Főoldal > mozgas > Mínusz 5 kiló úszással? – A szakértő válaszol

Mínusz 5 kiló úszással? – A szakértő válaszol

fogyásúszászsírégetés
0 0

Írta:

“Kedves Kinga! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e az úszással formálni az alakot (has, fenék, comb) és ha igen hogyan, milyen fajta úszást kell végezni és hetente hány alkalommal (reggel vagy este) kell edzeni? Súlyfeleslegem van, kb. 5-10 kg-ot szeretnék leadni (5 hetem van rá,hogy látszódjon vmi), de nem a kg számit hanem a méret. Vajon sikerülhet […]

“Kedves Kinga!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e az úszással formálni az alakot (has, fenék, comb) és ha igen hogyan, milyen fajta úszást kell végezni és hetente hány alkalommal (reggel vagy este) kell edzeni? Súlyfeleslegem van, kb. 5-10 kg-ot szeretnék leadni (5 hetem van rá,hogy látszódjon vmi), de nem a kg számit hanem a méret. Vajon sikerülhet fogynom úszással és mellette tornával? Előre is köszönöm szépen válaszát, remélem tud segiteni nekem!

Üdvözlettel

Barbara”

Kedves Barbara!

Ha heti 4x 60 percet kemény tempóban (főleg gyorsúszásban) úszol, annak nagyon jó alakformáló hatása lesz. Az 5 hét nagyon kevés az említett súly leadásához – én 3 hónapot adnék, természetesen diéta mellett.

Sok sikert!

Kinga

Miért jó úszni?
–  Megmozgatja a tested szinte minden izmát, és mivel a víznek nagy az ellenállása, ezért a vízben végzett mozgások erőteljesen fejlesztik az izomerőt, az állóképességet és a keringési rendszert is.
– Az úszásnak az izmokra és csontokra gyakorolt hatása is igen kedvező: egyenletesen és kíméletesen terheli az ízületeket. Ezért alkalmazzák szívesen az úszás mozgásrendszerét a sérülések utáni rehabilitációban.  
– Úszás közben a fokozott légzés miatt hosszútávon nő a tüdő kapacitása és teljesítőképessége.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

edzéserősítés

Válj jobb futóvá: kevesebb sérülés, nagyobb hatékonyság

Írta:
4 napja 0 0

Bármilyen meglepően is hangzik, az, hogy jobb futó leszel, nem feltétlenül egyenlő avval, hogy gyorsabban fogsz futni. Sokkal inkább magába foglalja azt, hogy egészségesebb leszel, kevesebbszer sérülsz le és sokkal hatékonyabbá válsz. Mindegy, hogy csak most barátkozol a futással, vagy már több maratont lefutott profi vagy, az alábbi tippek biztosan támogatnak ebben.

Kövess Facebook-on!
X