Főoldal > MOZGÁS > Ezek a leghatékonyabb edzéstippek

Ezek a leghatékonyabb edzéstippek

alakformálásedzésedzéstippmozgássport
0

Írta:

Szeretnéd tudni a tónusos, szexi test titkát?

Összegyűjtöttük a legmenőbb személyi edzők tippjeit, hogy milyen gyakorlatokat ajánlanak abban az esetben, ha valaki gyorsan szeretne látványos eredményt elérni. Persze nem létezik varázslatos módszer, az eredményért meg kell küzdeni, de azért összeszedtük a leghatékonyabb edzésmódszereket.

1. Formálódj a futópadon

Időt spórolhatsz, ha a futópadon nem egyszerű kardió edzést végzel, hanem mind a két kezedben fogsz egy súlyzót, s kombinálod erősítéssel. Kezdj kényelmes sétával és fokozatosan emeld a sebességet.

2. Ülj az izmokért

Na persze nem a kanapén, inkább a falnak támasztva a hátad. Erősíted a combizmaid, a feneked és kitartóbb, még gyorsabb és kitartóbb futó leszel ettől a gyakorlattól. A hátadat illeszd a falhoz, a térdedet pedig hajlítsd be derékszögben. Ha nehezíteni szeretnéd, emelgesd a bokádat.

3. Vezess naplót az edzéseidről

Könnyen segíthet a motivációd megtartásában, ha minden alkalommal felírod, milyen edzéseket végeztél. Ha meghatározott célokat tűzöl ki magadnak (mondjuk 10 db „fiú” fekvőtámasz), sokkal motiváltabb leszel és a sikert is hamarabb érzékeled.

4. All-in-one formáló

Egy gyakorlat karra, lábra, hátra, combra, fenékre: állj vállszélességben behajlított térddel, ragadj egy medicinlabdát. Emeld a jobb válladhoz, majd engedd le a bal térdedhez, majd ismét a válladhoz. Végezd el 15x a mozdulatot, aztán a másik oldalon is ismételd.

5. Lapátolj

Nyakunkon a tél, jön a hó. Ki fizetne edzőterem-bérletet, amikor hólapátolással is edzhetsz. Közel 400 kalóriát égethetsz el 1 óra hólapátolással, izmot építesz és az állóképességed is javítod.

Image: 0056775259, License: Rights managed, Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia-Red Dot, LOOK-foto

6. Eddz a munkaidőben

Na persze ne a munka helyett, de ha kicseréled az egyszerű székedet egy fitneszlabdára, izmokat építesz és az egyensúlyérzéked is fejlődik. De tehetsz egy súlyzót az asztalod közelébe, így amikor éppen töprengsz valamin, vagy telefont intézel, a másik kezeddel nyugodtan súlyzózhatsz. Csak arra figyelj oda, hogy a két oldalnak egyenletes terhelést adj.

7. Ugrókötelezz

Kislányként biztos nagyon szívesen ugróköteleztél, elevenítsd fel az élményt. A legjobb kardió edzés, mivel percenként 26 kalóriát éget. A kalóriaégetés mellett ruganyosabbá tesz és nagyon jó állóképességet ad.

8. Adj magadnak egy kis szünetet

Az eredményekért nem kell egy megszállott fitnesz-ladynek lenned. A cél eléréséhez a 80/20-as szabályt kell követned, vagyis az év 80%-a teljen úgy, hogy végzelvalamilyen edzésmunkát, s a 20%-a úgy, hogy nem. A 20%-ba beletartoznak az ünnepek, olyan helyzetek, amikor nem tudsz edzeni. Furcsa, de az izomépítés egyik legalapvetőbb követelménye a pihenés.

9. Alakítsd át a futási rutinod

Hacsak nem készülsz a maratonra, hagyd a hosszú lassú futásokat, mert a pörgős edzések több izmot építenek. Amikor legközelebb kimész futni, az edzés alatt 10 alkalommal pörögj fel, majd lassulj vissza.

10. Ne fukarkodj a szénhidráttal

Már régen elvetették azt a tézist, mely szerint a szénhidrát-megvonás hatékony diétás módszer. A szénhidrát a szervezet üzemanyaga, nem tudja ellátni az alapvető életfunkciókat sem nélküle. Néhány szem szőlő vagy banán nagyon jó szénhidrátforrás, de ha 90 percnél tovább tartó edzésmunkát végzel, némi fehérjére is szükséged lesz a hosszabb energia érdekében.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X