Főoldal > MOZGÁS > Ezek a legszuperebb tavaszi sportok

Ezek a legszuperebb tavaszi sportok

biciklizésedzésfutásgörkorimozgásrollersporttenisz
0

Írta:

Ha tavasz, akkor természet, ha természet, akkor mozgás. Számba vettük, melyek azok a mozgásformák, amelyek sikerrel pályázhatnának a legszuperebb, szabadban végezhető tavaszi sportok címre.

Tenisz

Bár a tenisz télen is űzhető, mégis mennyivel jobb ezt a mozgáskultúrát a tavaszi szezonban végezni. Ne ijedj meg, ha nincs kellő tapasztalatod e téren, hiszen egy jó oktató segítségével néhány óra után garantáltan te is belejössz az ütögetésbe. Azért szuper ez a mozgásforma, mert amellett, hogy gyakorlatilag a tested minden izmát erősíted vele, kiváló kardiomozgás is egyszerre. És persze a jó társaságról sem érdemes elfeledkezned.

Görkorizás

Nem csak hatékony mozgásforma, ami fejleszti az izmaidat, de csodás zsírégető is a görkorcsolyázás. Nem beszélve arról, hogy az élvezeti faktora az 1-től 10-es skálán simán 11-es. Ja, és még hamarabb is odaérsz vele bárhová. A megfelelő biztonsági felszerelésről soha ne feledkezz el, és ha már régen volt a lábadon, gyakorolj először egy kevésbé forgalmas helyen, mielőtt beleveted magad a városi forgatagba.

17892903 - active family - mother and kids running, biking, rollerblading

Roller

A rollerezés sokáig a gyerekek kiváltsága volt, ám nem kellett sok idő, hogy rájöjjenek, mennyire praktikus eszköz ez a felnőttek részére is. Persze ma már léteznek elektromos rollerek is, de ha össze szeretnéd kötni a kellemeset a hasznossal, válaszd inkább a hagyományos változatot. Ezzel nem csak gyorsan odaérhetsz a munkahelyedre akár, de mindemellett még formában is tart. További előnye, hogy a mai rollerek már egész kicsire összecsukhatóak, így bárhová magaddal viheted mindenféle nehézség nélkül.

Biciklizés

Ne feledkezz el a tavasz nagy kedvencéről, a kerékpárról sem. Ennek a kétkerekű eszköznek a segítségével olyan nagy távokat tehetsz meg, amire a többi eszközzel nem lenne lehetőséged. Csodás alakod lesz, ha rendszeresen két kerékre pattansz, és még a levegőszennyezettséget is csökkented. Egyre több kerékpárútvonal épül már hazánkban is, nézz utána, hol lenne kedved tekerni, és legyen ez a hétvégi programod rendszeresen.

Futás

Nincs is jobb, mint végre a szabadban futni a hosszú, unalmas konditermi edzések után. Persze a bevállalósokat télen sem tántorították vissza a repkedő mínuszok, ám azért valljuk be; ők voltak kevesebben. Ha téged is kicsalogatnak az első napsugarak, nincs mese: húzd fel a futócipőt, és ródd a köröket a természetben. A futásnak jobb és hatékonyabb kardioedzés ugyanis nemigen létezik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X