Főoldal > MOZGÁS > Hot Iron – egy forró edzés a hideg napokra

Hot Iron – egy forró edzés a hideg napokra

edzéshot ironsúlyzó
0

Írta:

A kemény, súlyzós edzés nem csak kitűnő zsírégető, de remekül szálkásítja az izmokat is.Ráadásul a csoportosan végzett mozgás – a magányos súlyzózással szemben – energiával töltfel, és nagyobb kitartásra bír – mondja Szalka Andrea, az Oxygen Wellness által szervezett Hot Iron Day  prezentere. A titok a hosszan tartó hatás A Hot Iron egyesíti magában a […]

A kemény, súlyzós edzés nem csak kitűnő zsírégető, de remekül szálkásítja az izmokat is.
Ráadásul a csoportosan végzett mozgás – a magányos súlyzózással szemben – energiával tölt
fel, és nagyobb kitartásra bír – mondja Szalka Andrea, az Oxygen Wellness által szervezett Hot Iron Day  prezentere.

A titok a hosszan tartó hatás

A Hot Iron egyesíti magában a súlyzós és az aerobik edzések pozitív hatásait, és ennek a remek kombinációnak köszönhetően egyszerre intenzív és lelkesítő. A csoportban, szakértő vezetéssel, jobbnál jobb zenékre végzett edzés hatékonyságának egyik kulcsa a közösség ereje. A titok másik kulcsa az úgynevezett utóégetés, ami azt jelenti, hogy az edzések végeztével a szervezet még közel 24 óráig dolgozik a zsírsejtekkel. Az izmok ugyanis a regenerálódás ideje alatt is rengeteg kalóriát felhasználnak. Ezen jellemzőknek hála, mára a legnagyobb fitneszprezenterek is szívesen foglalkoznak ezzel az edzésformával, amely látványos változásokat eredményezhet.

Amatőrök is elkezdhetik

-Mielőtt bárki megijedne attól, hogy súlyzórúddal kell majd egy órán keresztül edzenie, fontos tudni, hogy a magasan képzett edzők mindenkinél személyre szabottan állapítják meg a terhelhetőséget. Aki komolyabban felkészült, annak nagyobb súlyzótárcsákat pakolnak fel a súlyzórúdra, de a korábban nem sportolóknak sem kell megijedniük. A kezdőknek kezdő ellenállást, vagyis kis súlyokat ajánl az edző. A lényeg minden esetben a “határterhelés”, vagyis hogy mindenki a maga szintjén, de maximális terheléssel dolgozzon. Zsírégetésről csak ekkor beszélhetünk, hiszen ez tulajdonképpen a sérült izomrostok regenerációja edzés után. Ilyenkor a szervezet utólag is sok energiát használ fel, ha éppen a határon terheljük. Ebben a szellemben a kezdőknek szól az úgynevezett Hot Iron 1-es szint is, amelynek célja, hogy megerősítse és feszesítse az izmokat, hogy bátran nekivághassunk a következő lépésnek. Ez a szint már heti két edzéssel elérhető.

 

hotiron2.jpg ()Mivel a Hot Iron ciklizált edzés, 8-12 hétig kell az 1. szintre járni, ugyanis itt rögzül a technika, javul a mozgáskoordináció, lesz egyre terhelhetőbb az ember. Ezek után következhet a Hot Iron 2, amelyet szintén 8-12 hétig kell “gyűrni” és általa nagyobb állóképességre, szálkásabb izmokra és fogyatkozó zsírpárnákra tehetünk szert. A következő lépés lehet a cross, ami az edzések csúcsa, minden egyes izomcsoportot megmozgat és maximumra pörgeti a zsírégetést.  Ahhoz, hogy ide elérjünk, feltétlenül végig kell vinni az előző lépéseket, hiszen egy, a konditeremben évek óta edző, erős embernek sem cross edzésmódszerrel kell kezdenie.  A hatékonyság miatt tehát minden esetben fontos a ciklus! Csakis így lesz eredményes az edzés, nem pedig úgy, hogy szabad átjárhatóak a szintek. Minden szinten heti két edzés a minimum – ismerteti Szalka Andrea, prezenter.
– Mindenkinek ajánlom ezt az edzést, aki tónusos, feszes testre, szálkás izomzatra, folyamatos zsírégetésre és a mélyhátizmok megdolgoztatása révén szebb tartásra vágyik. A Hot Iron az egyik leghatékonyabb, az alakformálást és zsírégetést ténylegesen megvalósító edzésforma.
. – teszi hozzá Szalka Andrea.

Forrás: www.oxygenwellness.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X