Főoldal > MOZGÁS > Elizabeth Banks nem rajong az edzésért, mégis bombázó

Elizabeth Banks nem rajong az edzésért, mégis bombázó

edzésmozgástorna
0

Írta: and

Elizabeth Banks 38 éves, és már hosszú évek óta minden egyes „legjobb nő” szavazáson az előkelő 100-as listában szerepel. A Pókember és a Kapj el, ha tudsz című filmek óta számtalan mozit forgatott, idén három alkotással örvendeztet meg minket: Az éhezők viadala, Borotvaélen és a (Movie 43). Ahhoz, hogy mindezt bírja fizikailag, sőt, mindenhol a […]

Elizabeth Banks 38 éves, és már hosszú évek óta minden egyes „legjobb nő” szavazáson az előkelő 100-as listában szerepel. A Pókember és a Kapj el, ha tudsz című filmek óta számtalan mozit forgatott, idén három alkotással örvendeztet meg minket: Az éhezők viadala, Borotvaélen és a (Movie 43). Ahhoz, hogy mindezt bírja fizikailag, sőt, mindenhol a legjobb formáját hozza, némi mozgásra szüksége van, de sose viszi túlzásba.

Ritka eset, de a testével, úgy ahogy meg van elégedve: „Soha nem akartam nagyobb melleket – nyilatkozta. – Néha én is szeretnék magasabb lenni, de szebb lábakra is vágytam már, viszont ezt a gigantikus mell-kérdést sose értettem.” Tipikusan az a nő, aki nem veszi komolyan a szépséget, már csak azért sem, mert nem tartja magát sem különlegesen jó nőnek. Az elmúlt tíz évben nem sokat változott: még mindig ugyanolyan jó alakja van, mint huszonévesen. Időnként felszalad rá 4-5 kg, ilyenkor azért ő is tart némi diétát, de sose viszi túlzásba. Mellesleg a villámfogyókúrákban nem is hisz. „Ezekben az esetekben inkább odafigyelek, hogy minél egészségesebb tápanyagokat vegyek magamhoz, és igyekszem elkerülni a kedvenc kis boltomat, ahol csupa finomság van.”

Természetesen emellett a mozgás is fontos szerepet tölt be az életében: rendkívül aktív, szeret túrázni a hegyekben, ami a házuk közelében van Los Angelesben, emellett futópadon fut, és súlyzózik, ha pedig idejük engedi, akkor férjével teniszeznek.

elizabethbanks3.jpg ()„Úgy gondolom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, de azt is belátom, hogy nem mindig fér bele az ember életébe, hogy konditermekbe járkáljon. Már csak azért is, mert plusz időt jelent mire nekiindulsz, odaérsz, parkolót keresel, és akár két órába is beletelhet az egész. Ez már sokaknak el is veszi a kedvét. Többek közt az enyémet is. Igyekszem minél inkább leegyszerűsíteni az edzést, ezért házunk felújításánál kialakítottam egy otthoni edzőtermet.” Így ébredés után Elizabeth azonnal 20 percre felpattan a futógépre, közben hatalmas ablakából a szomszédokat nézegetni, utána csinál 20 gyakorlatot súlyzókkal, végül jöhet a zuhanyozás, és így minden megvan egy óra alatt.

Időnként egy tréner is segít neki elsajátítani az új gyakorlatokat, de csoportba nem jár a színésznő: „Én az a típus vagyok, aki még véletlenül sem azt csinálja, mint mindenki más. Biztosan akkor emelem fel a kezemet, amikor mindenki leteszi. Mindezt egy csoportos tornán látom a tükörből, és a végén röhögő örcs tör rám saját magamtól.” A Pilates gépektől kimondottan tart: „Kétszer próbáltam ki, az egy kínzógép. Még négy nap múlva is fájt a hasam az izomláztól.”

Russel Crow közös filmjük a Következő három nap forgatása után, meglepte egy 21 sebességes Mountain Bike-kal, és rá akarta venni, hogy tartson vele egy túrára. Ám Elizabeth nem vette komolyan, hiszen ő nem egy kitartó sportoló, konkrétan azt se tudta, hogyan kell egy ilyen biciklit használni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X