Főoldal > SZÉPSÉG > Legyen gyönyörű a bőröd a természet kincseivel!

Legyen gyönyörű a bőröd a természet kincseivel!

0

Írta: and

Tiszta bőr citrussal Összetevők: egy evőkanál citromlé és egy evőkanál szódabikarbóna. Miért hasznos: A citrusfélékben olyan anyagok rejlenek, amelyekkel eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, ugyanakkor egészséges fényt kölcsönöznek az arcnak, és abban is segít, hogy a pórusok kitisztuljanak. A szódabikarbóna pedig egy valóságos háztartási csodaszer, ezzel az enyhe savval percek alatt eltüntethetők az elhalt bőrsejtek, és […]

Tiszta bőr citrussal

Összetevők: egy evőkanál citromlé és egy evőkanál szódabikarbóna.

Miért hasznos: A citrusfélékben olyan anyagok rejlenek, amelyekkel eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, ugyanakkor egészséges fényt kölcsönöznek az arcnak, és abban is segít, hogy a pórusok kitisztuljanak. A szódabikarbóna pedig egy valóságos háztartási csodaszer, ezzel az enyhe savval percek alatt eltüntethetők az elhalt bőrsejtek, és még a mitesszerek kialakulása is megelőzhető a használatával.

Elkészítése: Keverd össze a citromlevet a szódabikarbónával, és várd meg, amíg pezsegni kezd a keverék. Kavargasd addig, amíg a pezsgés mérséklődni nem kezd, vidd fel a bőrödre, húsz percig hagyd fent, majd öblítsd le!

 

 Sima bőr sóval

Összetevők: egy csésze finom szemű tengeri só, fél csésze extra szűz olíva olaj, két ág rozmaring.

Miért hasznos: A tengeri só szemcséssége optimális mértékben radírozza a bőrt, és mivel magas az ásványi anyag tartalma – magnézium, cink és kalcium is rejlik benne –, ezek mind olyan hatóanyagok, amelyek elengedhetetlenek az egészséges és hidratált bőr eléréséhez. Az olívaolaj hidratálja a bőrt, az omega-3, illetve az omega-6 zsírsavaknak köszönhetően az arcbőr rugalmas lesz, és megszűnik a zsírosodásra való hajlama is. A rozmaring pedig szinte azonnal simává varázsolja a bőrt, mivel szintén képes arra, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket.

Elkészítése: Vágd össze a rozmaringot, majd keverd össze valamennyi összetevőt. Állj be a zuhany alá, és körkörös mozdulatokkal vidd fel a keveréket a nedves bőrödre, kezdve a lábfejeknél, így még a vérkeringésedet is felpezsdíted.

  shutterstock_38524435.jpg ()Harmatos fény mézzel

Összetevők: Egy teáskanál méz és egy teáskanál aloé vera lé.

Miért hasznos: A méz fel van vértezve azzal a „képességgel”, hogy beszívja a vizet, ezáltal vízálló réteget képez a bőr felszínén, amely tulajdonképpen magába zárja a nedvességet, így a bőr egészséges és fiatalos marad. Az aloéről pedig bebizonyosodott, hogy igazi gyógyító szer, amely majdnem hetvenöt, a bőr számára létfontosságú tápanyagot foglal magába, és így kiváló gyógyír lehet a leégésre és a pattanásokra is.

Elkészítése: Öntsd össze a mézet és az aloé verát, és kevergesd addig, amíg teljesen el nem vegyülnek egymásban. Használj egy tiszta és nagy sminkecsetet, amelynek segítségével bevonod a keverékkel az arcod, várj negyed órát, majd mosd le.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X