Főoldal > MOZGÁS > Topformában nyaralás alatt! – A 3 legjobb zsírégető

Topformában nyaralás alatt! – A 3 legjobb zsírégető

frizbimozgásnordic walkingnyársportstrandstrandröplabdatollas
0

Írta:

Már hónapok óta várod a nyaralást, és azt, hogy végre semmi, de semmi dolgod ne legyen? Akármilyen nagy szükséged van is a pihenésre, a heverészést a strandon könnyen el lehet unni - különösen, ha egyébként rendszeresen sportolsz, és kimondottan aktív életmódot folytatsz! Nem kell persze rögtön kenutúrában, vadvízi evezésben vagy hegymászásban gondolkodnod, ha mozgásra vágysz, hiszen […]



Már hónapok óta várod a nyaralást, és azt, hogy végre semmi, de semmi dolgod ne legyen? Akármilyen nagy szükséged van is a pihenésre, a heverészést a strandon könnyen el lehet unni - különösen, ha egyébként rendszeresen sportolsz, és kimondottan aktív életmódot folytatsz! Nem kell persze rögtön kenutúrában, vadvízi evezésben vagy hegymászásban gondolkodnod, ha mozgásra vágysz, hiszen a tengerparti nyaralásodat is fűszerezheted egy kis sporttal! Most bemutatjuk a 3 legjobb strandos edzésformát!

0020048_1.jpg ()

1. Strandröplabdázz!

Gondoltad volna, hogy a strandröplabda Európában a nudista strandokon vált először népszerűvé? A kaliforniai fürdőzők kedvenc sportja persze rövid idő alatt meghódította a hagyományos strandok látogatóit is, így ma már nehezen tudnánk elképzelni egy valamirevaló strandot kifeszített háló, és homokos pálya nélkül.
Tippünk: Ha strandröplabdázni szeretnél, akkor csak egy keményre fújt röplabdára és három vállalkozó kedvű játékostársra van szükséged. A négyes felállás persze egyáltalán nem kötelező, hiszen a játék annál izgalmasabb, minél többen vesztek részt benne!

2. Tollasozz!

A nyári sportok másik nagy klasszikusa a tollaslabda. Ne idegenkedj a tollasozástól csak azért, mert gyerekkorod unalmas családi nyaralásait juttatja eszedbe! A megfelelő partnerrel ez a sport is kifejezetten izgalmas lehet, csak arra figyelj, hogy veled körülbelül azonos tudású ellenféllel játssz!
Tippünk: Mivel tollasozni csak szélcsendes időben lehet, előfordulhat, hogy a vízparttól távolabb tudtok majd játszani. Ha van rá lehetőséged, gyakorolj a strandon kívül, egy közeli parkban vagy akár a saját kertedben is, hiszen a tollas tetőtől talpig átmozgat, fokozza az állóképességet és nagyon jól fejleszti a koordinációs készséget is!

3. Frizbizz!

Tudtad, hogy a frizbi egy pékről kapta a nevét? Bár Mr. Frisbee-nek valójában semmi köze nem volt a lapos korongokhoz, az alumíniumtálca „repülőképességét” az ő pékségében dolgozó fiatalok fedezték fel – a mai műanyag frizbik őse tehát nem más, mint egy egyszerű konyhaeszköz… A frizbi szó egyébként nem egy sportágat takar, hanem a sporteszközt jelöli , a párban vagy csapatban játszható frizbis játékok közül pedig az ultimate a legnépszerűbb.
Tippünk: A frizbizéshez gyorsaságra és ügyességre van szükség, és az is elképzelhető, hogy néhányat “vetődnöd” kell majd – ne csodálkozz tehát, ha a strandról néhány lila folttal gazdagabban térsz majd haza! A frizbizés ennek ellenére igazán remek móka, érdemes kipróbálnod akár csak a pároddal, akár egy nagyobb társasággal nyaralsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X