Főoldal > MOZGÁS > A 4 legjobb túraútvonal őszi barangoláshoz

A 4 legjobb túraútvonal őszi barangoláshoz

BadacsonyBükkcsaládkirándulásMátraNormafapárkapcsolatszórakozástúra
0

Írta:

Kikészít a munkahelyi hajsza, és a hűvös időjárás is megvisel? Szeretnél egy kicsit visszavonulni, netán valami jó kis családi programhoz lenne kedved? Használd ki a hosszú hétvégét, és vedd rá magad egy kis kirándulásra – most bemutatjuk a négy legjobb hazai túraútvonalat! Romantikázz Normafán!Friss levegőre és egy kis mozgásra vágysz, de hosszabb kirándulásra most nincs […]

Kikészít a munkahelyi hajsza, és a hűvös időjárás is megvisel? Szeretnél egy kicsit visszavonulni, netán valami jó kis családi programhoz lenne kedved? Használd ki a hosszú hétvégét, és vedd rá magad egy kis kirándulásra – most bemutatjuk a négy legjobb hazai túraútvonalat!

Romantikázz Normafán!

Friss levegőre és egy kis mozgásra vágysz, de hosszabb kirándulásra most nincs lehetőséged? Ha nem szeretnél túl messzire menni, akkor fedezd fel Normafát, hiszen a közkedvelt budai kirándulóhelyet busszal, fogaskerekűvel és gyermekvasúttal is megközelítheted! Ha felérve kedvet kapnál a további barangoláshoz, akkor a János-hegyi Erzsébet-kilátó, Farkasrét vagy Budakeszi felé indulj el – mindhárom útvonal bejárható körülbelül egy-másfél órás kényelmes sétával!
Tippünk: Ha a kedveseddel kirándulsz, vagy és a századelő romantikájára vágysz, akkor mindenképpen üljetek be egy pohár forralt borra a normafai Síházba!

Kapcsolódj ki a Bükkben!

Szeretsz túrázni, de szívesen megnéznél egy-két történelmi nevezetességet, vagy más érdekességet is? A Bükk ideális helyszíne mindennek, főleg, ha a kiruccanást Szilvásváradon indítod! Nézzétek meg itt a ménesgazdaság gyönyörű lipicai lovait, és ha van rá lehetőségetek, töltsetek el egy éjszakát Szilvásvárad valamelyik wellness-szállójában is! A testi-lelki felfrissülés után induljatok tovább Szarvaskőre! Az Egertől néhány kilométerre fekvő falucskába hazánk egyik legkedveltebb kirándulóhelyén, a Szalajka-völgyön át vezet az út. Ha kigyönyörködtétek magatokat a Fátyol-vízesésben, tartsatok az Istállóskői ősemberbarlang felé, ahol a környék leggazdagabb őskori leletanyagát találták meg. Szarvaskőre érve aztán másszatok fel a sziklákra – innen gyönyörű kilátás nyílik a Bükk hegyvonulataira!
Tippünk: Ha még bírjátok az iramot, folyatassátok az utat Bélapátfalvára, ahol az ország egyik legrégibb, Árpád-kori templomát tekinthetitek meg!

0021900_1.jpg ()

Mászd meg a Mátrát!

Már általános iskolában megtanultad, hogy Magyarország legmagasabb pontja a Kékestető, de arra még sosem volt lehetőséged, hogy az 1015 méteres magasságot megmászd? Nem is volna érdemes a kirándulást rögtön a csúcson elkezdeni: tölts el egy kis időt környék egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, Mátrafüreden is! Füred mellett található Magyarország legmagasabban fekvő tava, a Sástó is, ahol – főleg ha gyerekekkel kirándulsz – legalább egy fél napot érdemes eltöltened!
Tippünk: Ha a vadkacsaetetésen és a csónakázáson kívül valami „vagányabb” programra is vágysz, akkor látogass el a közeli kalandparkba, ahol a bobot, a canopy-t, a mászófalat és az erdei labirintust is kipróbálhatod!

Túrázz és borozz Badacsonyban!

Ha a túrázás önmagában még nem hozza lázba a párod, akkor találj olyan programot, amit mindketten élvezhettek – kiránduljatok például Badacsonyba, ahol az érintetlen természet szépségét, és az isteni borokat egyaránt élvezhetitek! A badacsonyi bazaltképződmények közül a Kőkapu, a Rózsakő és a Bujdosók lépcsője a legismertebbek, de érdemes megtekintenetek a Kisfaludy Sándor feleségéről elnevezett Szegedy Róza-házat is (ez ma emlékmúzeumként szolgál)! Ha már irodalom, akkor indenképpen ruccanjatok át Szigligetre is! Másszatatok fel a 13. századból ránk maradt várromhoz, mert innen nemcsak a környékbeli hegyekre, de a Balatonra is gyönyörű kilátás nyílik!
Tippünk: Hangulatos borospincét szinte bármelyik környékbeli településen találhattok. Ha egy kis „lélekvidítóra” vágytok, akkor a híres badacsonyi szürkebarátot, kéknyelűt vagy az olaszrizlinget kóstoljátok meg!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X