Főoldal > MOZGÁS > Eddz hőségben ősszel is!

Eddz hőségben ősszel is!

alakformálásbeautyrobicedzésinfrabringajógamozgássportzsírégetés
0

Írta:

Bár már ősziesre fordult az idő, elmúltak a forró nyári napok, mégsem kell lemondanunk a jóleső melegről, sőt, annak pozitív hatásait az edzéseink során is kihasználhatjuk.

Bár az intenzív mozgás közben egyébként is melegünk van, és izzadunk, ezt fokozhatjuk, ha olyan helyre megyünk edzeni, ahol direkt jól befűtenek. Próbáltad már a hot-jógát, az infrabringát, vagy a beautyrobicot? Ha nem, akkor kezdj az idei őszi-téli szezonban kísérletezni, és biztosan nem fogod megbánni.

A Bikram-jóga

Az érkező mínuszok elől nagyon jó lesz bemenekülni a jól befűtött jógastúdióba, a Bikram-jógát egyre több helyen emelik be a kínálatukba. Nem is meglepő, hisz egyre népszerűbb a lazítani vágyók körében, sokan hot-jógaként emlegetik. Különlegessége, hogy a gyakorlatokat 38-40°C-ra felfűtött teremben végzik, melyben a páratartalom 40% körüli. A meleg csökkenti a sérülés kockázatát, növeli a szövetek nyújthatóságát, hatására fokozódik a keringés, nő a pulzus, ezzel növelve a gyakorlatok intenzitását. A melegre a zsírszövetek is reagálnak, jóval több zsírt égetnek a gyakorlatok, mintha a fűtetlen teremben végeznénk őket.
Fokozottabb az izzadás, ezáltal a méreganyagok kiválasztása is jóval hatékonyabb, de pont emiatt fokozottan kell figyelni a helyes folyadékpótlásra. Az órák 90 percesek, a hő kezdetben arra szolgál, hogy nagyobb biztonsággal végezhessük a nyújtásokat és a csavarásokat, és elkerüljük a sérüléseket, majd azért jó, mert megtanuljuk a tudatosságot a hajlékonyság növelésében és a légzésben.

Az infrabringa

A biciklizést hatékonyabbá tehetjük, ha a klasszikus kétkerekű helyett az infrasugarakkal felszereltet választjuk. Az infrabringás edzés harminc percet vesz igénybe alkalmanként, és egy edzőcipőn, törölközőn és némi folyadékon kívül nincs is szükségünk másra. Amellett, hogy a biciklizés fejleszti az izmokat, az infrasugaraknak köszönhetően hatékonyabb lesz a méregtelenítés, felgyorsul az anyagcsere, feszesebbé válik a test, és pár alkalom után már centikben mérhető a különbség a korábbi méreteinkhez képest.

Az infravörös sugárzás jelentősen elősegíti a fogyást, mivel rendkívüli módon képes csökkenteni a testzsírt. A sugarak áthatolnak a legfelső bőrrétegen anélkül, hogy felmelegítenék azt, és az alatta lévő zsírszövetben eljutnak a véredényekhez. Ezek felmelegednek és kitágulnak, ennek következtében a zsírszövet vérellátása javul, és a zsírsavak könnyebben mozognak. Egy friss kutatás szerint a kísérleti személyek közel 50%-ánál volt tapasztalható hat és tíz kiló közötti súlycsökkenés négy héten belül, ehhez pedig elegendő volt heti két-három infrabringás edzés.

A Beautyrobic

A különleges aerobic óra 28-32 fokos teremben, kisebb csoportokban zajlik, általában valami pörgős, latinos zenére. A forró levegő intenzívebbe teszi a zsírégetést és a méreganyagok távozását a szervezetből, így nem csak hatékony fogyasztó, de szépíti is a bőrt. Csakúgy, mint a másik két bemutatott edzésnél, itt is segít elkerülni a sérüléseket a meleg, miközben csak úgy olvadnak a zsírpárnák. A beautyrobic edzések elsősorban a csípő, a derék, a has, a hát és a fenék területére koncentrálnak, ezek formálása az óra alapja.
Hogy rásegítsenek a meleg hatására, az edzések előtt speciális zsírégető olajjal kenik be a problémás testrészeket, hogy még jobban reagáljanak a zsírszövetek a mozgásra. A 30 fok körüli teremben csak lassabb mozgásokat végeznek, nincsenek a klasszikus aerobic órán tanult ugrások, szökdelések. A hőségre már napközben érdemes készülni, ajánlott napközben jóval több vizet inni, mint egyébként, és a beautyrobic előtt két órával már ne együnk semmit.

Forrás: purecom, Geoway
Fotók: Geoway, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X