg a sminkkészletről, és egyéb kellékekről, amelyek kifogástalan megjelenésű nővé varázsolják. Egy jól eltalált rúzs (Clinique High Impact Lip Colour, 5460 Ft) segítségével – csábító mosolyunkat égővörös ajkakkal hangsúlyozva – máris igazi parti-királynőnek érezhetjük magunkat. De szintén ellenállhatatlan hatást érhetünk el a Moschino Toujours Glamour (10500 Ft) friss, nőies, érzéki illatával. Az ezekhez hasonló, okosan kiválasztott alapdarabok pedig még a felesleges cuccok cipelésétől is megkímélhetnek minket.

Akárhol töltsük is azonban az év talán egyik legszebb és legjobban várt időszakát, okosan összeállítva a szükséges felszerelést, biztosan maradandó emléket és felejthetetlen élményt jelent majd a nyaralás.  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X