Főoldal > MOZGÁS > Égess el 350 kalóriát mindössze 25 perc alatt!

Égess el 350 kalóriát mindössze 25 perc alatt!

egészségfitneszgyakorlatkalóriazsír
0

Írta: and

Tony Horton, a szupernépszerű P90-X megalkotója egy élvezetes otthoni feladatsort állított össze. A magas

Tony Horton, a szupernépszerű P90-X megalkotója egy élvezetes otthoni feladatsort állított össze. A magas intenzitású, kemény edzés során 350 kalóriától szabadulhatsz meg csupán 25 perc alatt! Készen állsz?

Még valami: Fontos, hogy ha térd- vagy derékproblémáid vannak, ne végezd ezt a gyakorlatsort! Előtte pedig mindenképp melegítsd be egy kicsit.

1. Támadóállásból felugrás

gyakor1.jpg ()Állj támadóállásba úgy, hogy a bal lábad legyen a jobb lábad előtt, a törzsed pedig enyhén jobbra fordítsd. Az öklöd emeld az arcod közelébe, a könyököd hajlítsd be. Miközben a sarkad a földön tartod, a térdeid pedig a lábfejed mögött maradnak, guggolj bele a tartásba és a nyújtott karoddal érintsd meg a talajt (ahogy a képen is látszik). Ezután lökd el magad a földtől és a levegőben cserélj lábat, most a jobb lábad kerüljön a bal elé. Ez egy ismétlés. Ismételd 25-ször.

2. Terpeszguggolásból szökellés

gyakor2.jpg ()Állj széles terpeszállásba, a térdek és a lábfejek enyhén forduljanak kifelé. Majd guggolj bele a pózba úgy, hogy a felsőcombok a lábszárral 90 fokos szöget zárjanak be. Karjaidat nyújtva engedd le a két lábad között a föld felé, majd kőrözz egyik irányba velük. Mikor újra a föld felé tartó pozícióba érsz, rugaszkodj el és ugorj fel. Érkezz puhán, a térdeidet óvatosan hajlítsd. Ez egy ismétlés. Ismételd 20-szor.

Az edző tanácsa: Ha szeretnél nehezíteni a gyakorlaton, fogj egy kisebb (max. 2,7 kilós) medicinlabdát a kezedbe, és így végezd el a feladatot.

3. Páros lábbal ugrás

gyakor3.jpg ()Négy számolásig fuss egyhelyben magas térdemeléssel. Ezután hajlítsd be a könyököd, így a kezeid a derékmagasságba érnek, majd ugorj fel páros lábbal és próbáld elérni a kezeidet. Ez a kombó egy ismétlés. Végezd el 15-ször.

Az edző tanácsa: Hogy csökkentsd a leérkezés ütközőerejét, puhán érkezz és a térdeid maradjanak hajlítva.

4. Váltott lábas kitörés

gyakor4.jpg ()Jobb lábbal lépj előre támadóállásba, bal lábad egyenes térddel tartsd hátul. Fontos, hogy a jobb lábfejed legyen előrébb, mint a jobb térded! Emeld fel a karjaidat, majd lendületből ugorj fel és a levegőben cserélj lábat. Így most a bal lábad lesz elől. Ismételd meg 25-ször.

Az edző tippje: Ha az ugrást túl nehéznek érzed, elég, ha csak megcseréled a lábaidat, vagy kihagyod ezt a gyakorlatot.

5. Váltott lábas ugrás

gyakor5.jpg ()Állj egyenesen, jobb térded hajlítsd, bal lábad kicsit emeld hátra, miközben a jobb kezeddel érintsd a talajt (ahogy a képen is látod). Majd szökkelj balra és érkezz le a bal lábaddal, miközben most a jobbat emeled hátra és a bal kezeddel érinted a talajt. Ez számít egy ismétlésnek. Végezd el 25-ször.

Az edző tippje: Emeld ki a mellkasod a gyakorlat közben, a tekinteted is nézzen előre, és csak addig engedd le a karod, amíg az kényelmes.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X