Főoldal > SZÉPSÉG > Az örök fiatalság titka

Az örök fiatalság titka

0

Írta: and

A Szex és New York sztárjaitól

Carrie, Samatha, Charlotte és Miranda szakterülete a pasik, Suzanne Somersé a szépítő kapszulák, tabletták, krémek és cseppek.

„Átverem a testem a krémekkel, és ő elhiszi nekem, hogy fiatalabb vagyok” – magyarázza Samantha a filmben, és szemrebbenés nélkül lenyel mintegy félszáz színes bogyót. És valóban: a színésznőből szépségguruvá avanzsált Suzanne Somers módszerének lényege, hogy bioidentikus, azaz természetazonos hormonokkal pótolja azokat a molekulákat, amelyeknek termelése a kor előrehaladtával csökken. És bár a moziban Miss Jones a menopauza ellen küzd az Áttörés című wellness-bibliával, nem kell változókorban lenned ahhoz, hogy – szó szerint – a saját bőrödön érezd, hogy a hormonokat termelő endokrin mirigyeid sztrájkolni kezdenek.

Légy szexis!

Suzanne – akit a magyar közönség leginkább az Egyről a kettőre című komédiasorozatból ismerhet, az anyukát, Carol Lambertet játszotta – egy profi orvoscsapatot válogatott össze, amelynek tagjai olyan pontosan ismerik a biológiai óránkat, mint te a kedvenc ételfutár-szolgálatod étlapját. „A hormontermelés, akárcsak a peteérés, egy ciklikus folyamat. Ahhoz, hogy nőiesnek, szexisnek és egészségesnek érezd magad, viszonylag állandó ösztrogénszintre van szükség” – magyarázza, miért is tartja hasznosnak, ha reggeli mellé diszkréten felkensz egy csipetnyi „libidóbomba-kencét” a hajlataidba. A hatóanyagot a vér lüktetése aktiválja, és a nap folyamán egyenletesen szívódik fel.

A Somers-művek laboratóriumában szójából, csicseriborsóból és jamgyökérből – egy trópusi növény édes gumójából – állítják elő a növényi hormonkivonatokat. Mivel a páciensek személyre szabott hormonmennyiséggel ga(rá)zdálkodhatnak, nincsenek kockázatok és mellékhatások. Kivéve egyet. Ha állandóan csak a szexen jár az eszed, azonnal tudni fogod: túladagoltad magad. Persze akadnak, akik női Frankensteinként emlegetik Suzanne-t, ám őket könnyedén helyrerakja Samantha: „Nevessetek csak!  Mire ti betöltitek az ötvenet, én harmincöt leszek.”

A fő az egészség!

Az örökifjú díva állítja: szó sincs arról, hogy visszasírná a húszas éveit, sőt mi több, imádja a korát. „Eszem ágában sincs konzerválni magam, élvezem és értékelem az idő múlását, és izgatottan várom, hogy mit tartogat számomra a sors.” Suzanne szerint könyvei éppen azért őrjítik meg a nőket Los Angelestől Párizson át egészen Abu Dzabiig, mert nem az ifjúság vallásos imádatát hirdető globális trendet lovagolják meg. „A szépség természetesen fontos, de ennél sokkal lényegesebb a mentális és fizikai egészség. Ha valaki követi a módszeremet, ki van zárva, hogy – ahogy én nevezem – régimódi halált haljon. Az Alzheimer-kór, a rák és a szívbetegségek hátterében az is állhat, hogy a szervezet már nem képes olyan ütemben termelni a hormonokat, mint „

A cikk folytatását keresd a Wellness Magazin augusztus-szeptemberi lapszámában!

Töltsd ki kvízünket, és tudd meg, melyik nő-típusba tartozol!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X