Főoldal > SZÉPSÉG > A négy legszebb nyári sminktrend

A négy legszebb nyári sminktrend

sminksminkelésszemsmink
0

Írta:

A nyári időszakban a nagy meleg miatt sokan elhagyják a sminket, pedig ez az évszak igazán tág teret ad a színesebbnél színesebb vagy a tündöklően csillogó sminkeknek.

Kövesd tippjeinket, kísérletezz bátran, hogy még jobban kiemeld barna bőröd szépségét!

Pasztellparádé

Most minden nagyon lágy és nagyon rózsaszín. A legtöbb márkánál ez a szín került a középpontba. Hogy igazán finom és üde legyen a sminked, felejtsd el a vastagon fedő alapozókat. Elég egy jó minőségű színezett hidratáló, amely kiegyenlíti bőröd eltérő tónusait és elfedi az apróbb hibákat. Arra azonban ügyelj, hogy fényvédővel ellátott terméket válassz! Arccsontod és szemhéjad emeld ki gyöngyházfényű púderrel, játssz a különböző pasztell árnyalatokkal! Könnyed selyemfényű színek a szemedre, egy réteg spirál a pillákra, natúr fény az ajkaidra és már kész is van a gyönyörű, természetes sminked, amelyet a munkahelyeden is bátran viselhetsz.

Cukorkaszínek

Ha körbenézel a dekor kozmetikumokat árusító üzletek polcain, a szivárvány minden színével találkozhatsz idén nyáron. A neon sárgától, a harsány zöldön és a vad pinken át, az azúr kékig most minden divatosnak számít. Bátran keverd az árnyalatokat, csak arra vigyázz, hogy túl sok színt ne használj egyszerre. Egy erősebb szemsminkhez nappalra elég egy átlátszó szájfény és egy kis arcpír, esti kikapcsolódáshoz viszont bátran elengedheted a fantáziád. A sminked meghatározó színe köszönjön vissza egy-egy ruhadarabban, hogy igazán harmonikus legyen a megjelenésed.

Metál lady

Az nyári szezon egyik tuti befutója a fémes csillogású smink. Nem kell megijedni az elsőre vadnak tűnő hangzástól, mert ezt is sokféleképpen kombinálhatod. Nappalra használd a fehér és a bézs, tündöklő árnyalatait, estére pedig válassz hangsúlyosabb színeket, mint az acél szürke vagy a mély lila. Ehhez a sminkhez a szádat és az orcáidat már ne hangsúlyozd! Szettedhez válassz fekete vagy fehér ruhát és egyszerű kiegészítőket, hogy semmi ne vonja el a figyelmet igéző tekintetedről.

Bronzosíts!

A nyár tuti befutója a bronzosító, legyen szó púderről, krémről vagy permetről. Használhatod az egész arcodra vagy csak arcpírként, kiemelheted vele a szemedet, de mehet belőle a dekoltázsodra, vagy a kivillanó lábszáradra is. Ha még nem vagy csoki barna, válassz egy halványabb árnyalatot, később pedig áttérhetsz egy erősebbre. Ha bronzosítót használsz a sminkedhez, legyen ez a meghatározó alkotóelem. Ehhez válassz barnás árnyalatokat a szemedre, ajkaidra pedig egy lágy, narancsos árnyalatú szájfényt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X