Főoldal > MOZGÁS > Érzéki és karcsúsít – Lesd el a hastánc fortélyait!

Érzéki és karcsúsít – Lesd el a hastánc fortélyait!

hastáncmozgászsírégetés
0

Írta:

A hastánc tükrözi a különböző népek szokásait és rítusait, Földünk egyik legrégebbi tánctípusa. Régen táncolták termésért fohászkodva, ünnepélyeken, és csak később vált szórakoztató tánctípussá. Egyes kutatások szerint a hastánc Észak-Afrika (Egyiptom), illetve Törökország vidékein alakulhatott ki. Írásos emlékek bizonyítják, hogy már az ókori Egyiptomban is működtek hastánccsoportok, s az iszlám országokban az arab nők tanították […]

A hastánc tükrözi a különböző népek szokásait és rítusait, Földünk egyik legrégebbi tánctípusa. Régen táncolták termésért fohászkodva, ünnepélyeken, és csak később vált szórakoztató tánctípussá. Egyes kutatások szerint a hastánc Észak-Afrika (Egyiptom), illetve Törökország vidékein alakulhatott ki. Írásos emlékek bizonyítják, hogy már az ókori Egyiptomban is működtek hastánccsoportok, s az iszlám országokban az arab nők tanították egymásnak a tánc fortélyait.

A hastánc mozgáskultúrája

A hastáncnak igen gazdag a mozgáskultúrája. Ha kipróbálod, már az első alkalommal érezni fogod, hogy a speciális hullámzó mozgás igénybe veszi tested valamennyi izomzatát, ugyanakkor a zenéje elvarázsol, felszabadítja a gátlásaidat. Az érzéki mozdulatok mind mentálisan, mind fizikálisan komoly felkészülést és rendszeres gyakorlást igényelnek. Az sem mellékes, hogy a tánc hullámzó, finom mozdulataival párodat is elvarázsolhatod.

0020464_1.jpg ()

Miért jó hastáncolni?

A tánc „kivitelezése” azért nem olyan egyszerű, mert összehangolt, komplex mozgássort követel meg. Hastáncolás közben fontos, hogy a lábak, a kezek, a derék, a csípő harmóniában, egymás mozgását támogatva, illetve kiegészítve mozogjanak. Ehhez bizony erős törzsizomra (has- és hátizom), valamint lábizomra van szükség – no és persze megfelelő állóképességre.

  • megszabadulhatsz a fölösleges kilóktól
  • erősíti a has-, csípő-, láb-, far- és hátizmaidat
  • javítja a testtartást és az állóképességet
  • jót tesz az önbizalmadnak
  • kiteljesíti a nőiességed

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X