Főoldal > MOZGÁS > 5 ok, hogy mozgással fogyj le szülés után

5 ok, hogy mozgással fogyj le szülés után

fogyásmozgásszülésterhesség
0

Írta: and

Ha szülés után, a biztonságos testmozgás és az ésszerű táplálkozás kombinációjával nyered vissza a régi alakodat, az sokkal több előnnyel jár, mintha csupán egy diétával veszítenél a súlyodból. Bár a szülés utáni fogyás egyeseknek edzés nélkül is kivitelezhető, azonban így nem garantált, hogy elég erős lesz a szíved, a tüdőd, és az izmaid. Ha sportolni […]

Ha szülés után, a biztonságos testmozgás és az ésszerű táplálkozás kombinációjával nyered vissza a régi alakodat, az sokkal több előnnyel jár, mintha csupán egy diétával veszítenél a súlyodból. Bár a szülés utáni fogyás egyeseknek edzés nélkül is kivitelezhető, azonban így nem garantált, hogy elég erős lesz a szíved, a tüdőd, és az izmaid. Ha sportolni kezdesz, nem csak a túlsúlytól szabadulhatsz meg, hanem fitt és erős is leszel. Ez pedig nagyon fontos, mivel a baba egyre nehezebb lesz, és szükséged lesz az izmaidra, legfőképp a hátadizmaidra, hogy cipelni tudd az extra súlyt.

Ha a terhesség alatt is edzettél és komplikációmentesen, természetes úton adtál életet a kisbabádnak, már a szülés után pár nappal végezhetsz nagyon enyhe mozgásokat, mint amilyen a séta. Az óvatosan végzett medencefenék gyakorlatok szintén hasznosnak bizonyulhatnak ebben az időben. Az első hat hétben a kismamáknak azonban kerülniük kell a nagyobb erőkifejtést igénylő gyakorlatokat. Azok a nők, akik már több traumatikus szülésen is túl vannak, várjanak még tovább, addig pedig koncentráljanak a medencefenék gyakorlatokra. Ha császárral szültél, egészen addig várnod kell a gyakorlatokkal, ameddig a hegek teljesen meggyógyulnak, és csak 12 hét után kérhetsz a sportoláshoz engedélyt az orvosodtól.

szules2.jpg ()

Íme az 5 legfontosabb ok, amiért a terhesség alatt felszedett plusz súlytól edzéssel érdemes megszabadulnod:

1.  Erősíted a hátizmaidat és a gerincedet

Ha erősíted a hát-, és vázizmaidat, azzal a testtartásodat javítod, újra lapossá varázsolod a hasad és felkészíted a testedet, hogy egyre nagyobb súlyt emeljen, ahogy növekszik a baba.

2. Több energiád lesz

A túlsúllyal megnehezíted a saját dolgodat, és hamarabb elfáradsz. Ha mozgás segítségével dolgozod le a szülés utáni pluszkilókat, kevésbé leszel kimerült, több lesz az energiád, és az edzések után mélyebben alszol majd.

3. Remekül érzed magad

A mozgás által a szerotonin nevű kémiai anyag szabadul fel a testedben, amitől nem csak jobban érzed magad, de az anyasággal járó stresszel is könnyebben megküzdesz, ez a vegyi anyag továbbá csökkenti a szorongást és megelőzi a szülés utáni depressziót.

4. Elképesztően nézel majd ki és magabiztos leszel

Ha mindez még nem lenne elég, a külsőd is látványos változásokon megy keresztül. A fokozott vérkeringés miatt a bőröd sugárzóvá válik és a pattanások is eltűnnek. A hajad megvastagodik, egészségesebb és fényesebb lesz. Tenni tudsz a külsődért, és képes vagy befolyásolni, hogyan érezd magad a bőrödben, ettől pedig magabiztosabb és elégedettebb leszel.

5. Egészséges életmódra ösztönzöd ezzel a gyermekedet

A gyerekek a szüleik és a környezetük szokásait követik, legyenek akár egészségesek, akár egészségtelenek. Ha kiskoruktól kezdve azt látják, hogy következetesen az egészséges életmódot követed, akkor számukra ez lesz a minta. Ha játékosan ösztönzöd a gyerekeket, hogy edzenek veled, egészséges, aktív életük lesz, és kevésbé lesznek kitéve az életveszélyes betegségeknek. Ennél pedig nincs nagyobb ajándék.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X