Főoldal > MOZGÁS > Fokozd az élvezetet – erősítsd a gátad!

Fokozd az élvezetet – erősítsd a gátad!

egészséggátizomintimtornajobbpárkapcsolatszex
0

Írta:

A legtöbb nő ma már tisztában van a szeméremcsont, farokcsont és medencecsont közt feszülő rejtett izmok fontosságával – tudjuk, hogy a gátizmoknak az ürítésben, a szexuális életben és a gyermekszülés során is elengedhetetlen szerepük van. Azzal viszont már jóval kevesebbet foglalkozunk, hogy a gátizmaink egészségét is megőrizzük, holott talán ennek az eldugott, agyonterhelt izomcsoportnak lenne […]

A legtöbb nő ma már tisztában van a szeméremcsont, farokcsont és medencecsont közt feszülő rejtett izmok fontosságával – tudjuk, hogy a gátizmoknak az ürítésben, a szexuális életben és a gyermekszülés során is elengedhetetlen szerepük van. Azzal viszont már jóval kevesebbet foglalkozunk, hogy a gátizmaink egészségét is megőrizzük, holott talán ennek az eldugott, agyonterhelt izomcsoportnak lenne a legnagyobb szüksége a rendszeres karbantartásra! Az intimtorna szerencsére segít a gátizmok megerősítésében – íme, néhány tippünk, mielőtt belevágnál!

Miért kell edzeni a gátizmokat?

A gátizmokkal mindaddig semmi probléma nem volt, amíg a feladatuk a hüvely- a húgycső- és a végbélnyílás nyitására és zárására korlátozódott. Az ember felegyenesedése után azonban a belső szervek teljes súlya a gátizmokra terhelődött, így a medencénk izmai tulajdonképpen reggeltől estig terhelésnek vannak kitéve, akár ülő- vagy álló helyzetben vagyunk.

0022585_1.jpg ()

Kiknek javasolt az intimtorna?

Mivel a torna alapvetően a megelőzést szolgálja, egy tízalkalmas kurzuson még akkor is érdemes részt venned, ha úgy érzed, egyelőre semmi gondod nincs a gátizmaiddal. Mindenképpen próbáld ki az intimtornát ha már szültél, inkontinencia-problémákkal küzdesz, vagy szélvisszatartási nehézségeid vannak. A gátizmok fejlesztésével akkor is foglalkoznod kell, ha az együttlét során levegő, zuhanyzáskor pedig víz jut a hüvelyedbe, hiszen ez mind a hüvely környéki izmok gyengeségére utal!

Mire kell odafigyelned az edzésen kívül?

Természetesen a gátizmainkat is csak úgy tudjuk hatékonyan megvédeni, ha odafigyelünk a megfelelő életmódra is. Fontos, hogy a medence körüli izmokat ne terheld a szükségesnél is jobban, ezért reggelente mindig az oldaladra dőlve kelj fel! Naponta legalább 1,5-2 liter vizet igyál, ha rád jön az inger, a vizeletet és székletet sose „tartogasd”! Figyelj oda arra is, hogy ürítéskor soha ne nyomj vagy préselj!

Intimtorna a jobb szexuális életért?

A gátizmaid erősítésével nemcsak az egészségedért, de a szexuális életedért is sokat tehetsz, hiszen ha a hüvelyi izmok erősödnek, az a partnered és a te élvezetedet is növeli! Mielőtt a tornába belekezdesz, érdemes önvizsgálatot tartanod.

Tudtad-e, hogy…
– a görög klitorisz szó eredetileg kulcsot jelent?
– a nők csiklója mögött egy ugyanolyan barlangos test található, és hogy nemi izgalom hatására ez a péniszhez hasonló módon vérrel telik meg?
– a csiklóban körülbelül nyolcezer idegvégződés található – szemben a hímvesszőben lévő hatezerrel?
– a szexre sem az alvó, sem az éber tudatállapot nem alkalmas, ezért a legjobb, ha alfa vagy téta állapotban vagyunk?

Intim tréning a jobb szexért – Kipróbáltuk!
Kellemes légkör, oldott hangulat – ez jellemezte a tréninget. Az oktató segítségével megismerkedhettünk az intimtorna módszereivel, a szexuálpszichológus előadásainak köszönhetően pedig a szexszel kapcsolatos pszichológiai ismereteink bővülhettek. Az intimtorna gyakorlatok során külön-külön mozgattuk meg a végbél-, a hüvely- és a húgycsőnyílások körüli záróizmainkat, és elsajátítottuk a legfontosabb bemelegítő- és nyújtógyakorlatokat is. Az oktató nagy hangsúlyt fektetett az ún. „öblítésre” is – ez ugyanis elősegíti, hogy jól megdolgoztatott gátizmokba a torna után elegendő friss vér jusson. A szervezők egyébként minden apró részletre odafigyeltek. Nemcsak a meleg narancssárga fényekkel és a puha, meleg takarókkal próbáltak barátságos, igazi „kuckós” hangulatot teremteni, de minden szavukkal éreztették: igazi „csajos” összejövetelről van itt szó, és nincs olyan téma, ami miatt zavarba kellene jönnünk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X