Főoldal > SZÉPSÉG > Ettől lesz gyönyörű a dekoltázsod!

Ettől lesz gyönyörű a dekoltázsod!

0

Írta: and

A formás mell, a feszes nyak nőiességed leglátványosabb jellegzetessége, ráadásul igen érzékeny terület és fontos jegye a szexualitásnak. Ezek szépsége az egészségtől, a tartástól függ, ezért ápolnod kell őket, hogy az évek múlásával is vonzó lehess! A toxikus anyagok, a rendszertelen életvitel, a napozás és súlyingadozás a kollagén és elasztin működését erősen rontják, ami bőrpetyhüdtséget […]

A formás mell, a feszes nyak nőiességed leglátványosabb jellegzetessége, ráadásul igen érzékeny terület és fontos jegye a szexualitásnak. Ezek szépsége az egészségtől, a tartástól függ, ezért ápolnod kell őket, hogy az évek múlásával is vonzó lehess!

A toxikus anyagok, a rendszertelen életvitel, a napozás és súlyingadozás a kollagén és elasztin működését erősen rontják, ami bőrpetyhüdtséget és megereszkedést okoz. A szépségpiacon kapható készítmények jellemzően olyan értékes hatóanyagokat tartalmaznak, melyek elősegítik a bőr feszességének és rugalmasságának megőrzését, de gyorsan elvégezhető gyakorlatokkal is sokat tehetsz a kívánt cél érdekében.

Wellness Cafe tipp: Kortyolj el naponta 3 liter szénsavmentes ásványvizet, valamint minden bögre kávé után igyál egy pohár vizet! A kávé kiváló vízhajtó hatással bír, és nem szárítja bőrödet.

A mellek kívánatos formáját a bőr feszessége és a tartószalagok rugalmasságának őrzése biztosítja. Az érintett részek krémezése, a rendszeres edzés és a megfelelő táplálkozás sokat segíthet a rugalmasság érdekében, de melltartód kiválasztása sem elhanyagolható faktor.

Wellness Cafe tipp: Jana kebeldúsító krém (2599 Ft), Weleda bio emlőápoló olaj (2599 Ft), Oriflame ifjúságmegőrző, regeneráló krém (7540 Ft)      

Mozdulj a szépségért!

Bőröd elasztikussága érdekében jó vérkeringésre és optimális mennyiségű tápanyagra van szükséged. A dekoltázs öregedésének első jelei a kulcscsontok között, a mellkas felső részén található kis háromszögben jelennek meg, ahol a bőr vastagabb, egyenetlenebb és szárazabb lesz, majd hosszanti és keresztirányú ráncok rontják az összképet.

Melled szép tónusának érdekében hideg-meleg zuhannyal serkentheted a vérkeringést. Két tenyeredet érintsd össze a keblek előtt, ujjaid nézzenek az ég felé, a karok legyenek vízszintesek. Próbáld minél erősebben egymásnak feszíteni két kezedet, majd engedj a nyomáson. A gyakorlatot 10-szer ismételd. Ha minden nap szánsz erre pár percet, biztosan sikerélményed lesz!

Tudtad, hogy az egyik legjobb mellizom gyakorlat a fekvőtámasz? Ennek elvégzéséhez helyezkedj térdelőtámaszba, farcsontod legyen a gerinc meghosszabbítása. Mindig széles támaszban végezd, és ismételd 4×10-szer.

shutterstock_57296392.jpg ()A nyak könnyed átmozgatása különös gondot igényel. A jógagyakorlat keretében fejbiccentéssel kezdj, majd képzeld el, hogy nyakadat végtelenségig képes vagy megnyújtani. Kilégzés közben lassan engedd előre a fejed, úgy, hogy állad a két kulcscsont közötti árokba ereszkedjen. A belégzéssel lassan emeld fel újra a fejedet. Ismételd el ezt a gyakorlatot 10-szer, majd végezd el oldalra is. Kilégzés közben a fülekkel közelíts a vállakhoz, majd belégzés során vissza. A nyakgyakorlatot fejforgatással zárd le. Kiinduló helyzetként a tekinteted előre nézzen, kilégzés közben oldalra fordítsd a tekinteted, majd belégzéssel vissza, a következő kilégzéssel pedig a másik oldalra.

Wellness Cafe tipp: Lierac Cohérence Lifting Cou intenzív feszesítő nyak-és dekoltázsápoló (11 900 Ft), Sisley Créme Pour Le Cou (27 000 Ft), Avon mellfeszesítő zselé (1299 Ft)

Feszesíts az éléskamrából!

A nyak és a dekoltázs jobban öregszik, mint hinnéd. Hogy bőröd finom és sugárzó maradjon, nézz körül a spájzban és előzd meg a ráncokat!

Első lépés mindig a radírozás, így megtisztíthatod bőrödet az elhalt hámsejtektől. Olyan radírt használj, amit házilag is elkészíthetsz. Kiváló peeling, ha darált mandulát összekeversz joghurttal, mézzel, és ezt a magas tejsavtartalmú pépet a nyakadra, dekoltázsodra kened. Hagyd fenn pár percig, majd bő vízzel mosd le. Próbáld ki a szőlő, banán, alma, eper és paradicsom-mixet, melyeket átpasszírozol, levüket tejszínnel, olívaolajjal kikevered és ezt a pépet viszed fel a problémás területekre.

Szeretnéd, hogy párod is élvezze bársonyos bőrödet? Vásárolj bioboltban 30 gramm aloe vera port, 50 ml rózsavizet, 40 ml avokádóolajat, 20 ml sárgarépolajat és 100 gramm natúr arckrémet. A port keverd el a rózsavízben, melegítsd fel vízgőz felett, öntsd hozzá az olajakat, majd a kapott masszát keverd hozzá a krémhez.

Hetente használj pakolásokat, feszesítő termékeket, és ha napra mész, magas faktorszámú krémmel védekezz!

Hódolj a professzionális élvezeteknek!

Egy csodás melltartó is lehet izgató, de akkor se légy zavarban, ha leveszed!

A hízás-fogyás effektusa, a terhesség, szoptatás, illetve a kor előrehaladta miatt melled veszít rugalmasságából, a szövetek károsodnak, izmaid megnyúlnak. A problémák kivédésére számos innovatív kozmetikai eljárás létezik, olyan kezeléscsomagok közül választhatsz, melyek kebleidet teltté és vonzóvá teszik.

Ajándékozz magadnak 5 alkalmas mellfeszesítő kúrát, ami mélytisztításból, LPG nyirokmasszázsból, feszesítésből és rugalmas olajpakolásból áll. Egy kezelés 45 perces, de ajánlott rendszeresen igénybe venned.

A kezelés ára: 22 500 Ft/5 alkalom, www.designszalon.hu

A mikrodermabrázió tisztító, bőrlégzést támogató, sejtmegújító eljárást jelent. Alumínium-oxid kristályok és vákuum segítségével távolítják el az elhalt szaruréteget, mellyel jól átjárhatóvá válik a bőr, a hatóanyagok bejutnak a felszín alá, a sejtek megfelelő tápforrásokhoz jutnak, a kollagén szintézis javul, így bőröd szép, feszes lesz. A kezelés tisztítást, enzimes peelinget, tonizálást, mikrodermabráziós ultrahangos eljárást, tápláló algás pakolást és nyugtató ápolást tartalmaz.

A kezelés ára: 13 500 Ft/alkalom, www.finesseszepsegszalon.com

Wellness Cafe tipp: www.barsony.hu, www.artmedic.hu, www.hypoxikozmetika.hu

Tedd helyre a dolgokat!

Ha irigyled a sztárok tökéletes dekoltázsát, fogadd meg tanácsainkat!

Mindig jó minőségű és kényelmes melltartót vásárolj. Ha különlegesen telt látványt szeretnél, vegyél fel push-up melltartót, majd puha, nagyfejű ecsettel kezd az árnyékolást a melltartókosár tetejétől. Használj sötétebb árnyalatú bronzosítót, és haladj a melled természetes vonalán befelé, a két cici közti árok irányába és folytasd a másik oldalon. A következő menetben világosabb púderrel dolgozz, fentről lefelé a mellek között. Ha ezzel kész vagy, a kulcscsontjaid vonalába húzz vízszintes csíkot. Ezek a bronzos csillámok vonzani hivatottak a férfitekintetet. Végezetül töröld meg az ecsetet papírtörlővel, majd körkörös mozdulatokkal simítsd el a vastag vonalakat. Ugye, te is meglepődtél a sugárzó eredményen?

Wellness Cafe tipp: párnázott melltartó zselé paddal (2599 Ft), www.bonprix.hu, Monique Valentin push-up melltartó (2 890 Ft), www.womenstore.hu, ásványi bronzosító Go Bronze (8750 Ft).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X