Főoldal > MOZGÁS > 3 trendi edzőtárs nyaraláshoz

3 trendi edzőtárs nyaraláshoz

ballfitneszfittgumikötélnyaralásvízisúlyzó
0

Írta:

Sok-sok alvás, napozás, lubickolás a vízben és persze lakmározás a helyi éttermek legfinomabb fogásaiból – ugye neked is ezt jelenti a nyaralás? Nem csoda, ha a szabadság egy-két hete alatt újra visszajönnek a kínkeservesen leadott kilók. Ha azonban nyaralás közben is rászánsz fél-egy órát az edzésre, nem kell tartanod a zsírpárnáktól! Lássuk, melyek a legpraktikusabb […]

Sok-sok alvás, napozás, lubickolás a vízben és persze lakmározás a helyi éttermek legfinomabb fogásaiból – ugye neked is ezt jelenti a nyaralás? Nem csoda, ha a szabadság egy-két hete alatt újra visszajönnek a kínkeservesen leadott kilók. Ha azonban nyaralás közben is rászánsz fél-egy órát az edzésre, nem kell tartanod a zsírpárnáktól! Lássuk, melyek a legpraktikusabb edzőtársak!

1. Gumikötél

Ha már dugig tömted a bőröndjeidet ruhákkal és szandálokkal, ez az ideális nyári edzőtárs számodra - egy gumikötél akár a zsebedben is elfér, ráadásul ennél sokoldalúbb fitneszeszközt keresve sem találhatsz! Egy gumiszalaggal az összes izomcsoportodat megdolgoztathatod, csupán néhány egyszerű gyakorlatot kell megtanulnod! Vásárláskor figyelj oda arra, hogy milyen színű kötelet vásárolsz: a sárgával és a pirossal könnyebb az edzés, a fekete az arany színűt azonban elsősorban sportolóknak ajánlják!

1. gyakorlat
Állj enyhe terpeszben a kötél közepére, behajlított könyökkel fogd meg a két végét, majd ebben a testhelyzetben guggolj le, majd emelkedj fel! Ismételd meg a gyakorlatot legalább tizenötször!
2. gyakorlat
Egy gumikötéllel kösd össze a két bokádat, és felváltva emelgesd a jobb, majd a bal lábadat előre, hátra, illetve oldalra! Mindegyik irányba és mindkét végezz legalább tíz-tíz emelést!

0020201_1.jpg ()

2. Fitt ball

Ha nyaralás közben is szeretnél gerinckímélő, de hatásos zsírégető gyakorlatokat végezni, vigyél magaddal egy fitt ballt! Szerencsére ezt az óriási labdát könnyen leeresztheted, így út közben csak kis helyet foglal el, a nyaralásod helyszínén pedig egy pumpa segítségével újra felfújhatod! Használd a fitt ballt minden reggel: a labdán egyensúlyozva olyan izmokat is megmozgathatsz, amelyeket más mozgásformák nem dolgoztatnak meg. Rendszeres gyakorlással erősítheted a mélyizmaidat és javíthatod a testtartásodat! Vásárláskor figyelj oda a labda méretére: olyat válassz, amelyre ha ráülsz, a combod és a lábszárad pontosan derékszöget zár be!

1. gyakorlat
Feküdj hanyatt, nyújtsd ki és emeld a magasba mindkét lábadat. Tedd a lábaid közé a fitt ballt, majd amennyire csak tudod, szorítsd össze a labdát, tartsd így pár másodpercig, majd lazíts! Ismételd meg a gyakorlatot legalább tizenötször!

2. gyakorlat
Hasalj a labdára, láb- és kézfejed legyen a földön! Lassan emeld fel az egyik lábadat, tartsd így pár másodpercig, majd ereszd vissza a talajra. Ugyanezt ismételd meg a másik lábaddal és a karjaiddal is!

3. Vízisúlyzó és lábsúlyzó

Ha vízparton nyaralsz, mindenképpen vigyél magaddal egy-két aquafitnesz edzéseken használható eszközt! A poliuretán habból készült vízisúlyzóval a víz alatt erősítheted a karizmaidat, a levegővel töltött, bokára kapcsolható lábsúlyzóval pedig a comb- és fenékizmaidat, valamint a vádlidat dolgoztathatod meg! Az aquafitneszhez a derékig vagy mellig érő víz a legjobb, de ha ennél mélyebb vízben szeretnéd végezni a gyakorlatokat, mindenképpen szerezz be egy derékra kapcsolható, szivacsból készült övet, amely a víz felett tartja a felsőtestedet!

1. gyakorlat
Kapcsold a lábsúlyzót a bokádra, állj egyenesen a vízben. Emeld a lábad előre, majd érintsd újra a talajhoz – ismételd meg ezt a gyakorlatot legalább tizenötször, majd végezd el a sorozatot oldal- és hátsó irányba is!

2. gyakorlat
Gyalogolj a vízben – a bokáidra kapcsolj lábsúlyzót, fogj a kezedbe egy-egy kézisúlyzót, majd nyújtsd ki oldalra a karjaidat. Magas térdemeléssel gyalogolj körbe-körbe úgy, hogy közben a karjaidat a melled előtt összeérinted, majd ismét oldalra nyújtod!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X