Főoldal > MOZGÁS > Ezért érdemes biciklizni

Ezért érdemes biciklizni

biciklizésegészségfogyásizomkerékpármozgászsírégetés
0

Írta:

Itt a tavasz, sportolj te is a jó levegőn! Válaszd a biciklizést, hiszen több izomcsoportot mozgat meg, mint gondolnád.

Edzi a felsőtested

Bár elsőre nem gondolnád, de a biciklizés a felsőtest izmait is hatékonyan formálja. Hogy hogyan? Keress egy emelkedőt, és a nyeregből kiállva tekerj rá fel néhányszor. A test a saját stabilizálásához bekapcsolja a mély-, hát-, de még a hasizmokat is, sőt a mellizmokat és a tricepszet is. Ugye nem is gondoltad, hogy ennyire multifunkcionális sport a bringázás?

Formálja a vádlit

Biztosan neked is van ismerősöd, aki rendszeres tekeréssel tartja formában magát. Megfigyelted már, hogy milyen formás, izmos vádlija van? Ez mind a biciklizésnek köszönhető. Aki gyakran pattan nyeregbe, biztosra veheti, hogy hamar izmosabb, erősebb lesz a vádlija – ezzel pedig elismerő pillantásokat zsebelhet be. Ez elég motiváló, ugye?

Erősíti a combot

Nem csak a vádlit, az egész lábat formássá varázsolja a biciklizés. Ha hegymenetben, vagy a nyeregből kiállva tekersz, akkor erősebb, látványosabb izomzatra tehetsz szert, ha pedig síkon, kényelmes tempóban biciklizel, akkor a zsírpárnák eltüntetéséért teszel hatékonyan.

40831457 - sport woman in red shirt standing with bicycles on the concrete seacoast

Kerekíti a popsit

Ha rendszeresen bringázol, rövid időn belül kerekebb, formásabb lesz a popsid. Annyira hatékonyan dolgoztatja meg a farizmokat a kerékpározás, hogy már egy-két edzés után is láthatóvá válik a változás. Ráadásul nem csak pénzt és akár időt is megspórolhatsz azzal, ha például biciklivel jársz dolgozni, de a tested is formálod és az egészségedért is teszel.

Szuper kardió

Állandóan a kalóriákat számolgatod, és a mérleg sem a legjobb barátod? Ilyenkor kardiómozgásra van szükséged. A kerékpározás minden izmodat átmozgatja és fejleszti, ráadásul szuper zsírégető is. Sőt, rendkívül hatékonyan erősíti a szívedet, a keringési rendszered és a tüdődet is, ez pedig segít, hogy hosszabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet élhess.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X