Főoldal > MOZGÁS > 6 szuper reggeli fitnesz gyakorlat

6 szuper reggeli fitnesz gyakorlat

edzésgyakorlatmozgástorna
0

Írta: and

Hídtartás A gyakorlat erősíti a hát- és vállöv izmait, fejleszti a hasizmokat, és tökéletesen megdolgoztatja a combhajlítókat. Feküdj hanyatt az ágyon, nyújtsd ki bal lábad egy vonalban a törzseddel, jobb térded hajlítsd be derékszögben. Most emeld fel a csípődet úgy, hogy a törzsed és a combod egy egyenest alkosson, maradj így 5 másodpercig, majd lassan […]

Hídtartás

A gyakorlat erősíti a hát- és vállöv izmait, fejleszti a hasizmokat, és tökéletesen megdolgoztatja a combhajlítókat. Feküdj hanyatt az ágyon, nyújtsd ki bal lábad egy vonalban a törzseddel, jobb térded hajlítsd be derékszögben. Most emeld fel a csípődet úgy, hogy a törzsed és a combod egy egyenest alkosson, maradj így 5 másodpercig, majd lassan ereszkedj vissza az ágyra. Ismételd 20-szor.

Hasprés

Ez a gyakorlat tökéletesen formálja a felső hasizmokat. Feküdj hanyatt egy törölközőn vagy egy matracon, és tedd fel mindkét lábad az ágyra úgy, hogy a combod és az alsó lábszárad derékszöget zárjon be. Hátad alsó részét szorítsd a talajra, tedd ujjaidat a halántékodra, és a felsőtested lassan emeld el a földről. Tartsd a pózt 1 másodpercig, majd ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd 10-szer.

Cicahát

A következő gyakorlattal nagyobb rugalmasságot biztosíthatsz a gerincednek, és elősegítheted a hátad mozgékonyságát. Helyezkedj el négykézláb úgy, hogy kezeid tedd közvetlenül a vállak alá, és térdeid legyenek a csípőd alatt. Feszítsd meg a hasizmokat, emeld meg a fejed, és lassan domborítsd a hátad. Tartsd a pózt fél percig, majd enyhén homorítsd a gerinced. Ismételd 15-ször.

agy2.jpg ()Popsi feszesítés

A combok, a csípő és a farizmok karcsúsítására az egyik leghatékonyabb gyakorlat. Feküdj az ágyon a bal oldaladra. Bal alkaroddal támaszd ki magad, hajlítsd be a térdeket, jobb karod legyen a törzsed előtt. Tegyél egy takarót a lábad alá, hogy növeld az ellenállást, majd préseld össze a két lábfejed, tárd szét a jobb lábad, amennyire csak bírod, majd lassan engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételj 2×12-szer, és ugyanezt a gyakorlatot végezd el a másik oldalra is.

Lábemelés felfelé

Ha formás popsira és feszes combokra vágysz, a következő gyakorlattal hipergyors eredményt érhetsz el. Ereszkedj négykézlábra az ágyon, de ügyelj arra, hogy a csuklód közvetlenül a vállad alatt legyen. Feszítsd meg a hasizmodat, és emeld fel a jobb lábad úgy, hogy combod a vádliddal 90 fokos szöget zárjon be. Most told a lábad a plafon felé egészen addig, amíg nem érzed, hogy befeszül a farizmod, majd engedd vissza lassan. Ismételj 2×12-szer, és válts lábat.

Combkarcsúsítás

Ez a mozdulat remekül égeti a zsírt, és szépen formálja a combokat is. Feküdj a bal oldaladra, támaszkodj a bal alkarodra, jobb kezed a törzsed előtt behajlítva tedd az ágyra, a hátad legyen mindvégig egyenes. Bal térded hajlítsd be derékszögben, és nyújtsd a jobb lábad olyan magasra, amíg kényelmes, majd tarts kis szünetet, és engedd vissza lassan a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot végezd 2 körben 12-szer, majd cserélj oldalt, és ismételj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X