Főoldal > SZÉPSÉG > Elképesztő szépségápolás – Te kipróbálnád őket?

Elképesztő szépségápolás – Te kipróbálnád őket?

0

Írta: and

Kígyóméreg ráncok ellen! A szépségipar egyre inkább a természet felé fordul és igyekszik forradalmasítani különféle eljárásokban ezeket. A kígyó mérge gazdag peptidben, proteinben és enzimekben, a méreg aminosavai blokkolják az idegi jeleket, így az izmok nem húzódnak össze. A legújabb ránctalanító krémek új hatóanyaga a méreg, de nem kell félned, hisz olyan mennyiségben alkalmazzák, ami […]

Kígyóméreg ráncok ellen!

A szépségipar egyre inkább a természet felé fordul és igyekszik forradalmasítani különféle eljárásokban ezeket. A kígyó mérge gazdag peptidben, proteinben és enzimekben, a méreg aminosavai blokkolják az idegi jeleket, így az izmok nem húzódnak össze. A legújabb ránctalanító krémek új hatóanyaga a méreg, de nem kell félned, hisz olyan mennyiségben alkalmazzák, ami nem jelenthet veszélyt senkire nézve.

A kígyó masszázs során is rád tekeredhet, egy izraeli szalonban emberek helyett kígyók simogatják a vendégeket. Ha lelkes állatvédő vagy, inkább hagyd ezeket a kísérleteket!

Wellness Cafe tipp: Kobralgin krém izomfájdalmak csökkentésére (1580 Ft)

Piócát a bőrre!

A módszer nem új, hisz régen is használták a csúszómászókat gyógyító célokra. Bár a többség undorodik tőlük, az orvostudomány mégis hasznos állatként tartja számon a piócákat. A kiszívott vérnek köszönhetően az állatka serkenti a vérkeringést és nyálában is sok hasznos anyag található. A testen lévő véraláfutások kezelésénél is beválhat, valamint növeli a szervezet immunitását, csökkenti a magas vérnyomást, emellett kiváló regeneráló hatású, és az allergiás tüneteket is jól kezeli.

A másik gyógyító állat a tapadós-mászós csigabiga. A csigákat gyűjtögető munkások keze bársonyossá és selymessé vált, ezért a kozmetika gyorsan ráharapott a jelenségre, és felfedezte, hogy a csiganyál fantasztikus hatással van az emberi bőrre. Már számos termék alapanyag az általuk kibocsájtott váladék, ám ha magadra kened, jobb, ha nem gondolod végig, mitől lett puha a kezed.

shutterstock_55735663.jpg ()Wellness Cafe tipp: Elicina csigakrém (5990 Ft), www.elicina.hu

Fiatalodj vérrel!

Ha nem félsz a tűtől, esetleg kötődsz a vámpírvilághoz, akkor ezt a biotechnológia módszert neked találták ki. A fiatalító eljárás lényege, hogy a levett, és megtisztított vért befecskendezik a bőrszövetekbe. 4 egység vért vesznek tőled, majd ezt centrifugálják, szétválasztva a vért alkotó elemeket. A következő fázisban a vérből kicsapódott sárga, tiszta folyadékot kiszivattyúzzák, az így nyert szérumot vitaminnal, fehérjével és aminosavval dúsítják, majd ezt szúrják az érintett részekbe. A beavatkozás ráncfeltöltésre szolgál, és szemben a mesterséges botox-szal, saját anyagból dolgozik. A vérrel való fecskendezésnek meglepően sima, feszes bőr az eredménye.

Spermát a hajra!

Gondoltad volna, hogy a bika spermáját a legjobb hajregenerálóként tartják számon, és ezt luxuskivitelben, aranyáron árusítják? A spermához iráni gyógynövényt és egyéb speciális alkotókat kevernek, az így elkészített balzsam tökéletesen fényesíti, frissíti és táplálja a hajszerkezetet. A bikasperma hihetetlen mennyiségű proteinnel dúsítja a hajszálakat, különösen azoknak válhat be, akiknek festett, igénybevett vagy göndör hajuk van. Amerikában jó néhány sztár esküszik erre a módszerre, mivel a sperma rendkívül gazdag fehérjében, így ragyogóvá varázsolja a bőrt és pórusösszehúzó hatása van. Ha ezt a módszert választod, ne gyűjts anyagot házilag, inkább fordulj szakemberhez!

 Halat a sarokra!

A népszerű, ám első hallásra meghökkentő kozmetikai őrület egyre népszerűbb. A bőrevő halakat gyógyításra és szépségápolásra is használják. A Törökországból származó édesvízi doktorhal – piros szívogató márna – meleg vizű patakokban és tavakban él. A helyi fürdőzők figyelték meg, hogy bőrük sokkal selymesebbé vált a halak érintésétől. A doktorhal számos bőrproblémára nyújt megoldást, például a pikkelysömört, a lábgombát is gyógyítják vele, úgy, hogy ditranol tartalmú enzimet fecskendeznek a bőrbe, ami normalizálja a problémát és elősegíti a bőr gyógyulását. Ha azt hiszed, hogy a halak halálra csiklandoznak, tévedsz, ugyanis észrevétlenül szabadítanak meg a bőrkeményedésektől, és a mindössze harminc perces kezelés meglepően kellemes és pihentető. Kedvet kaptál hozzá?

Wellness Cafe tipp: halas pedikűr (8000 Ft/50 perc), www.a-list.hu

Kínzó növények

Sejtetted volna, hogy mexikói élelmes vállalkozók nemzeti italukat vetették be a szépség érdekében? A Hakali-masszázs során tüske nélküli levelekkel kényeztetik a vendéget, míg a Margarita radírozást sós, lime-ból készült tequilakoktéllal végzik. A nopal (mexikói fügekaktusz) kiváló antioxidáns, sőt, a vesében felhalmozódott mérgek kiűzésében is tökéletes.

A világon egyre többen fordulnak e bizarr és különleges kezelések felé, melyek első hallásra ijesztőek, ám ki tudja, talán évek múlva te is ezeket választod a hagyományos kezelések helyett?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X