Főoldal > SZÉPSÉG > Csoda a tengerből: az alga jótékony hatásai

Csoda a tengerből: az alga jótékony hatásai

0

Írta: and

Ha eddig az algákat csak a vizek elalgásodásával hoztad kapcsolatba, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit bővüljenek az ismereteid ezekről a növényekről, mert amennyire egyszerű a felépítésük, annyira hasznosak az emberi szervezet számára. Beszéljenek először a számok: az algák a világ összes élőanyag-mennyiségének körülbelül harmadát teszik ki – mintegy 25000 fajt sorolnak az algák […]

Ha eddig az algákat csak a vizek elalgásodásával hoztad kapcsolatba, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit bővüljenek az ismereteid ezekről a növényekről, mert amennyire egyszerű a felépítésük, annyira hasznosak az emberi szervezet számára.

Beszéljenek először a számok: az algák a világ összes élőanyag-mennyiségének körülbelül harmadát teszik ki – mintegy 25000 fajt sorolnak az algák közé. Ezek közül a két legismertebb a Chlorella (smaragdzöld alga) és a Spirulina (kékeszöld alga). Az algákat már ősidők óta használják és fogyasztják különböző betegségek megelőzésére és gyógyítására: a maják, az aztékok és az ókori görögök is ismerték a növény több áldásos hatását. Szinte hihetetlen, de 2000 enzimet és 4000 nyomelemet tartalmaz, míg például az aloe verában is csak kb. 300 nyomelem található.

shutterstock_56967205.jpg ()Az algák ásványi anyag- és nyomelem-tartalma tehát kiemelkedő a Föld élővilágában, így nagy mennyiségben tartalmaznak többek közt brómot, vasat és mangánt. De jód- és káliumtartalmuk is igen magas, ezért a vízhajtókat szedőknek előnyös a fogyasztásuk.

Emellett tartalmaznak A-, C-, E-vitamint és az összes B-vitamint, de nagy mennyiségben találhatók bennük nukleinsavak (RNS-DNS) és klorofill is. Az utóbbi kitűnő regeneráló, dezodoráló szer, és baktériumellenes hatása is kiváló.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az algák segíthetnek a vírusfertőzések legyőzésében: bizonyított az algák jótékony hatása többféle herpesz vírus, influenza – A vírus esetén, és kísérletek folynak a HTV1 (AIDS-vírus) elleni hatás igazolására is. Továbbá ezek a növények az allergiás tünetek, a különböző gyulladások, valamint láz- és fájdalom csillapítására is hatásosnak bizonyulnak. Emellett emelik a vörös vérsejtek számát, lúgosítanak, salaktalanítják a szervezetet, segítik a fogyást, csökkentik a fáradtságot, és jót tesznek a rákbetegségben, az emésztési zavarokban vagy a cukorbetegségben szenvedők számára is.  

Az algák tehát egyrészt egészségünk megőrzését segítik, például táplálék-kiegészítők vagy bizonyos ételek formájában. Ilyen például az alga chips, amihez már Magyarországon is hozzájuthatunk.

Wellness Cafe tipp: további részleteket és érdekességeket találsz erről a különleges és finom nassolnivalóról a www.algachips.hu weboldalon, ahol akár meg is rendelheted a terméket.

A szépítő alga

Az algáknak egészségünk megőrzése mellett van még egy nagyon fontos hatásuk: a szépségápolásban is egyre jelentősebb szerepet kapnak. Több krém, testradír és pakolás közül választhatunk, ha gyönyörű és egészséges külsőre vágyunk. A narancsbőr elleni csodapakolást pedig akár otthon is elkészíthetjük: nem kell hozzá más, mint szárított alga, víz és folpack. Keverjük össze az algát némi langyos vízzel, ügyelve arra, hogy a jótékony masszából jusson combjainkra, hasunkra, popsinkra, sőt, akár karjainkra is. Tekerjük be folpackkal, tartsuk melegen 30-40 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le. Ezzel az eljárással akár néhány kezelés után látványos eredményt érhetünk el.

Wellness Cafe tippek: próbáld ki a Fáma Algás hidratáló arckrémét, ami nemcsak táplálja a bőröd, hanem abban is segít, hogy hatékonyan vedd fel a küzdelmet a ráncokkal. A krémet a www.naturmarket.hu oldalon akciós áron, 693 forintért rendelheted meg, hatását pedig tovább fokozhatod az alga maszk vagy alga gél használatával. Bőröd tisztításához az Algás Intenzív Hámeltávolító arc- és testradírt ajánljuk, melyet 500 ml-es kiszerelésben, 1690 forintért rendelhetsz meg a www.vesphair.hu oldalról.

Hajad szépségéért vesd be az Alga Hidro-Gel hajtisztítót! Ez a gél teljesen letisztítja a felszínen megtapadt káros hatású, kémiai eredetű polymer lerakodásokat (lakk, zselé, wax, hab, stb.), így optimálisan készíti elő a hajszál felszínét a tápláló anyagok befogadására. Hajad így nemcsak ápoltabb, hanem sokkal puhább és rugalmasabb is lesz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X