Főoldal > MOZGÁS > Ébredj jól: így tornázz reggel az ágyban

Ébredj jól: így tornázz reggel az ágyban

ébredésreggeltorna
0

Írta: and

Ha nehezen tudsz reggelente kikászálódni az ágyból, mindenképpen valami olyasmire van szükséged, ami felfrissíti minden porcikád, de nem kell hozzá kikelned a meleg helyedről. Tudtad, hogy tornázni az ágyban is lehet? Egy frissítő reggeli torna, amit a saját ágyadban végezhetsz el, a lehető legjobb, amit tehetsz, mielőtt elkezdenéd a napodat. Néhány egyszerű mozdulat, ami segít […]

Ha nehezen tudsz reggelente kikászálódni az ágyból, mindenképpen valami olyasmire van szükséged, ami felfrissíti minden porcikád, de nem kell hozzá kikelned a meleg helyedről. Tudtad, hogy tornázni az ágyban is lehet? Egy frissítő reggeli torna, amit a saját ágyadban végezhetsz el, a lehető legjobb, amit tehetsz, mielőtt elkezdenéd a napodat. Néhány egyszerű mozdulat, ami segít felébredni a keringésednek, ami bemelegíti az elgémberedett végtagokat, és már indulhatsz is utadra.

A következő három gyakorlat nagyon egyszerű, nem kell hozzá semmi, és hihetetlenül felfrissíti minden testrészedet. Ezek segítségével alaposan bemelegítheted az egész tested, még mielőtt felkelsz, így már a konyha felé is sokkal frissebben indulhatsz a kávédért, hogy megkapd a végső lökést is.

Mozdítsd a lábad

Amire egész nap szükséged lesz, az a lábad. Kezdjük a lábak ébresztésével a frissülést. Ahhoz, hogy az egész tested friss legyen, a lábadnak kell a legjobban felélénkülnie, hiszen ez a testrész van a legnagyobb megterhelésnek kitéve. Egyszerű mozdulatokkal pezsdítsd fel a lábaid vérkeringését, hogy ne érezd már korán nehéznek és fáradtnak őket.

ebred2.jpg ()Feküdj a hátadon kinyújtott lábbal, a fejed és a vállaid pihenjenek a párnán, a karjaid pedig lazán legyenek a tested mellett. Feszítsd le a lábfejed, minél távolabb a fejedtől, és tartsd így néhány másodpercig. Most feszítsd a lábfejed felfelé, az orrod felé, és szintén tartsd meg néhány másodpercig. Ezt a két gyakorlatot váltogasd tízszer.

Gömbölyödj össze

Egy jó kis nyújtózkodás igazán jól indíthatja a reggelt, azonban nem mindegy hogyan végzed azt. Ha ügyesen lélegzel és közben minden testrészed alaposan kinyújtod, abból egész napodra elegendő lendületet meríthetsz, minden porcikád hihetetlen energiával töltődik fel.

Belégzés közben húzd fel a térded a mellkasodig, ameddig csak bírod, kezeiddel lazán fogd a térded, és tartsd meg ezt a pózt néhány másodpercig. Ahogy kilélegzel, emeld fel a mellkasod a felhúzott térdeidhez, térdeidet lazán öleld át, és tartsd meg a pózt. Végül jól nyújtózz ki, hogy minden testrészed ellazuljon. Ezt a gyakorlatsort legalább ötször végezd el egymás után.

Hogy ne fájjon a hát

Az egész napos számítógépezés és íróasztal előtt görnyedés nagyon rosszat tesz a hátadnak. Biztosan neked is sokszor megfájdul a nap végére, ami akár a munkádat is megnehezítheti. Reggel, felkelés előtt, és este lefekvés előtt is érdemes alaposan kinyújtani a gerinced, így megelőzheted a komolyabb hátproblémák kialakulását.

Feküdj az oldaladra kinyújtott lábakkal, a fejed ne legyen párnán. A felül lévő lábadat húzd fel úgy, hogy combod és a felsőtested derékszöget zárjon be. A térdedet fogd meg az ellentétes kezeddel, és a felsőtestedet fordítsd ki az ellenkező irányba, de a térded maradjon a talajhoz olyan közel, amennyire csak lehet. Ezt ismételd meg a másik oldalon is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X