Gyalogolj, hogy fogyj!

egészségfogyásgyaloglásizommozgássétasportzsírégetés
0 0

Írta:

Nem szereted a futást, viszont imádsz a természetben mozogni? A biciklizés és görkorizás mellett próbáld ki a tempós gyaloglást is.

Gyaloglás, de milyen ruházatban?

Semmi extra felszerelést nem igényel ez a testmozgás: elég egy kényelmes, erős, de rugalmas talpú sportcipő, és kényelmes sportruházat. Mivel kardiómozgás, számolj az izzadságcseppekkel, és ennek megfelelő ruházat húzz.

Gyaloglás, de hogyan?

Mielőtt útnak eredsz, vedd fel a megfelelő testtartást, és sajátítsd el a helyes gyaloglótechnikát. Húzd hátra a vállaidat és engedd le, húzd be a hasad, állj vállszélességű terpeszben úgy, hogy a testsúlyod a talpad egész felületén egyenletesen osztódjon el. Gyaloglás közben a karok 90 fokban legyenek behajlítva, és lendületesen, dinamikusan mozgasd a tested mellett úgy, hogy ne keresztezd soha magad előtt. A felsőtested gyaloglás közben ne mozduljon, ne forduljon el.

Gyaloglás, de hol?

Ha ezt a mozgásformát választod, gyakorlatilag bárhol sportolhatsz. A legegészségesebb az, ha a város zajától messzi parkot, erdőt választod. Nehezítheted az edzést, ha dimbes-dombos területeket jársz be, így nem csak a kardió, de az erősítő mozgást is kipipálhatod: izmosabbak lesznek a combjaid, és formásodik a popsid.

45840274 - beautiful young and fit blonde woman walking on trail in the woods. workout outdoor.

Gyaloglás, de miért?

A gyaloglás nem csak a külsőre, de a szervezetre is jó hatással van. Szépen, egyenletesen olvasztja le a felesleges kilókat, segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, diabéteszt, csontritkulást, daganatos betegségeket. Ráadásul szuper közérzetet biztosít.

Gyaloglás, de mennyit?

A mennyiség az edzettségi szinttől függ, de egy fél órás, vagy akár egyórányi, 5-6 kilométernyi tempós gyaloglás már nagyon hatékony. Időtől, kedvtől és erőnléti állapottól függően növelhető a távolság és az idő is, a lényeg, hogy érezd jól magad testmozgás közben.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

bicikliegészség

Így biciklizz helyesen és biztonságosan

Írta:
4 napja 0 0

Legyen szó mindennapos használatról vagy hétvégi időtöltésről, jó időben sokan pattannak biciklire. Mint minden mozgás esetében, kerékpározáskor is fontos, hogy ügyeljünk az ízületeink épségére. Sokan nem tudják, de mindez legfőképp a helyes bicikliválasztáson, illetve az ülés, a kormány és a nyereg megfelelő beállításain múlik.

aktivitásenergia

6 ok, amiért megéri sétálni

Írta:
6 napja 0 0

Igen, tudjuk, hogy a rendszeres séta segít a fogyásban, és csökkenti a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ennek a mozgásformának azonban több olyan azonnal érezhető, áldásos hatása is van, amelyre nem igazán gondoltunk eddig. Íme, 6 dolog, amiért érdemes most rögtön elindulnod sétálni!