Főoldal > MOZGÁS > 4 mód, hogy elűzd az edzés utáni farkaséhséget

4 mód, hogy elűzd az edzés utáni farkaséhséget

diétaedzésfitneszfogyáshízásmozgássporttáplálkozáswellness
0

Írta:

A szervezetünk folyamatosan igyekszik feltölteni az üzemanyagraktárát, és ha nem vigyázunk, az egész edzés eredményét eltüntethetjük a testmozgás utáni féktelen tivornyával.

 Ha betartod a következő tippeket, nem csak a sportolást, hanem annak pozitív hozadékait is élvezheted – például laposabb has vagy vékonyabb combok formájában!

1. Könnyíts egy kicsit!

Az Ottawai Egyetem legújabb tanulmánya szerint az erőteljes edzés növeli az étvágyat. A 13 nő részvételével végzett kísérletben kiderült, hogy amikor magasabb intenzitással sportoltak, szinte minden elégetett kalóriát visszavittek a szervezetükbe a mozgás utáni néhány órában. Viszont amikor kisebb erőbedobással edzettek, később kordában tudták tartani az éhségérzetüket, és legalább 177 kalóriával kevesebbet fogyasztottak naponta.

2. Igyál többet!

Tudtad, hogy könnyen össze lehet keverni az éhséget a szomjúsággal? Ezért mielőtt eszel, mindenképpen igyál egy nagy pohár vizet. Az Észak-Karolinai Egyetem friss tanulmányában kimutatták: azok az emberek, akik legalább 7 pohár vizet megisznak napközben, közel 200 kalóriával kevesebbet esznek, mint azok, akik csak egy pohárral döntenek le naponta.

3. Ne várj többet 30 percnél!

A kutatások szerint minél előbb eszik valaki az edzés után, annál kevésbé valószínű, hogy minden elégetett kalóriát visszavisz a szervezetébe. A legjobb, ha a sportolást követő 15-30 percben eszel pár falatot. Ha ennél többet vársz, sokkal többet fogsz majd enni.

4. Tankolj fel előre!

Nem tudsz azonnal rendes ételhez jutni? Vásárolj be energiaszeletekből, és pakolj be az sporttáskádba néhányat. Edzés után azonnali segély! A legjobb, ha szénhidrátban- és fehérjében gazdag, gyümölcsös müzliszeletet tartasz magadnál, ha pedig egy pohár joghurt is belefér az étrendedbe, nem is lesz szükséged később másra!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X