Főoldal > SZÉPSÉG > Légy Superwoman a hétköznapokban!

Légy Superwoman a hétköznapokban!

0

Írta: and

A 60-as évek jellegzetes művészeti irányzata az op-art, mely olyan geometriai formákat tartalmaz, ami a szem becsaphatóságára fókuszál, és optikai csalódást okoz. A képek, formák, színek pulzálnak és vibrálnak, a mozgás optikai illúzióját keltik. A ruhákban megjelennek a nyomott motívumok, rácsok, kockák, harsány színű lakkból készült kabátok, a fekete-fehér ellentétei. Feltűnnek az A-vonalak, az öv […]

A 60-as évek jellegzetes művészeti irányzata az op-art, mely olyan geometriai formákat tartalmaz, ami a szem becsaphatóságára fókuszál, és optikai csalódást okoz. A képek, formák, színek pulzálnak és vibrálnak, a mozgás optikai illúzióját keltik.

A ruhákban megjelennek a nyomott motívumok, rácsok, kockák, harsány színű lakkból készült kabátok, a fekete-fehér ellentétei. Feltűnnek az A-vonalak, az öv nélküli zsákruhák, a rövid szoknyák, az egyenes vonalú miniruhák és a trapéznadrágok.

shutterstock_18268483.jpg ()Beat-nosztalgia

Emlékszel anyukád gardróbjából a trapper farmerre, a kötényruhára, vagy a selyemkendőre? Forradalmasítsd a letűnt kor emlékét! Könnyű dolgod lesz, hisz a miniruhák, falatnyi sortok a nyár alapkellékei, akár ujjatlan garbót, akkor sportosabb ruhát húzol magadra, ellenállhatatlan és nőies leszel! A halásznadrág is divatos, az inge-blúzok (pöttyök, tarka virágok) és magas talpú cipők reneszánszukat élik.

Wellness Cafe tipp: gyöngyklipsz, Stella McCartney (4900 Ft), mintás ruha míderszerű felsőrésszel, Rocco Barocco (51.900 Ft), bőr platformszandál, Guess (53.990 Ft).

Nonfiguratív képzelet

Minták, karakteres színek, izgalmas kiegészítők és elegáns platformcipők. Ugye, téged is magával ragad a képzelet?

A gombolható szárú farmertől kezdve, a kantáros szoknyán át, az élre vasalt trapéznadrágig bármit is viselsz, érezni fogod, hogy a retro életérzést!

Ha ez sem elég és ultrarövid szoknyához, vagy futurisztikus csizmához van kedved, mindezt színes harisnyával, hatalmas napszemüveggel, vagy átlátszó felsővel spékelheted, és biztos lehetsz benne, hogy nem a hőségtől akad majd el párod lélegzete!

shutterstock_49560109.jpg ()Wellness Cafe tipp: batikolt ruha, Gas (41.900 Ft), selyemblúz, Byblos (67.000 Ft), szegecses platformszandál, Pinko (84.900 Ft).

Absztrakt hódítás

Válassz olyan ruhákat, melyeket geometriai vagy cikkcakk minták díszítenek. A régi és modern vonalakat egyesítő stílus kedveli a hangsúlyos, különleges kiegészítőket. A színes, mintás anyagok forgatagához tökéletesen passzolnak a strasszos műbőr kézitáskák. Újdonság a 60-as évek nagy slágerének, a macskaszemüvegnek a visszatérése. Az elegáns formák mellett a minta veszi át a főszerepet, de a feltűnő és vidám motívumok is népszerűek.

cateye.jpg ()Wellness Cafe tipp: absztrakt mintás nyári ruha, Benetton (22.290 Ft), napszemüveg, Furla (47.000 Ft), absztrakt mintás szatén maxiruha, Lunada (11.990 Ft).

Sminkelj a kor szellemében!

A 60-as évek uralkodó divatja a füstös és csodálkozó tprofimedia-0054557814.jpg ()ekintet, a hosszú, dús pillák, a sötét és élénk színek. Az op-art smink a fekete-fehér kontrasztjára épül, az arcfestés aránytalan, a pillák tágak, a tekintet virágsziromra hasonlít. Tupírozd fel hajadat, tegyél bele pántot, vagy copfozd egyszerű lófarokba. Fontos, hogy figyelj a harmonizáló kiegészítőkre, húzz futurisztikus cipőt vagy csizmát és tekerd fel a hangerőt az iPod-odon!

Wellness Cafe tipp: csillogó szájfény, L’Oréal (2490 Ft), pirosító púder, Lancôme (13.300 Ft), szemöldökszínező szett, Clarins (7990 Ft).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X