Főoldal > MOZGÁS > 3 tartásjavító gyakorlat a szexi hátért

3 tartásjavító gyakorlat a szexi hátért

hátizomtartászsírégetés
0

Írta:

A helyes testtartás eléréséhez és a gerinc egészségéhez elengedhetetlen a jól karbantartott hátizom. Hiszen ezek az izmok létfontosságú szerepet játszanak: nélkülük „összecsuklana” a gerincoszlop. Akinek gyakran fáj a háta, vagy derékfájásra panaszkodik, megfelelő hátizom-erősítő gyakorlatokkal (kb. napi negyedóra) megerősítheti hátizmait, s ezzel megszüntetheti problémáit. A hátfájások általában a rossz testtartásra, a helytelen életvitelre és a […]

A helyes testtartás eléréséhez és a gerinc egészségéhez elengedhetetlen a jól karbantartott hátizom. Hiszen ezek az izmok létfontosságú szerepet játszanak: nélkülük „összecsuklana” a gerincoszlop. Akinek gyakran fáj a háta, vagy derékfájásra panaszkodik, megfelelő hátizom-erősítő gyakorlatokkal (kb. napi negyedóra) megerősítheti hátizmait, s ezzel megszüntetheti problémáit. A hátfájások általában a rossz testtartásra, a helytelen életvitelre és a mozgásszegény életmódra vezethetők vissza. A gyakorlatok előtt érdemes melegíts be, hogy elkerüld a sérüléseket!   

Íme, 3 gyakorlat a szép hátizomért

0020430_1.jpg ()

1. gyakorlat

Feküdj hasonfekvésben a talajra, és kulcsold össze az ujjaidat a tarkódon. Emeld meg a törzsedet kb. 10-15 centiméterrel a talajtól, majd törzsforgatással, először a jobb oldalon, utána a bal oldalon próbáld meg a könyököddel megérinteni a talajt.
Tipp: A gyakorlatból 3X12 db-ot végezz.
Mire figyelj? A törzsedet csak annyira emeld el a talajtól, amíg kényelmes, mert ellenkező esetben a lumbális (ágyéki) szakaszon erősen megterhelheted a gerincoszlopod.
Mit fejleszt a gyakorlat?
Az oldalsó hátizmot.

2. gyakorlat

Feküdj le hasonfekvésben a földre, és vegyél a kezeidbe egy-egy 0,5 literes vízzel telt ásványvizes palackot. Helyezkedj el úgy, hogy a kezeid magastartásban legyenek. Néhány centiméterre (3-5 cm) emeld meg a felsőtörzsed és a kezeidet a talajtól, majd könyökben hajlítsd be a karodat, és húzd le a kezeidet a válladhoz. Néhány másodperc után újra nyújtsd ki őket előre. Csak a sorozat végén tedd le a karjaidat a talajra.
Tipp: a gyakorlatot 3X10-szer végezd el.
Mire figyelj? A karjaiddal annyira nyúlj előre, amennyire csak tudsz. A gyakorlat végzése közben a fejed végig a törzs meghosszabbítása legyen és végig a talajt figyeld – ne emeld fel a fejedet!
Mit fejleszt a gyakorlat?
A mélyhátizmot

3. gyakorlat

Feküdj le hasonfekvésben a talajra. Hátul tedd mindkét kezedet a popsidra, miközben a homlokodat megtámasztod a talajon. Óvatosan emeld fel a fejedet és a törzsedet a talajról, amíg kényelmes, majd lassan tedd vissza.
Tipp: A gyakorlatból 2X10 sorozatot végezz
Mire figyelj? A fej végig a törzs meghosszabbítása legyen, emelés közben végig a talajt figyeld.  Csak addig emeld fel a fejedet sé a törzsedet a talajról, amíg az kényelmes.
Mit fejleszt a gyakorlat?
A méyhátizmot.  

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X